Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 979
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Аз чакам мойта да се разреве, защото понякога в съня си мрънка и аз търча да правя млякото и после го хвърлям.. От 3 дни почна да си лапа постоянно ръката ( не е гладна, прави го и след хранене ) и и текът лиги.. Какво ли може да е?
нормално е, вече я вижда и преоткрива за лапане. Аз давам биберон като я видя, издава по различни звуци като я лапне.

# 346
Само че не иска бибероната, ръката и е по- вкусна 😬

# 347
Абсолютно същото - само дето аз му викам грухтене на това. Започва сутрин към 5...иначе и аз предпочитам да не чакам до рев от глад през нощта, като се размърда и отивам да сложа да се стопли вода за Ам. Тя става за 5 мини бебето е вече будно. Случва се и да не се събудя и тогава целия блок научава че имам бебе (пищи все едно не е яла 3 дни).

Нека ви споделя моята организация... Вечер след банята си взимам на шкафчето до мен: 3 шишета и 3 дози храна в кутийката. Термоса с преварена вода, приготвена преди аз да заспя и шишето му е готово за 30 секунди...

# 348
Все натрупвам въпроси, ама докато се накня да пиша, ситуациите се разрешават сами Simple Smile
За напъването на бебетата- има ли други, които с часове се напъват нощем? Не плаче ако е при мен, но се напъва и издава звуци и аз пак не спя.. а не е запек, денем ака на почти всяко хранене.
Второ нощем ако се въртят и разбуждат бавно, чактр ли до рев от глад, или веднага слагате на гърда? Чудя се кое е правилно...
Трето за момиченцата- жълтото във вагината винаги ли е ако, или може и секрет да е? Чудя се колко упорито да почиствсм, редовно има, хич не искам дс бърникам, но и не бива дс има ако..
Последно за акото :Д жълто зелено, със зрънца и леки нишки, обилно, притеснително ли е? Док казс да спря млечните, но реално не е виждала ако и не ми зададе и един въпрос...
И моята снощи се напъва милата и ръмжа цяла нощ. Иначе и през деня много ръмжи и се свива ужасно докато изпръцка или се изака.
Аз и през деня и през нощта (когато я чуя навреме, разбира се), когато се размърда с по - резки движения и е будна, веднага я слагам на гърда.
Знам, че резките движения, въртене на главата, мърдане с крачета и пр. са първи признаци на глад. Лапане на ръцете е след това и вече при плач им е късно (т.е. разтроени са и трябва да се успокояват) .
Аз махам акото само, когато е омазана там, също разтварям големите срамни устни и почиства с кърпички / тампони обилно на маслен с бебешко олио (ползвам Биодерма), на лекциите казаха никога да не се бърка и пр.
Акушерката ни каза, че акото трябва да е цвят "Горчица", ако е зелено значи й е било студено 🤗

# 349
Моят, миличкият, голямо напъване прави също, но не само ръмжи и скимти, а и приревава, че и понякога с пълно гърло продължава - рев, рев и спира. Това го прави и през деня, и през нощта, а си ака редовно и нормално. Сърцето ми се къса Sad Вечер стана някакъв ад - само щом не е в мен или в ръцете на баща си, се почва едно въртене, мятане, рев. Абсурд да прави някакви по-дълги нощни паузи. Вашите по колко най-дълго спят нощем?

# 350
  • Варна
И при нас е нещо подобно. Нашата бебка спи спокойно само ако е легнала върху мен или баща си. Иначе започва едно въртене и се буди. Вечер след като я изкъпем и нахраня, заспива върху мен и около час, час и половина спи върху мен или баща си. После я местя в гнездото, което е на нашето легло, защото трябва да ми е под ръка, за да я успокоя ако почне да шава. И така най-дълго спи около 4 часа и то в най добрия случай. Но като се събуди веднъж, после не прави паузи по-дълги от 2 часа. И след като се е събудила веднъж, вече спи само върху мен, върна ли я в гнездото, веднага започва да шава.

# 351
Нашия най-дълъг нощен сън е след като го изкъпем и се наяде към 20-20,30ч, седи малко буден и заспива и е откарвал до 2ч.(според педиатърката трябва да го събудя към 11-12 да яде и след това да му е дългия сън - и един път направих грешката да го събудя) .Но като цяло се буди към 1 после към 3-4. Ако започне напъване може и да не заспи до 6-7, а само да предремва...

# 352
Ние пък най- често хапваме към 20ч и после чак към 2и30.. И после към 7.. А като я изкъпя никога не заспива и затова я къпя към обяд така и така не спим по цял ден..

# 353

Момичета, утре съм на дерматолог, но... вашето акне така ли изглежда? При нас има дори корички по веждите...

# 354

Момичета, утре съм на дерматолог, но... вашето акне така ли изглежда? При нас има дори корички по веждите...
Не искам да те подвеждам, нека и някоя сблъсквала се с акне да каже , но така ми прилича на пъпки от претопляне. Моя беб се беше изринал така от жега и се беше запарил от едната страна в столчето за кола към количката и то за кратко време.

Последно време нямам време да влизам и да чета и споделям, та сега да ви кажа- в сряда ни предстои консултация и първи ваксини и малко се притеснявам от температури и т.н. моля.някой да сподели странични ефекти имало ли е..
Другото което е от около седмица е запечен и много трудно се изхожда, вчера се принудих и го изаках с термометъра, та според вас може ли да се дължи на това че увеличихме дозата мляко? Той от самото начало си е на хип и досега не е имало проблем..

# 355
Ние сме с няколко пъпчици ( 3-4 на буза ) но я мажа с бепантен и вече почти завяхват.. Относно ваксините.. Ние сме на 3 септ. и аз много се притеснявам. Колкото четох почти всички бебчета вдигат температура, което много ме напрегна.. И аз чакам някоя мама да пише по този въпрос!

# 356
Нашите са такива от седмици... Педиатъра каза, че са от претопляне, но аз не мисля така и затова записах час при дерматолог... Вашите от претопляне имат ли корички? Неговите приличат на лишеи по веждите направо кожата е напукана.... Sad
Относно ваксините нямам идея дори какви са, само знам, че две наведнъж не трябва да се бият и някои дават панадол преди валсината, за да няма Т

# 357
На Михаил му сложиха 3. + ротавирусната. Вдигна Т, около 37,6 и не съм му давала нищо за нея. Температура е естеатвен отговор на имунната система, не е толкова страшна. От ротавирусната получи колики. Иначе му направих компреси с риванол на крачетата веднага след боцкането.

# 358

Да не е алергия? Гледам, че сте на АМ. Прочети за АБКМ. И моята госпожица има някоя друга пъпка, но са 4-5 броя да речем. Имах едни мостри от бебешката мицеларна вода на Биодерма и от 3 дена ги мажа с тампонче по 2-3 пъти дневно, много добре й повлия. Вече няма почти нищо. Добре е че сте на дерматолог, сподели как е минал прегледа.

# 359
viktoriyadi, може и атопичен дерматит да е. Моята беба имаше подобен обрив и аз си мислех, че е от претопляне и не смеех да мажа с нищо. Беше релефен и с червени пъпчици. Педиатърката ми беше дала тестери на Биодерма крем за бебе и намазах с него. Също мазах и с млякото на Юриаж, което ползвам за телцето след къпане. За 2 дни се оправи. Ама обриви и пъпки - много и от всякакво естество. Най- добре си е педиатър или дерматолог да каже...

Общи условия

Активация на акаунт