Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 981
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
И при нас са същите пъпки,чакам да споделите какво е казал педиатъра?Мажа с хума,сребърна вода,и Селатопия на Мускула,намаляха малко,но още са доста пъпките

Момичета, утре съм на дерматолог, но... вашето акне така ли изглежда? При нас има дори корички по веждите...
Да не е алергия? Гледам, че сте на АМ. Прочети за АБКМ. И моята госпожица има някоя друга пъпка, но са 4-5 броя да речем. Имах едни мостри от бебешката мицеларна вода на Биодерма и от 3 дена ги мажа с тампонче по 2-3 пъти дневно, много добре й повлия. Вече няма почти нищо. Добре е че сте на дерматолог, сподели как е минал прегледа.

# 361
  • Пловдив/София
Обривът ми изглежда като от претопляне, но в такъв случаи днед трябва да е минал? Иначе може наистина алергия. Акнето поне при нас са малки пъпки, бели/безцветни, на бузите. Имаме доста и вече 2 седмици не минават, а като се напъне се зачервяват Sad но педи каза, че си е акне и не го мисля.
Ако можете, разделяйте ваксините. Неудобство зс родителя, но важно за бебето. Дее или три ваксини на този малък организъм си е много Sad хич не искам да ги почваме, ама няма как...

# 362
Изглежда ми точно сух обрив като лишеи. От претопляне мисля, че са пъпчи и ситни, а това са си екземи май. Големия ми е с абкм и малко ми прилича. АД или Абкм, няма голяма разлика, защото АД е симптом на алергията.

# 363
Здравейте!
Дерматоложката каза, че са от силно изпотяване и неправилно мазане с кремове.
Каза, че в жегите не трябва да го мажа с крем, ако кожата не му е суха(видимо не се бели и тн) а тя не му беше, но аз го мажех с лосион за тяло... И след като легне на една страна се спарва и изприщва, и се е драл и раздразнил пъпчиците и затова са останали... Изписа ни адерма цителиум за изсушаване по бузките и пяна за измиване пък ще видим тия дни

# 364
  • София

Момичета, утре съм на дерматолог, но... вашето акне така ли изглежда? При нас има дори корички по веждите...
Същото беше и при нас. Педиатърката каза, че са от претопляне. От 1 седмица я мажем с хума и след измиване с Bepanthen. Коричките на веждите вече паднаха, пъпчиците също са почти изчезнали. Утре пак сме на консултация и ще видим какво ще ни каже. Моля те сподели после и дерматоложката какво е казала!

# 365
Според мен е по добре ваксините по две. Мястото след това е болезнено, понякога се подува и става твърдо. Аз лично предпочитам веднъж в месеца и да се свършва, а не точно да се оправи и пак да го бодат. Друго - ако се наложи даване на панадол, пак е един път, все пак е лекарство, товари си черния дроб малко или много. Все ще ги боли, няма как да им го спестим за съжаление.

# 366
Между другото, много се радвам, че не се чуват антиваксъри сред юлските мами Simple Smile Дано да са ни здрави дечицата и никое да не получи странични реакции 🙏Ние сме на 17ти, колебая се още за ротарикс, но най-вероятно ще я сложим...

# 367
Ние сложихме ротарикса, искаше да я повърне на 2 хранения, нищо друго не й стана. Аз съм за разделяне на ваксините, но съм твърдо за тях. Аз самата си правя противогрипна всяка година и съм доволна. Обаче дори и аз като възрастна не мога да си представя да се разболея с 7 вируса наведнъж (6 валентната + още една на 2 месеца). Затова ако може по една съм съгласна, а и двете ваксини се слагат в двата крака, т. Е. Болят го и двата..

# 368
  • София
Мами, колко често слагате бебетата на гърда? Ние се хранихме през 3 часа по принцип, но вчера беше по-нервна и аз я кърмих през 1,5-2 часа. През нощта и преди обяд, докато се разсъни изцяло е добре, но днес след обяд продължаваме по същия начин. Страх ме е, че ще ѝ стане навик, пък почна и да приритва с ръце и крака, докато сучи. Нямам никакво свободно време, не мога даже и да се храня. Това нормално ли е според вас? Не знам дали успявам да произведа кърма толкова често. Тя постоянно ми е залепена за гърдата. Унася се в ръцете ми и оставя ли я, се почва едно реване...не знам какво да правя 😣

# 369
Habish_d, това което описващ звучи като колики или скок в растежа. Със сигурност произвеждаш кърма, аз съм изцеждала к на всеки час, просто количеството е различно. Иначе те разбирам, аз имах един момент в който закусвах в 4 следобед, ходихме да пием кафе "заедно" в кухнята, понеже ми беше все в ръцете. Период е, вероятно за 3-4 дни ще мине.

# 370
Нормално е, да. Аз също кърмя на поискване. Сядам с него на масата и ям... 😂 Вероятно си е просто период сега.

# 371
  • Пловдив/София
Момичетата с кантар, вашите бебчета ежедневно ли наддават? Моята досега да, но от 2 дена не е качила нищо Sad суче по-често и е кисела... мислехнза скок в растежа, че сме на 5 седмици и почваме шеста, но сег се замислих да не е стомашен проблем, нали има жълтомзелено ако с малко слуз от седмици. Но досега наддаваше добре при същото ако... май ще искам направление за гастро, дано няма абкм, че педи каза да спр млечните и ме психира (но спирането ненсе отрази никак)

# 372
От 3 нощи не съм на себе си..уж нямаше да го уча да спи при мен..е от 3 нощи заспива в креватчето, но през ноща като ревне, че е гладен вземам го до мен, хвърлям му една цица и той се кат прасенце и заспива на цицата...дали ще свикне така.. днес правим месец и вече товя нощно дежурство не ми се отразява добре..+ това че ям веднъж дневно..и то вечерта когато майка ми дойде за 30мин.. опитах се днес да сготвя мусака...ми познайте, че я изгорих..ние сме в къща, но кухнята ни е отделна сграда..изобщо немога да се оправя с нищо.. сама..таткото на работа, пък като се прибере е изморен.. е оплаках се, дано ми олекне..

# 373
От 3 нощи не съм на себе си..уж нямаше да го уча да спи при мен..е от 3 нощи заспива в креватчето, но през ноща като ревне, че е гладен вземам го до мен, хвърлям му една цица и той се кат прасенце и заспива на цицата...дали ще свикне така.. днес правим месец и вече товя нощно дежурство не ми се отразява добре..+ това че ям веднъж дневно..и то вечерта когато майка ми дойде за 30мин.. опитах се днес да сготвя мусака...ми познайте, че я изгорих..ние сме в къща, но кухнята ни е отделна сграда..изобщо немога да се оправя с нищо.. сама..таткото на работа, пък като се прибере е изморен.. е оплаках се, дано ми олекне..
Едва ли може да свиква от сега на нещо, но аз от както сме вкъщи спи всяка вечер на различно място-ту при нас, ту в кошчето, ту на шезлонг, ту на диван, ту в кенгуру или на коремче... където го сложа там спи ;Д И... не знам, но с всичко се справям-готвене, чистене, пране, гладене, дори работя от вкъщи от ден 1... Пробвайте да се носите в слинг/кенгуру, за да свършите по нещо(не ме линчувайте, ако не сте съгласни с ползването им Simple Smile )

# 374
  • Пловдив/София
Няма разглезване на тази възраст, нека си спи при вас. Аз се примирих отдавна, ако я сложа в кошрата, се разсънва и айде отначало... по-добре да спим. След 6ти месец (приблизително) ще се възпитаваме.
За яденето- аз ям сухоежбина или ако майка ми донесе сготвено. Не се и мъча да готвя, ако имам някакво време без бебе на ръце, гледам да полегна или хапна. Винаги имам бадеми, орехи, вафли, банани и мога и на крак или с бебето в слинга да хапвам.

Общи условия

Активация на акаунт