Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 276
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Днес бяхме на имунизация 😕.. Аз като видях иглата и излязох и оставих бебка на ММ, защото нямаше да издържа.. Обаче на целия етаж в клиниката се чу как плачеше и не се сдържах та и аз ревнах.. ( майка ми казва, че съм била вманиачена параноичка ).. За сега няма температура, бях и сложила лепенки куул пач и и дадох Панадол.. Дано всичко да е наред! Относно съня.. Ние спим вечер от към 20:30 до 2:30 хапваме и пак заспива и после се буди чак в 7.. Нно напоследък иска да яде през 2 часа ..явно и е малко 120мл., а като направя 150 понякога ( повечето пъти ) не го изпива... За два месеца сме качили 2330гр. дали е нормално или е дебелка? Всички вампири покрай мен, казват че била дебело бебе 😒

# 541
То и ние ръката ни е се в устата и има много лиги но не съм си и помисляла за зъби не е ли рано

Мая направи 2 месеца вчера и от няколко дни много я сърби венеца, чак до изтеричен рев го дикарва, мен ми се струва малко рано, имаме една силиконова оребрена чесалка, но пише 3м+, та се чудя да не си разрани венеца, дали да я пробвам или някой знае ли някакво гелче за венците, което да ползваме?

Може да използвате Дентинокс, Генгигел,Панзорал. Има много варианти на пазара.
thristova с зъболекари ли се консултирахте?
Мира също до скоро си смучеше целия юмрук,даже понякога с такава сила,че я чувам от другата стая, но преоткрихме биберона и вече нещата много се успокоиха. В началото отказваше да го засмуче.  Така че пробвайте.По -добре биберон,отколкото чесалка за момента.
Иначе за зъбите не е невъзможно, но е много рядко, пробива им да започне в толкова ранна възраст. 😀

Да със зъболекар

# 542
Днес бяхме на имунизация 😕.. Аз като видях иглата и излязох и оставих бебка на ММ, защото нямаше да издържа.. Обаче на целия етаж в клиниката се чу как плачеше и не се сдържах та и аз ревнах.. ( майка ми казва, че съм била вманиачена параноичка ).. За сега няма температура, бях и сложила лепенки куул пач и и дадох Панадол.. Дано всичко да е наред! Относно съня.. Ние спим вечер от към 20:30 до 2:30 хапваме и пак заспива и после се буди чак в 7.. Нно напоследък иска да яде през 2 часа ..явно и е малко 120мл., а като направя 150 понякога ( повечето пъти ) не го изпива... За два месеца сме качили 2330гр. дали е нормално или е дебелка? Всички вампири покрай мен, казват че била дебело бебе 😒
На 38мия ден мерене беше качил 1700гр, така че си представям на 19.09 на консултацията колко ще е-когато е на 2 месеца 😂😂😂

# 543
Ние на 40 ден толкова бяхме качили.. И сега изведнъж 630гр. отгоре ми се видяха множко 😂.. ММ вика гледай какви бузи е направила, много я храниш.. Ама май не е много, а и е малко 😂.. Той вика това е Станка Златева 3, викам коя е 2 и той - ти! Тъпак! Сега покрай цикъла ми се яде повече и от бременността.. Ще стана хептен свиня майка 😖😬

# 544
Ние на 40 ден толкова бяхме качили.. И сега изведнъж 630гр. отгоре ми се видяха множко 😂.. ММ вика гледай какви бузи е направила, много я храниш.. Ама май не е много, а и е малко 😂.. Той вика това е Станка Златева 3, викам коя е 2 и той - ти! Тъпак! Сега покрай цикъла ми се яде повече и от бременността.. Ще стана хептен свиня майка 😖😬
Ахахахх, това за Станка Златева ме разсмя. Joy ММ ме оприличава на Янко Русев, така че има и по-зле. Мъжете, де.Joy

# 545
Ох, Михаил качи 2,100 втория месец! Ми какво като е дебел пък, бебетата са дебели, нищо им мяма. Аз иначе тренирам вече по сериозно, от два дена съм с мускулна треска на краката. Нещо много бързо ме хваща, изобщо не съм се натоварила много, а едва се мъкна. Дано свикна скоро. 😂 И аз съм Станка сега, ама това е положението.
С първото ми дете и аз ревях на ваксините, ревах като и падна пъпа (имаше кръв, за това), ревах като падна от спалнята - повече от нея, пък като тръгна на ясла колко ревах... Според мен е абсолютно нормално, защо да си вманиачена... ♥️

# 546
Ахахахх, това за Станка Златева ме разсмя. Joy ММ ме оприличава на Янко Русев, така че има и по-зле. Мъжете, де.Joy
Ехх.. Поне ни оприличават на шампиони 😉😁.. ММ ми препоръча да спра да вдигам количката ( най- вече с багаж )защото съм щяла и Станка да задмина 😬..

# 547
Ехааа, какви мъже имате, моя съвсем любезно ме праща на народни танци да се "разнообразя", много любезно напомняне за кг-мите Simple Smile иначе моята бебка хапва по малко, да е стройна Simple Smile ние до 45-тия ден бяхме качили скромните 1100 гр. от раждането, на 2м беше 1580 гр отгоре. Аз се успокоявам, че все пак е в нормите, хапва по нормите, ака, пишка, пък че не качва по много, явно на майка си прилича Simple Smile

# 548
  • София
Момичета, как е при вас положението с приспиването? Ние по няколко часа се мъчим и тъкмо се унася почва да се стряска и хайде пак наново. От 20:40 почнахме с храненето, имаше толкова лек сън и с 2 хранения след това, заспа чак преди малко (2:30). През деня също не спим много, но след обяд я слагам по корем и след малко въртене на главата заспива и така спи по 3,5 часа.
 Като сте будни през деня как се забавлявате? Ние обикновено след хранене сменяме памперса, после я слагам на люлката, но след 20тина минути ѝ става скучно, след дундуркане на ръце, пък хич не искам да я уча така и максимум след 1 час вече като зареве сядаме пак да се храним. Педиатърката ми каза, че е хубаво да има около 3 часа интервал като не спи, но нещо не ни се получава. Вече не знам аз ли не правя нещо както трябва!?

# 549
Ние вече втора вечер се опитваме да я приспиваме в нейното креватче в детската и е голям зор, постоянно се буди и после се приспиваме по 1 час. Досега нощем спеше при нас на спалнята (въпреки че докато бях бременна се бях зарекла, че няма да я вземам там), а през деня къде ли не - в количката, в креватчето, на дивана... За капак от днес преоткри и палците си, не ги беше смукала от 2 месеца.
Иначе и при нас дневния сън вече много намаля, колкото поспи до обяд и после чак в 21:30 - 22:00. През деня само я местя от шезлонга, на люлката, на дивана, в креватчето (много си харесва въртележката и понякога по половин час само я гледа и й говори). Гледам да я оставям по-самостоятелна, а щом се разцърка почваме с масажчета, стоене по корем, подавам й играчки, четем приказки или танцуваме (пускам си музика и я люлея на ритъма и й пея, така успокояването на ръце ни минава една идея по-леко и на нея й харесва). Общо взето това правим по цял ден.

# 550
  • Сандански
Ние си имаме начин на приспиване за всяко заспиване различен. Сутрин заспива към 10ч в количката като излезем навън 2-3часа. Това му е най-дългият дневен сън. След  обяд понякога заспива към 14ч като се гушкаме на дивана, но за не повече от половин час. После към 17ч пак се опитвам гушнати на дивана да заспим, обикновено спи 15-20мин. И към 19ч пак за 15-20мин, максимум половин час в количката заспива. Вечер след ядене в 22ч слагам в неговото легло и оставям сам да си заспива. През деня като будува държи да съм до него и да си гукаме, иначе почва едно ръмжене все едно ми се кара 🤣 Така сме от една седмица, но незнам до кога.

# 551
Моята пък през ноща си заспива самичка в креватчето. През деня спи в количката по дълго, като я оставя на легло се буди след 20 мин. От няколко дни практикувам да спи на мен, така и аз си почивам и спя... 😂

# 552
  • Пловдив/София
Утешително, че не сме ссмо ние зле с приспиването :Д
Почти всяка вечер отнема 3-4 часа, не е човешко вече, и баткото като иска своето не ми издържат нервите. Вчера я къпхме към 8, яде, заспа на гърда, после се събуди като я оставих в кошарата. Разхождахме се, айде пак гърда и същото.. и така до 11.30. И после в 2 без 10 отново будна.. после спа на спалянта и не знам кога се буди, ама поне 2 цокания до 7 (по малко).
Чудя се дали да не я къпя следобед, може ли това да я разсънва? Преди къпането й се спеше и дремеше още преди 8...
Напоследък и денем не яде добре- не изсуква хубаво двете гърди, а хапва малко. Тъпо е така да не намалее кърмата, а е толкова удобно кърменето (след мъките първи месец).
Днес ще вземем направление за гастро, че 90% от акото си е зеленикаво.. някои дни сутрин само е жълто и следобед се почва зелено и слуз. Повечето дни даже по цял ден... опитвам по-строга диета, ама ми се иска да знам с точност дали и коя храна предизвиква.
Наддала е по домашния кантар 400 грама за 14 дни, на минимума е Sad но първия месец беше почти цял кг.

# 553
  • София
Ние пък намалихме броя на аканията. Преди беше след всяко хранене, но вече е 2-3 пъти на ден. Сутрин рано почват едни напъвания, болезнени газове, трудно изхождане и накрая рев, че се мъчи така и къде успява къде не. Вие имате ли такива моменти? Това е абсолютно всяка сутрин. През деня съм забелязала, че вече няма колики и не ѝ давам капки, но през нощта още си ни държат. Преди всяко нощно хранене ѝ давам капки, след хранене пък, ако се е изходила, сменям памперс...забавно ни е нощите, но поне да спеше...Имам чувството, че с всеки изминал ден положението става все по-зле. Не смея да я оставя нито за миг и естествено никаква свършена домакинска работа...и как да не изпадне човек в депресия Sad

# 554
И аз съм забелязала, че вместо да спи като къпана, бебка се разсънва.. Почнах да я къпя към обед, а вечер измивам на мивката тялото, така уж заспива.. Снощи от ваксината и стана нещо, не е била такава.. Спа до 2и30 и като почнаха едни присвивания, рев.. До снощи винаги като се наядеше и си заспиваше веднага.. Възможно ли е от ваксините да я боли корем? На едното краче и е червено където е боцкана, а на другото няма и следа.. Какво да правя, да слагам ли пак куул пач лепенките? Имаше и много газове които пак до този момент не е имало толкова..

Общи условия

Активация на акаунт