Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 280
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте майчета. Аз моята я научих на шише, цедя се и така , през ноща давам гърда и си цока... Имаме вече зародишчета на зъбчета отдолу... 😱
Иначе си хапва добре детето, имаме си гривнички по крачетата и ръчичките 😂
Я ми кажи тези зародиши на зъби какво представляват? На колко дни, месеци сте? Моята постоянно си лапа ръцете и се плюнчи, видях и венците, имат като побеляло на връхчетата.. Моя ме бъзика, че и никнат зъби ама май не е бъзик.. Не е ли рано?

# 526
Между другото, аз тахана си го смесвам с мед и става много вкусно. Мажа си го на филии даже. 😊

# 527
И аз си фантазирам същото, но колкото и да е различно при всяко бебче, едва ли на месец и половина му никнат ;дд

Здравейте майчета. Аз моята я научих на шише, цедя се и така , през ноща давам гърда и си цока... Имаме вече зародишчета на зъбчета отдолу... 😱
Я ми кажи тези зародиши на зъби какво представляват? На колко дни, месеци сте? Моята постоянно си лапа ръцете и се плюнчи, видях и венците, имат като побеляло на връхчетата.. Моя ме бъзика, че и никнат зъби ама май не е бъзик.. Не е ли рано?

# 528
На 48 дни е, представляват две бели петънца на долния венец. Консултирах се с лекари и те казаха че е напълно възможно да са зъби. Много е смешна като си лапа юмрука, още не може да почеша хубаво и смуче 😂😂

# 529
То и ние ръката ни е се в устата и има много лиги но не съм си и помисляла за зъби не е ли рано

# 530
То и ние ръката ни е се в устата и има много лиги но не съм си и помисляла за зъби не е ли рано

Мая направи 2 месеца вчера и от няколко дни много я сърби венеца, чак до изтеричен рев го дикарва, мен ми се струва малко рано, имаме една силиконова оребрена чесалка, но пише 3м+, та се чудя да не си разрани венеца, дали да я пробвам или някой знае ли някакво гелче за венците, което да ползваме?

# 531

Мая направи 2 месеца вчера и от няколко дни много я сърби венеца, чак до изтеричен рев го дикарва, мен ми се струва малко рано, имаме една силиконова оребрена чесалка, но пише 3м+, та се чудя да не си разрани венеца, дали да я пробвам или някой знае ли някакво гелче за венците, което да ползваме?

Може да използвате Дентинокс, Генгигел,Панзорал. Има много варианти на пазара.
thristova с зъболекари ли се консултирахте?
Мира също до скоро си смучеше целия юмрук,даже понякога с такава сила,че я чувам от другата стая, но преоткрихме биберона и вече нещата много се успокоиха. В началото отказваше да го засмуче.  Така че пробвайте.По -добре биберон,отколкото чесалка за момента.
Иначе за зъбите не е невъзможно, но е много рядко, пробива им да започне в толкова ранна възраст. 😀

# 532
Майка ми казва, че сегашните бебчета се развиват много по- бързо от примерно през деветдесете години..( аз демек 😂) вика - Спомням си до 40я ден, едвам си отваряше очите, а за гукане и дума не ставаше.. Косата ти поникна на 4 годинки и те объркваха с момче 😅 ( много мило 😒 ).. Днес сме на имунизация и хич не ми се ходи. Става ми жал само като си помисля ! Ще ме карат ли да я държа, няма да издържа изобщо 😢

# 533
Майка ми казва, че сегашните бебчета се развиват много по- бързо от примерно през деветдесете години..( аз демек 😂) вика - Спомням си до 40я ден, едвам си отваряше очите, а за гукане и дума не ставаше.. Косата ти поникна на 4 годинки и те объркваха с момче 😅 ( много мило 😒 ).. Днес сме на имунизация и хич не ми се ходи. Става ми жал само като си помисля ! Ще ме карат ли да я държа, няма да издържа изобщо 😢
Охх, тия имунизации... С Дени сме на консултация след два дни, че вчера направи 2 месеца и май също ще слагаме ваксини, много ми е притеснено как ще ги понесе. Много се чудя за ротарикс...
Засега от прословутия чай Блевит никакъв ефект освен газове. Не знам вече какво да правя с този запек... Sad

# 534
Момичета, вашите бебчета връщат ли храна? При нас нещо се увеличи количеството и честотата. Не връща като на фонтан, но все пак ми изглежда притеснително. Изчакваме го да се уригне и го държим повече време изправен.

А ние също лапаме с пълна сила юмручета, особено когато е гладен. Аз обаче като го видя му давам биберона.

# 535
  • София

Охх, тия имунизации... С Дени сме на консултация след два дни, че вчера направи 2 месеца и май също ще слагаме ваксини, много ми е притеснено как ще ги понесе. Много се чудя за ротарикс...
Засега от прословутия чай Блевит никакъв ефект освен газове. Не знам вече какво да правя с този запек... Sad
Може да пробвате пробиотика на Джеймисън

https://sopharmacy.bg/probiotik-bebe-kapki-8ml-126kapki-jamieson.html

Пише, че помага при колики, запек и рефлукс. Моето бебе акаше на 3-4 дни. От както започнах да го давам започна да ака всеки ден. За колики при нас не действа особено.

# 536

Може да пробвате пробиотика на Джеймисън

https://sopharmacy.bg/probiotik-bebe-kapki-8ml-126kapki-jamieson.html

Пише, че помага при колики, запек и рефлукс. Моето бебе акаше на 3-4 дни. От както започнах да го давам започна да ака всеки ден. За колики при нас не действа особено.
Мерси! Ще опитам, че вече не знам как да процедирам. Днес пак правих клизма и на второто акане цветът беше жълто-зелен. Това също ме притеснява. Четох, че може да е от чая или от минаване от смесено хранене само към АМ... Дано да не е простуда само. Sad

# 537
Момичета, как са вашите бебоци? Нашето момиче от една седмица не спи през деня... Заспива само като е близо до мен (на леглото, гушната в ръцете) и й е много лек съня.. спи за 10 минутки (аз се зарадвам, че е заспала и аз да дремна, лягам и.. се буди 😅). Мислех, че е скок в растежа, но доста време мина и не знам дали е това. Вечер ляга в 11-12 и става около 03:00 и 06:00. При вас как е положението? Бодърстват ли мъниците?

# 538
Относно зъбите - на много гелчета пише 0+ / бочко например, но съдържат хиляда неща. Аз лично не бих дала. Дъщеря ми на три месеца и половина имаше два зъба, но до шести месец не съм я мазала с нищо. Давах само гризалки, продават и много мекички за бебета, щадящи венеца. Проблема е, че не могат да си ги държат, нито да се чешат, защото все още сучат всичко, което се доближи до устата.  🤷🏼
Иначе Мише понякога по цял ден е буден с много малки предремвания, побякога много спи, различно е. Но много гука и се сме.
Относно запека - ако пие вода или АМ - licopodium clavatum 9ch., ама за толкова малко бебе не знам дозата каква би била, може да се консултирате с хомеопат. Голямото ми детет с това се оправи, а големи мъки преживяхме.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 19:25 от Svetlana Sv 604742

# 539
Не само се буди, ами въобще не спи... снощи се събуди в 2:10 и заспа в 7:10, на гърда беше до 5:30, но не издържах и дадох АМ. Вече 15 дни не спи, а реве по цял ден. Мисля, че е от глад. Аз продължавам да настоявам с кърменето, но след като заспа в 7:10 се събуди отново в 8:50 и цял ден до 18 ч не заспа и не спря да мрънка... А мислех, че детето ми е спокойно...
Момичета, как са вашите бебоци? Нашето момиче от една седмица не спи през деня... Заспива само като е близо до мен (на леглото, гушната в ръцете) и й е много лек съня.. спи за 10 минутки (аз се зарадвам, че е заспала и аз да дремна, лягам и.. се буди 😅). Мислех, че е скок в растежа, но доста време мина и не знам дали е това. Вечер ляга в 11-12 и става около 03:00 и 06:00. При вас как е положението? Бодърстват ли мъниците?

Общи условия

Активация на акаунт