Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 892
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
И нашето момченце не иска да спи.. през деня прави малки дрямки, ако не е крив ще спи в парка, а иначе се носим на ръце там. След това като се приберем се храним, малко на люлката, малко с играчките, слушаме музика и накрая като остана без сили го взимам върху мен на спалнята, което по принцип му харесва. Нощно време се храним към 10 и след това се приспиваме до 11, после ядем пак към 2 и е укокорен към 5, а вчера беше и в 4 Sad След това няма заспиване до следващото хранене към 6 или излизане в парка.

А отделно майката на мъжа ми ни е на гости и нещо ме напряга само от присъствието си. Не дава гласа на бебето да се чуе и вече е залепена до него да го успокоявя и пъха биберони и иска само да го носи на ръце  Rage Даже сега съм ги оставила да се разхождат без мен, че двете само си пречим. Незнам защо така дразнещо ми действа ...

Ето и аз се оплаках Simple Smile Все се надявам, че след 3 месец нещата ще са по-добре. Ние не качваме много, но сме в нормата. Първия месец беше качил 900 гр. Другата седмица правим 2 месеца и пак ще се теглим, надявам се всичко да е наред.

# 556
  • Пловдив/София
Неспящите през деня правят ли интервал нощем поне 5-6 часа? Да знам дали да я държа будна насила, че сутрин много спи- поне 2 часа, понякога още 2 след ядене, но нощем макс 4 часа паузс прави Sad по учебник на 6 седмици трабва да са 6 часа пауза, ама мечти...

# 557
И нашето момченце не иска да спи.. през деня прави малки дрямки, ако не е крив ще спи в парка, а иначе се носим на ръце там. След това като се приберем се храним, малко на люлката, малко с играчките, слушаме музика и накрая като остана без сили го взимам върху мен на спалнята, което по принцип му харесва. Нощно време се храним към 10 и след това се приспиваме до 11, после ядем пак към 2 и е укокорен към 5, а вчера беше и в 4 Sad След това няма заспиване до следващото хранене към 6 или излизане в парка.

А отделно майката на мъжа ми ни е на гости и нещо ме напряга само от присъствието си. Не дава гласа на бебето да се чуе и вече е залепена до него да го успокоявя и пъха биберони и иска само да го носи на ръце  Rage Даже сега съм ги оставила да се разхождат без мен, че двете само си пречим. Незнам защо така дразнещо ми действа ...

Ето и аз се оплаках Simple Smile Все се надявам, че след 3 месец нещата ще са по-добре. Ние не качваме много, но сме в нормата. Първия месец беше качил 900 гр. Другата седмица правим 2 месеца и пак ще се теглим, надявам се всичко да е наред.

Това за майката на мъжа ми е познато, при мен е същото и то без да има конкретна причина, при нас даже не я вижда мн често, но нещо се дразня и даже изпитвам напрежение, като я пипа или нещо иска да я носи. Една психоложка ми каза, че е нормално ако не сме си близки. Grinning

# 558
Все едно чета за нас - и за спането, и за хранене, наддаване, свекърва. Ох, не съм значи само аз...

# 559
Аз да започна с това, че нашите проблеми продължават благодарение на Славчев, от неговото нехайство за беба остана подарък освен хипотрофия и анемия. Ако имах повече време бих го осъдила за лекарска небрежност! Иначе колики има около 21ч.,през останалото време я мъчи зверски рефлукс. Приспиваме се ма ръце, така и спи през повечето време по 30- 60мин след хранене и след като премине рефлукса. Нощем от 22 до 2ч спи, хапва, към 4 може пак да заспи до 6 и после от начало. Играем с въртележка та най- вече.

# 560
Свекървата научи моята на ръце, не може да кротува и ти айде дай да я гушна, щом лежи тихо и кротко недей да я закачаш, опитвах се да я успокоявам в легнало положение , но всичко отиде по дяволите и сега сме научени на ръцеее.. 😢😢, няколко пъти им повторих, че аз ще съм тази която ще пати, да ама кой ли те чува.............

# 561

Това за майката на мъжа ми е познато, при мен е същото и то без да има конкретна причина, при нас даже не я вижда мн често, но нещо се дразня и даже изпитвам напрежение, като я пипа или нещо иска да я носи. Една психоложка ми каза, че е нормално ако не сме си близки. Grinning
Що се отнася до свекървите при мен достъпът е напълно забранен, защото само мисълта за нея ме напрягай. На мм не му е приятно, но това е положението и съм твърда!

# 562
Включвам се и аз... Сутрин се буди около 8ч. И имаме ритуално гукане и усмивки около час, после храна и разходки до около 13ч. навън спи или си оглежда количката, вкъщи обикаляме местата за стоене-шезлонг, легло, кошара, кенгуру и тн, дремва по 30-40 мин. но се сърди иска да го разнасям да гледа лампи и тавани, след яденето в 18ч. не заспива до къпането, което много му харесва, после малко масаж, храна около 21ч. и сън до 1-2ч. Следващо хранене около 5ч. и между храненето спи спокойно

# 563
Не мога да схвана режима на моята госпожица. Един ден спи като пън почти през целия ден(това е мнооого рядко), а друг - не ляга изобщо. Добре, че нощно време спи от 22 до към 4, а при повече късмет и до 5. През деня обаче е тежко, не иска да си спи в леглото, ММ я научи да спи на спалнята при нас...  Ако легне без да реве е само, за да гледа играчките от въртележката над леглото, но вече всички мелодии ги знам на изуст и ми става зле като трябва да я пускам за пореден път.
Оплаках се, сега да се похваля - слабителният чай почна да действа след около седмица. Явно има ефект, но е необходим редовен прием.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 17:56 от Sunny555

# 564
Като чета оставам с впечатление, че аз нищо не правя с бебка.. Аз я държа максимално в нейното легло, на люлка не я слагам, шезлонг нямаме, на активната гимнастика я слагам за до 20 мин всеки ден и сутрин спи при мен на спалнята от 7.30 до 11.00. В повечето време не спи, но поне е до мен, слагам биберони да не реве, напъва се, върти се, абе изобщо купон. Навън я вадим с ММ вечерта като се прибере, че сме в панелен блок и има едни стълби след асансьора и мен ме е страх сама да не я изсипя от количката.. В количката понякога спи, понякога гледа..

# 565
Не бъдете толкова лоши със свекитата... То това не знам от какво се получава. В крайна сметка и те се радват на бебетата и искат да ги гушкат. Аз също в началото с първото дете се държах много гадно с нея и все ми беше крива и ме дразнене и не исках да я гледам... Ама в крайна сметка, ако не беше тя нямаше да мога да завърша образованието си и кой знае какво щях да работя. Нещо гадно вероятно. Е, аз и се извиних после, ама няма как да върна времето назад. Иначе и тя ми прави изцепки, ама се научих да не и обръщам внимание. Определено е + да сте си приятелки. Просто говорете с тях и ясно заявете как ще се случат неща относно детето.

# 566
При мен всичко е според заслугите, не мога да уважавам някой само защото "така трябва". За 10 години съм установила, че е по добре за всички да не се срещаме и от 3 години не съм виждала свекето. Добре си живея. Според мен е до човека. Ако беше човек, повярвайте ми, нямам нищо против малко помощ. Смятам, че в момента е най- важно аз да съм максимално спокойна и мм разбира това, пък и много добре познава майка си.

# 567
Е, разбира се. Кой както си направи и всеки според заслугите.

# 568
  • София
Не мога да схвана режима на моята госпожица. Един ден спи като пън почти през целия ден(това е мнооого рядко), а друг - не ляга изобщо. Добре, че нощно време спи от 22 до към 4, а при повече късмет и до 5. През деня обаче е тежко, не иска да си спи в леглото, ММ я научи да спи на спалнята при нас...  Ако легне без да реве е само, за да гледа играчките от въртележката над леглото, но вече всички мелодии ги знам на изсуст и ми става зле като трябва да я пускам за пореден път.
Оплаках се, сега да се похваля - слабителният чай почна да действа след около седмица. Явно има ефект, но е необходим редовен прием.
какъв е този слабите лен чай? По колко даваш, и моята принцеса нещо не иска да ака. Първо два дни не ака, после 4 и на 5гия направих мелилакс.

# 569
Не мога да схвана режима на моята госпожица. Един ден спи като пън почти през целия ден(това е мнооого рядко), а друг - не ляга изобщо. Добре, че нощно време спи от 22 до към 4, а при повече късмет и до 5. През деня обаче е тежко, не иска да си спи в леглото, ММ я научи да спи на спалнята при нас...  Ако легне без да реве е само, за да гледа играчките от въртележката над леглото, но вече всички мелодии ги знам на изсуст и ми става зле като трябва да я пускам за пореден път.
какъв е този слабите лен чай? По колко даваш, и моята принцеса нещо не иска да ака. Първо два дни не ака, после 4 и на 5гия направих мелилакс.
Блевит се казва, ползва го около седмица преди да подейства. Аз мелилакс прилагам на три дни по съвет на педиатъра.
http://palcho.bg/bg/product/168.html

Общи условия

Активация на акаунт