От кой матрак сте доволни? - Тема 8

• 91 109
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Някой ползва ли матрак Ted O-Zone+? В магазинът беше доста удобен, но ме интересува във времето как се държи. Другото е, че там беше поставен върху плътна основа, а спалнята е с подматрачна рамка, което вероятно ще придаде друго усещане.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 14:17 от parushev

# 661
Здравейте! Днес пообиколихме и тествахме матраци. Май най ни допаднаха Сирена Мемори и Сирена Фреш Мемори, като Фреш-ът в момента е с 300лв по-скъп. Може ли ползвателите на някои от двата да споделят от колко време ги имат и дали имат някакви недостатъци при по-дълга експлоатация. Фрешът заслужава ли си по-високата цена. Благодаря предварително на всички Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 23:02 от zy_atanasova

# 662
Някой ползва ли матрак/възглавници на Амбър? Мнения?

# 663
Възглавниците им според мен са много скъпи, може и да дс хубави. Ние сме с матрак Амбър (с покет пружини) вече година, хубав е, без забележки.

# 664
Здравейте отново! След много обикаляне и пробване, като че ли се спряхме на Бахама Memory Duo Lux на Нани. Четох из другите теми, че има ползващи Бахама и са доволни. Но май е било предишна модификация на модела, 27 см висок. Този е 28 см и има възможност за две отделни твърдости при размер над 140 см.

Ще съм благодарен, ако има ползващи го да споделят впечатления как се държи във времето, защото удобството е усещане, индивидуално за всеки.

# 665
Rabelitto, миналия ден случайно попаднах на сайта на Амбър, поддадох се на емоцията - обикновено не го правя, и поръчах две възглавници. Бяха доста намалени - от 205 на 88 лв. Сега взе да ме гризе съвестта.
Да видим... Дано емоцията не ме е подвела в грешната посока!

# 666
А, тази цена е добра! Споделете дали са ви харесали. Сигурно са хубави. Според мен изборът на възглавница е по-труден и от този на матрак 😅

# 667
Здравейте! Днес пообиколихме и тествахме матраци. Май най ни допаднаха Сирена Мемори и Сирена Фреш Мемори, като Фреш-ът в момента е с 300лв по-скъп. Може ли ползвателите на някои от двата да споделят от колко време ги имат и дали имат някакви недостатъци при по-дълга експлоатация. Фрешът заслужава ли си по-високата цена. Благодаря предварително на всички Simple Smile
Имах Сирена мемори, за 6г все едно е като нов. Много удобен ми беше, когато се преместих на квартира и трябваше да спя на диван го оцених още повече. Колебаех се какъв да взема за новото жилище, но със сигурност ще е същият.

# 668
  • София
Привет Simple Smile
Бихте ли ми препоръчали матрак 160/200. Скоро родих и кръста доста ме боли. Понякога се будя нощем и не мога да мръдна. Сегашния матрак става някак като вдлъбнат по средата и не мога да си намеря място. Иска ми се да е по-твърд, но все пак и да не убива. Не знам ортопедичен ли трябва да гледам ?! Има толкова голям избор, че не знам от къде да започна. Само с пружини май не искам да е

Здравей, аз препоръчвам матраците на yatas, фирмата е турска, продават се в магазин ралица. Този който ползвам е пружинен, двулицев. Имах същия проблем с един мек матрак, събуждах се схваната и с болящ кръст, но след много пробване се спрях на техен и от тогава спя чудесно. Матрака трябва да е по-твърд, за да поддържа гръбначния стълб в правилно положение. Имам го от над 5 години и не е мръднал.

# 669
Коя от двете технологии е по-добра :мултипокет пружини или мемори пяна?

# 670
За да съдиш коя технология е по-добра трябва те да гонят една и съща цел, а меморито и пружините определено не целят едно и също.
Може би имаш предвид пружинени и безпружинени матраци, там вече наистина може да се прави сравнение и си има фенове и на пяната (не конкретно мемори, а по принцип), и на пружините. Аз не харесвам пружини, ама други са на друго мнение. Щом и двете технологии съществуват, значи няма универсално по-добра.

# 671
Има ли тема за протектори за матраци и възглавници или може и тук да се коментира?
Имам нужда от помощ за протектор за голямо легло - 180/200. Трябва да е дишащ и непромокаем, тъй като малкото ни дете от време на време спи при нас, засега няма аварии, но сме в периода, в който не се знае. С учудване открих, че на места чаршаф с ластик се предлага с етикет протектор, ние досега бяхме така, но аз на това не мога да кажа, че е протектор, тъй като не попива аварии. Имахме един стар,сложихме го, не знам каква е материята, етикета липсва, изглежда леко хавлиена отгоре, но запарва доста. Чудих се какво да търся, гледах някои със 100% памук съдържание от лицевата страна, но на снимка изглежда подобен на нашия, а той запарва...Четох за протектори от тенсел, но на снимка изглежда, че липсва долната непромокаема част, това дали е така? Иначе са скъпи - за легло в нашия размер излизат към 100 лв., почти двойно на обикновения памучен и не знам дали си струва. Има ли някой такъв? Доволни ли сте? Какви протектори използвате вие?
Другото ми питане е за детска възглавница, която също да не запарва. Досега синът ми спеше на малки детски възглавнички, но се върти и ми прави впечатление, че му трябва по-голяма площ, т.е. възглавница с нормален размер, но не много висока и да не запарва. Какви възглавници ползвате за децата? Благодаря!

# 672
Аз имам протектор Магнифлекс, отгоре е като хавлиен, отдолу е с непромокаем филм. Казват, че е дишащ, ама няма как една такава мембрана, колкото и да е дишаща, да е като да я няма. Та неизбежно е да запарва повече от прост чаршаф. Иначе на мен не ми пречи и не усещам запарване, може би защото не топлим много.

# 673
  • София
Аз имам на роксима дрийм и той е отгоре като хавлия отдолу найлон, но не се чува да шуми като се ляга отгоре. Какви са точно материалинте не съм сигурна, отгоре е 100%памук, но отдолу не помня. Наистина не запарва. За възглавница - има тема за възглавниците, погледни там, но отдавна не съм виждала да е писано в нея. Препоръчвам на Isleep.

# 674
Аз имам някакъв с вата - отгоре е памук, капитониран, отдолу нещо като тънък слой вата. Предпазва ако тичността е немного количество. Детето е разливало чаша, матракът не се намокри. Отдолу слагам хавлиен чаршаф с ластик, като още един кат.
Не е така сигурно като гумираните предполагам, но те ми шумкат - бях взела от К, и го върнах- шумолеше много.

На нашата спалня върху матрака съм постелила памучно одеяло под чаршафа. Дебеличко е и предпазва. В търсене съм на протектор за там.
Пак ще търся от вида който е в детската - без найлон, с вата, по-плътен слой.

В юск има такива памучни капитонирани надматрачни стелки ги водят. Щях да вземам но в коментарите пишеше че се свиват при пране и се зачудих. 100 % памук бяха, за това вероятно се свиват.

Общи условия

Активация на акаунт