От кой матрак сте доволни? - Тема 8

• 91 228
  • 755
  •   2
Отговори
# 315
Ние купихме матрак за детето, избрахме модел на Isleep,  Bodyrest https://isleep.bg/body-rest.
Модела се води между мек и среден. Бяхме пробвали на Нани, на Латекс. На Нани ми се стори, че много потъват, нещо не ми допаднаха. На Латекс ми хареса много, но ММ не го одобри. И накрая този. В магазима много ми хареса, но вчера като го сложихме, сякаш не беше същия. И в магазин а и в къщи сме с дъска. Но някак ми се стори по-мек, като седна и потъвам в дунапрена. Като се легне не толкова. Нещо съм разочарована, уж матраци, толкова пари се дават, а накрая усещането е на обикновен дунапрен. Сега ще спи детето да видим, сутринта ми каза, че я заболяло кръста, тя е на почти 6г, лека е. После каза, че и е твърдо. Ще видим. А за този тестов период от 1 един месец навсякъде ли важи, че не питах в магазина?

# 316
Ако един матрак не поддава като седнеш, като легнеш ще е пълна дъска. Все пак теглото е едно и също, но при седнало положение се концентрира върху 7-8 пъти по-малка площ. 

# 317
Ако един матрак не поддава като седнеш, като легнеш ще е пълна дъска. Все пак теглото е едно и също, но при седнало положение се концентрира върху 7-8 пъти по-малка площ. 

И аз съм разочарована от тази марка. Определено ще търсим топ матраци.
Сега ми предстои да си сменя стола за офиса. Чак ме хваща страх...Disappointed

# 318
И на мен ми остана травма...от търсенето на матрак. 😆
Наплаших се яко и аз...

# 319
А когато се прави легло точно ли се прави. Нашият майстор гж направил с 2см по-широко и по-дълго и това ме дразни, особено в ъгъла става голяма фуга. И колко трябва да стърчи матрака или да влиза в коритото на леглото. Нашето легло стана 50см , някак високо ми се струва.

# 320
А когато се прави легло точно ли се прави. Нашият майстор гж направил с 2см по-широко и по-дълго и това ме дразни, особено в ъгъла става голяма фуга. И колко трябва да стърчи матрака или да влиза в коритото на леглото. Нашето легло стана 50см , някак високо ми се струва.

Струва ти се, защото ти е ново и не си свикнала. Като свикнеш ще се чудиш как преди ти е харесвало да приклякаш на ниско легло. С две думи - високото е удобно. И за сядане и лягане, а още повече за ставане.

Матракът трябва да стърчи поне 10 см над рамката на леглото, иначе като сядаш ще си ръбиш дупето.

Хубаво е, че майсторът е оставил малко аванс, защото иначе ще си чупиш ноктите като опитваш да затъпчеш чаршаф или друго около матрака. Е, може да е попрекалил, но и матракът леко ще се раздуе с времето.

# 321
Моето легло заедно с матрака е високо около 65см. Мисля че това е най-удобната височина за мен.

# 322
Да наистина вече трети ден като се прибера вечер и ми е много стряскащо като го видя Anguished .Матракът стърчи около 14см, влиза около 7см. Стана по-високо защото поисках 25см чекмеджета, за да прибирам завивките, станаха много удобни за целта. Но казвате, че е напълно нормално, че бях почнала да се замислям да го прекроява. Иначе фугата на дългата част не се усеща, само на късата.

# 323
Не съм мерила но и нашият стърчи, това не е проблем, ще свикнете

# 324
  • оттам, откъдето започва България
Freyda , не разбрах защо си притеснена от това, че матракът е над рамката на леглото. За мен това е нормално.
В потвърждение тук има доста снимки: https://www.google.com/search?q=%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE+% … =1324&bih=594

# 325
  • Варна
Естествено,че ще е над рамката,това да не е русенско легло да си ръбите д-тата като сядате/лягате Simple Smile

# 326
Чудя се що се дигна толкова това легло Grinning Мисля си, че едни 3см надолу ще ме успокоят, ама няма как да стане. Иначе ето го леглото, а таблата как ви се струва, много ли е висока?

# 327
Да ти покажа Malm-а...колко е висок. Краката ми висят като седна...Joy
За детето го взехме...но и аз още му свиквам...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 328
Чудя се що се дигна толкова това легло Grinning Мисля си, че едни 3см надолу ще ме успокоят, ама няма как да стане. Иначе ето го леглото, а таблата как ви се струва, много ли е висока?

Ние точно заради височината си правихме легло по поръчка. Рамката на леглото с матрака става над 63см 😂
Ама ей на аз исках легло високо, като по филмите. Шегата настрана в момента сме с легло от Виденов и имам чувството, че спим на земята...
Лятото бяхме в един апартамент за една нощувка край морето и спахме на високо легло... Е няма такова удобство. Именно тогава се реши окончателно, че искаме и двамата с мъжа ми високо легло.

# 329
  • оттам, откъдето започва България
Според мен за хубав сън е по-важен самият матрак. Спим на спалня на Виденов перфектно, но матракът е на Нани.

Общи условия

Активация на акаунт