Комплекс от външен вид, моля за съвети

• 4 611
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Инструмент е и чушкопека, важно ти е да ти изпече чушките, а не че изглежда като кошче за баня  Grinning
Ти вече сподели колко те е страх да не би някоя жена да ти открадне безценното...ама като те чета, няма какво да ти се краде.

# 61
Познавам МНОГО богат мъж, който никоя не го иска защото е грозен и скучен. Иначе е добър и в тяло е спортен. Но не помага брато - има ли нещо, дори да е едно, което силно те облъсква просто с повечето жени нямаш шанс. Аз не съм от тия жени - гледам вътрешната красота, но повечето тук не биха се примирили с грозен мъж, ако ще и милионер да е. Ако не вярваш чети по форума - пълно е с постове по темата - една няма тук да каже, че е женена за Квазимодо. Не става дума за лек дефект в зъби, нос или друго - повечето си имат леки дефекти, които дори може да им праидават чар. Говоря за отблъскващ вид с какъвто авторът на темата може да се "похвали". Та дори и мен ме отблъскват някои неща и не мога да се примиря с тях и криви, грозни и неподдържани зъби както и гнусна кожа водат класацията. Носът не ми пречи освен ако наистина не е фрапантно грозен.

# 62
Младежът добре се е ориентирал към програмирането.
Във фирмата на познат всьо програмисти и тем подобни- 10 парчета, са, да кажем, грознички- всеки си хвана мадама, и то симпатични девойки.
Познатият и той льольо. Ама като сложи ролекса, облече белите маркови дрешки, купи готината кола, чак на мен почна да ми изглежда симпатичен. Mr. Green

# 63
брех, както всички се праскаха, че парите не ги интересуват, така сега взеха да показват друг образ. Хора, поменете къде какво пишете, че някои помним и се излагате Wink

# 64
Родителите омаловажават проблема на младежа, защото вероятно носът и зъбите са наследени точно от тях (е, може от някой дядо, баба). Но не са прави, разбира се. Щом се чувства зле, е редно да му помогнат. Човек не трябва така да игнорира проблемите на детето си.

# 65
Може и точно обратното да е - те самите да нямат този проблем и затова да не го разбират. Майка ми беше така и до ден днешен нищо не е осъзнала, въпреки многобройните повтаряния и обяснения. Когато човек е тъп просто няма шанс

# 66
Ами и аз не съм имала проблем с акне и бих предположила, че човек като излезе от пубертета то ще си мине от само себе си, но все пак знае ли се, може да останат белези. Впрочем имах един познат с кожа на -вероятно - белези от акне (не съм го питала). Мисля, че не го загрозяваха въобще (иначе имаше приятно лице). Един мъж не трябва да е съвсем идеално красив, че ще изглежда женствено.

# 67
Да бе, те богатите баби ще се избият за него понеже. Сигурно имаш предвид 50 годишни жени, затичали са се за 20 годишни дечурлига.  Там пък съвсем никакъв шанс няма.

# 68
  • Пловдив
Колкото и да е било зле в училище (вярвам, че е било, защото съм го преживяла) хубавото за теб е, че свърши. Сега трябва да поработиш над себе си. И не, не при лекари и козметици. Първо приеми себе си и си харесай положителните страни. Повтаряй си „може да ми е крив носа, но пък пиша убийствени кодове“. Работи над себе си и си намери неща, които си харесваш. Ако трябва говори с психолог, но първо се харесай сам и повярвай, че си за харесване и после ще оправиш и зъби и акне...
Знам че е трудно, да повярваш, че не всички се смеят на теб, но е така. Аз имам вроден физически проблем, който не може, да се коригира. До съвсем скоро бях убедена, че това е първото нещо, което хората виждат у мен. Просто се бях научила, да не ми пука. Та работи над психиката си, ако трябва и със специалист, приеми се такъв какъвто си и после променяй, каквото може да се промени, а при теб може всичко.
Знам, че на 19 изглежда непоправимо и отчайващо, но не е така, казва ти го една 47 годишна лелка с мъж и дете - щом аз успях, няма причина да не успееш и ти.

# 69
Аз лично се съмнявам авторът да изглежда чак толкова зле. Аз ако почна да си описвам недостатъците, ще звуча като доста грозен човек също. Недей се вкопчва толкова в тия неща... какви са хубавите ти черти?

# 70
Относно зъбите да ви попитам, мога ли да си сложа мост??

И до програмирането мисля да кандидадствам да си зема диплома, знам Java PHP Python, Ruby, JS C# C++ !
Лично съм си правил игрички, да изпробвам на какво съм способен... Аз още от 10 годишен се запалих по програмирането.. и от тогава го уча и до ден днешен! Bill Gates, беше човека който ме вдъхнови да се насоча към програмирането.. гледай клипове в YouTube и реших да експирементирам и така..

# 71
Не, и мост не.
Изглежда изкуствено, създава в последствие проблеми при пародонтоза и е абсолютно излишен в твоя случай. Освен това на много криви зъби няма как да се сложи и мост, освен ако не се изпилят почти до дъно. Брекетите са твоето решение и никакво друго.

Пробвай се по фирмите дали някой ще те вземе така с твоите умения, ако не - 2 семестъра в СофтУни и си готов. Даже може да питаш дали е възможно направо да се явиш на изпитите, ако наистина знаеш всичките тия неща. Това, което ти липсва, са бази данни. А междувременно учи истинско висше, защото дипломата ти дава възможност за повече кариерно развитие. Но нея ще я вземеш чак след 4 години. Дотогава е добре да работиш нещо. Даже може да се пробваш в чужбина - в Холандия примерно таксите не са много високи, и ако си читав, си намираш работа като програмист почти веднага и можеш да се издържаш напълно самостоятелно.
Но аз ти препоръчвам тази година да си обърнеш внимание на нещата, които те тормозят, а догодина да кандидатстваш някъде.

Направи си списък със софтуерни фирми, където можеш да кандидатстваш, напиши си една биография, разпрати я и чакай. Все от 1-2 места ще ти се обадят като начало. Потърси как се прави автобиография в европейски формат.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 15:09 от Анонимен

# 72
Ама моля ви се, не го лъжете. И аз имах дефект заради който ме гледаха и даже ми подвикваха по улиците (в БГ - тук на толко прости хора не съм попадала чак)  и се оказа, че не си внушавам,че ме зяпат, защото когато го заличих спряха да ме гледат не ами даже започнаха повече да ми се усмихват. Аз съм човек реалист, отделно имам и интуиция и здрав разум и рядко ще си внуша нещо. Напротив - опитвах си да си внуша, че нямам проблем и с него мога да си живея прекрасно и дори бях успяла, въпреки че на моменти ми се напомняше от случайни хора - най-вече деца, които не могат да се прикриват - е никак не е приятно. Отделно приятелки ми казваха, очевидно добронамерено, да си го оправя защото ме загрозява. Благодарна съм им, че ми отвориха очите и ми направиха добро. За разлика от тях никой от близките ми не беше казал истината в очите, а пак такива простотии ми дудняха от сорта Трябва да се харесваш каквато си.
Добре че не ги послушах - за мен това са лоши хора, които не искат да помогнат, а целенасочено искат да съсипят човек.

# 73
Ама моля ви се, не го лъжете. И аз имах дефект заради който ме гледаха и даже ми подвикваха по улиците (в БГ - тук на толко прости хора не съм попадала чак)  и се оказа, че не си внушавам,че ме зяпат, защото когато го заличих спряха да ме гледат не ами даже започнаха повече да ми се усмихват. Аз съм човек реалист, отделно имам и интуиция и здрав разум и рядко ще си внуша нещо. Напротив - опитвах си да си внуша, че нямам проблем и с него мога да си живея прекрасно и дори бях успяла, въпреки че на моменти ми се напомняше от случайни хора - най-вече деца, които не могат да се прикриват - е никак не е приятно. Отделно приятелки ми казваха, очевидно добронамерено, да си го оправя защото ме загрозява. Благодарна съм им, че ми отвориха очите и ми направиха добро. За разлика от тях никой от близките ми не беше казал истината в очите, а пак такива простотии ми дудняха от сорта Трябва да се харесваш каквато си.
Добре че не ги послушах - за мен това са лоши хора, които не искат да помогнат, а целенасочено искат да съсипят човек.
Какво мислиш за зъбен мост?

# 74
Човек, ти да нямаш фетиш на тема зъби?

Общи условия

Активация на акаунт