Комплекс от външен вид, моля за съвети

• 4 606
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Ако имаш бели и здрави зъби не трябва да си правиш мост. Никак не е приятно, може дори да почне да ти вони устата. Аз така години наред се мъчех с една коронка, която сменях 3 пъти при различни зъболекари, но продължаваше да тече воняща гной. Накрая махнах всичко и сложих имплант - първия и последния - имам още един липсващ зъб ама процедурата по имплантиране хич не ми хареса. Че и коронката на импланта се отчупи. Абе естествени зъби най-добре - от личен опит ти казвам. Имам няколко фасетки, уж скъпи и качествени - е... личи че са изкуствени и строи отвратително.

# 76
Преди години в гимназията едно момче от съседния клас ме харесваше доста. Тогава мога да кажа, че си беше грозничък - с доста криви зъби, рошава коса, кльощав... после след известно време учехме в един университет също и тоя човек как се промени - мускулест, пуснал си брада, коса. Не са мой тип дългокосите, но определено изглежда много по-добре от преди без да си прави някакви кой знае какви промени. Момичетата вече го харесват също. Ако можеш да си пуснеш хубава брада и да си направиш готина прическа - помага доста.

# 77
Познавам МНОГО богат мъж, който никоя не го иска защото е грозен и скучен. Иначе е добър и в тяло е спортен. Но не помага брато - има ли нещо, дори да е едно, което силно те облъсква просто с повечето жени нямаш шанс. Аз не съм от тия жени - гледам вътрешната красота, но повечето тук не биха се примирили с грозен мъж, ако ще и милионер да е. Ако не вярваш чети по форума - пълно е с постове по темата - една няма тук да каже, че е женена за Квазимодо. Не става дума за лек дефект в зъби, нос или друго - повечето си имат леки дефекти, които дори може да им праидават чар. Говоря за отблъскващ вид с какъвто авторът на темата може да се "похвали". Та дори и мен ме отблъскват някои неща и не мога да се примиря с тях и криви, грозни и неподдържани зъби както и гнусна кожа водат класацията. Носът не ми пречи освен ако наистина не е фрапантно грозен.
А Крисито Гущеров как си ги намира? В моите очи е отвратителен, но всички бръмчалки му се изредиха.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 18:06 от Monza

# 78
Не разбирам защо родителите не са взели мерки. Едно ортодонтско апаратче в ранна детска възраст и в момента на израстване на постоянните зъби може да направи така че изобщо да не се стига до брекети. Родителите са много чувствителни към това как околните възприемат детето им. Години наред момче да рони сълзи а те да нехаят не си представям. Лели, чичовци и братовчеди, семейни приятели нямате ли, и те и техните деца ли ти се смеят и подиграват? Малко попресилваш нещата авторе. Всеки човек си има някаква среда - семейство, роднини, съседи, приятели от деца които го приемат и обичат дори да е най-големия грозник. Нещо друго се крие в това ежедневно циврене и ти си знаеш сам какво. За външния вид съвети мога да дам стандартни - здравословно хранене и много спорт за акнето, заедно с лечение назначено от кожен лекар, брекети и консултация с психолог за комплексите. Не ходи по козметички, акнето често е съпроводено с бактериални инфекции и ако попаднеш на някоя "козметичка" с двуседмичен курс може да ти направи белези и възпаления за цял живот. Но както са ти казали вече каквато и "перфектна" пластмасова визия да си докараш, ако отвътре си същия ревльо доникъде няма да я докараш.

# 79
  • Пловдив
И на мен ми се струва, че проблемът не е само във външния вид...

# 80
  • Русе
Всеки човек си има някаква среда - семейство, роднини, съседи, приятели от деца които го приемат и обичат дори да е най-големия грозник.
Много правилно. Вижте Милко Калайджиев, който прилича да не казвам на какво, но си е изградил своя среда и има безброй фенове, които го харесват. Така или иначе природата ни е направила да бъдем различни с различни недостатъци/предимства. Като не можеш да правиш впечатление с външен вид, компенсираш с нещо друго.

# 81
Все пак човек може да извлече най-доброто от себе си, тоест да направи максимума от това, което му е дала природата. Не виждам защо момчето да не се консултира със специалисти, и ако може, да подобри нещата.

# 82
Човек, ти да нямаш фетиш на тема зъби?
Ако ти така мислиш........

# 83
  • Пловдив
Казах ви, че проблемът не е във външния вид. Wink

# 84
Карлуково отпуск ли ги пускат, не знаех.

# 85
  • Пловдив
Жегата влияе зле на хората, Мдааа

# 86
Информирах модератор.
Егати неуважението към аудиторията, която се мъчи да помага.

# 87
  • Варна
Богат красив и кибичи в "Клюкарник"в бг мама. И за виц не става. JoyJoy

# 88
  • Русе
Не, просто е видял че тук може да блесне пред по-широка аудитория. Повечето форуми от миналото замряха след като стана популярен фейсбук.

# 89
  • Пловдив
То пък едно блесване, мани мани...

Общи условия

Активация на акаунт