Искам да бъда с него,но е по-добре да се разделим

• 5 584
  • 57
  •   1
Отговори
Здравейте,искам просто да ви споделя и ще се радвам да дадете съвет.От една година имам връзка с мъж,с когото имаме разлика 10 години,той е на 35г.Има доста труден характер,работи лична охрана и поведението му не винаги е добро.Аз пък съм пълна противоположност-правя всичко според общо приетите принципи,уча,работя,не излизам по заведения и т.н.Тоест получава се нещо такова-доброто момиче е влюбено в лошото момче.На пръв поглед изглежда точно като мутра-надменен,гледа лошо и т.н.И аз го примех така отначало.Но всъщност към мен се държи добре-понеже уча в друг град е идвал буквално с 2-3лв в джоб,само за да ме види.Отначалото мислех,че се вижда с друго момиче,защото ме излъга няколко пъти за нея,но попринцип искаше да ми докаже,че не е така и са се виждали с неч преди мен,беше и намерил номера и ми го даде да и се обадя,да я  попитам.Помислих,че са се наговорили и директно отидохме до мястото на което работи,за да говоря с нея ако искам,за да не си мисля,че са се чули преди това.Аз все още не му вярвам за тази история,но наистина се опита да ми докаже,че не ме лъже.
Както и да е,започнахме да се караме постоянно за това.В един момент го преглътнах,но дойдоха и другите проблеми-семейството ми не го одобрява.Някой е говорил за него какви ли не глупости,на които вярват.Мислят си,че ме тормози и ме кара насила да правя нчкакви неща,които не са така.Забраниха ми да излизам с него.
Аз дълго време мислих,понеже той искаше да се преместя при него,но имаме адски различно мислене-аз гледам да спестявам,да не излизам толкова,той е пълна противоположност-обича да излиза,например искахме да си вземем кола,аз исках някаква по-бюдветна,той търси коли за по 10 000лв.Не е богат,живее под наем и трудно се оправя понякога с парите,но виждам,че се старае.Също така е доста самовлюбен човек(зодия Риби е Grin).
Та като цяло ако мога да обобщя-обичам го,той също ме обича,но сме адски различни характери и за да съм с него,трябва да застана срещу семейството си.Притеснява ме,че ако го направя може и да е грешка,все пак семейството е най-ценно,но също и искам да бъда с него.Знам,че звучи като поредната драма на някоя тинейджърка,но се опитах да не се виждаме,не му вдигах и т.н и той дори си беше наем стая в града,в който уча,само за да се видим и да поговорим.
Какво ще ме посъветвате,има ли бъдеще връзка,срещу която са всички ?

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 18:03 от nuwprofile

# 1
  • Варна
Семейството ти е право. Послушай ги.

# 2
  • Сф
Защо си губиш времето с него? На 31 години и още да не се е научил да си разделя правилно парите, че оставал с 2-3 лв..  Ами ако след 1 година се окажеш бременна от него? Грубиян, мутра, тогава хич няма да си му интересна и пак ще пишеш тук да питаш какво да правите с бебето....

# 3
Как обмисляте да си вземаТЕ кола, като не само, че не живеете заедно, ами не сте и в един град? Чия ще е тази кола? От това, което описваш, семейството ти е право. Мен не успя да ме убедиш, че с този човек се разбирате и ти е добре, а аз съм само една непозната, прочела 5-10 реда от историята ти.

# 4
Попринцип има такъв вид,защото е едър,с обръсната глава,иначе няма нищо общо с мутра или нещо такова.Аз не одобрявах работата му,заради което напусна,а взимаше  доста добри пари.Живее под наем и сега взима на 1/3 от това,което е взимал преди и може би от там идва проблема.Иначе за пари има нчкакво лекомислие,което мен ме притеснява.Не го казвам,за да го защитя,опитвам се да представя нещата обективно.Относно колата-искаше да вземем кола,за да мога и аз да имам(понеже той има кола,аз не) и просто да ми е по-удобно.Аз му казах,че искам по-обикновенна,но той държи да е малко по-скъпа,с това исках да кажа,че той определено не мисли като мен за парите,аз гледам да пестя,той не.
Иначе живеем в един град,просто ходя на лекции по 4-5 дни в друг град,като разстоянието около 70км.

# 5
И кой ще извади 10- те бона за " твоята" кола?
То това да е проблемът.
Поживей един месец с него, в едно жилище. Да не съм лиш пророк, но както го описваш и шамари може да заиграят.

# 6
Така погледнато,това момче се движи в лоша среда,материално неосигурен,чепат характер, много ще ти е трудно.Той явно е раснал в проблемно семейство,иска връзка и сериозни отношения,но някак си ми се струва,че няма да е лесно да се приспособи към семеен живот.Какъвто и да е всеки има право на лично щастие,но ако разчиташ на това,че ти с твоята любов и загриженост ще го промениш,се заблуждаваш,мъжете навиците и потребностите не си сменят.Та,така ще живееш в несигурност и в конфликт и с него и със себе си.Не ги пренебрегвай тези неща,помисли си добре,дали си струва да залагаш на тези отношения,толкова си млада,защо ти е да се заемаш с човек,с когото не си пасвате и ще береш ядове!?

# 7
Ама как да вземате кола, в множествено число? Той иска да ти купи, или той иска ти да си купиш? Не искаш да те мислим за тийнейджърка, ама именно така звучиш.

# 8
Махай се овреме, за да не те гледаме по новините и не за хубаво. Такива като превъртят и отиде коня у ряката.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 16:50 от Бг-леля

# 9
Когато се преместих да уча,живяхме около 3 месеца заедно,не съм имала никакви проблеми-помагаше ми с домакинската работа,грижеше се да има подсигурена храна и т.н.Единственото,което ми пречеше е,че аз съм адски емоционален човек и когато се ядосам за нещо,не може да се говори с мен,трябва човек да ме остави за 10-15 минути сама,за да се успокоя и после да говорим.Той път е такъв,че когато има проблем,иска да го изясним на минутата,което няма как да стане с мен,понеже вече казах,че трябда да се успокоя първо.Като цяло това беше проблем в началото.Колата искаше да я вземе на лизинг и да я изплаща той,аз има малко събрани пари за първоначална вноска.
Попринцип в семейството му е имало насилие между родителите му и има лоши отношения с баща си,говорят си,но той е тормозел майка му,заради това не общува с него почти.Страх ме е това да не му повлияе в някакъв етап.

# 10
  • София
Не се натискай да приставаш на прайдоха без финансова култура и поведение на селски бек.
Обичаш ореола на лошото момче, но това ще е до време.

# 11
А, той да си купи кола, а ти да дадеш каквито пари имаш... че и за 10 000 лв при три пъти по-малък доход от предишния... Този човек ми изглежда много... недобре, така да го нарека.

# 12
То ненапразно има една приказка- ако ще се свързваш с някое семейство, гледай родителите и семейството на избрани /ка/ цата си.

# 13
Зле ми става като чета теми за  терзанията на млади момичето от връзка с бачкатори с "труден характер".
За мен хората трябва да излизат със себеподобни. Скромно, младо момиче, което учи и работи за мен няма какво да търси до горила-бияч. Още повече с такъв, който на 30 години един разчет приход/разход не може да си направи. Къде си го срещнала този индивид не ми е ясно.
Който иска кола той да купува. Такива аз ще я плащам, пък ти дай за първа вноска - НЕ. Особено с такива, които остават с 2 лв. в джоба.

# 14
Зле ми става като чета теми за  терзанията на млади момичето от връзка с бачкатори с "труден характер".
За мен хората трябва да излизат със себеподобни. Скромно, младо момиче, което учи и работи за мен няма какво да търси до горила-бияч. Още повече с такъв, който на 30 години един разчет приход/разход не може да си направи. Къде си го срещнала този индивид не ми е ясно.
Който иска кола той да купува. Такива аз ще я плащам, пък ти дай за първа вноска - НЕ. Особено с такива, които остават с 2 лв. в джоба.
Съгласна съм с Вас.Преди това има връзка три години,с момче,със сходен,да не кажа същия харакер като моя.Обаче на втората година вече имах чувство,че сме заедно от 10г-всичко се превърна в битовизъм,знаех всяка негова реакция,нищо ново,никаква тръпка.
Може би в сегашния ми приятел видях пълна противоположност и някаква тръпка,която ми липсваше.Обаче трябва да съм обективна-с такъв човек нямам бъдеще.Да,от към емоция е несравнимо,към никого не съм изпитвала толкова силни чувства,обичаме се,но ако изберем да сме заедно взаимно ще се измъчим ...

Общи условия

Активация на акаунт