Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 9

• 46 400
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Мимоз83. Тула ФТГ е подходяща за бебета над 62см и добър мускулен тонус, това не са всички бебета на 3м, а са около 4м.

За бебе на 10м, 70см си вземете направо стандартна раница, няма смисъл да плащате за екстри, които няма да използвате. Аз съм ги ставнявама стандарта и ФТГ, регулируемата е с 2-3см по-къса платка. Аз много харесвам стандартната Тула, но ФТГ изобщо не ми харесва

# 526
  • София
Благодаря, pure nature! Поръчах стандарта, цената също е по-добра Simple Smile

# 527
Аз имам ФТГ и Стандарт на Тула.Носех като бяха по-малки във ФТГ и сега им става, но я давам на мъжът ми, защото на мен ми е неудобна.За мен това не е удобна раница, поне за по-големи бебета.Виж със стандарта се родих.

# 528
Здравейте! Взех Моби Ария втора ръка. Тя е за 3-20 кг. Детето е 7.200 кг. Платът не уплътнява гръбчето му. Опънах ремъците до край, но пак остава голям луфт. Усещам и болки в кръста. И другите раници ли са така? Има ли някой с този модел? Има ли консултанти по бебеносене, които не са обвързани с покупка/наем от даден магазин?

# 529
Можете да се консултирате, дори онлайн, с консултантите без да купувате или наемате от тях. Нещо сте останала с грешно впечатление.

# 530
Здравейте!
Бих искала да си взема носилка за бебе, което в момента е 64см. към 6.5кг. Бях се насочила към мей тай, но ако правилно съм разбрала не е много удобно за кърмене. Разглеждах слинговете, но като начинаещ бих предпочела нещо по-улеснено. Ергономичните раници ми допадат, но за тях май е най-добре да се пробват преди да се вземат, а ми се искаше да пропусна този момент, за да не водя и детето.
Приоритетите са ми да ни е удобно и на детето и на мен или таткото, както и да имам възможност да кърмя. Също бих искала да е подходяща за целогодишно ползване.

# 531
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За всяка носилка важи това, че е добре да се пробва предварително.
От описаните от вас критерии най се вписва ергономична раница, въпреки че аз не бих изключила и мех-дай като опция.
Може да вземете под наем или просто да разгледате онлайн и да си вземете " на око".

# 532
Мисля тази Събота да ходим с мъжа ми да мерим раница, че тези слингове вече да се приключват... много са удобни, ама голямо омотаване...

Сега за раницата, детето е 6 месеца, 70см, 7.5 кг и стои самостоятелно от около две седмици. Спряла съм се на тула стандарт. Какво друго да пробваме за сравнение?
Важното е да става и на двамата, т.к. сме с разлика във височината, мъжът ми е високичък.

# 533
Може да пробвате много неща. Исара, Лени Ламб, Кавка, Кая, зависи какво търсите.

# 534
Основно търсим да ни е удобно и на тримата, ама това е много общо...
 Мъжът ми ще иска да се слага лесно, че слинговете му виждаха сметката. Така и не свикна на тъкания да си обере плата хубаво сам.
Аз искам да е по-дишаща материя на гръбчето и да е максимално изчистен дизайн, едноцветно, без декорации и т.н.
Ако има смукалки и шапка/сенник е предимство.

# 535
От стандарните бих пробвала и Boba 4G.
След 70 см вече няма смисъл от повечето регулируеми раници. Изключение правят Boba X  и Isara The One, които се разгръщат до тодлър размер.

# 536
Сега гледам, че слинготеката, която ползвах преди вече няма като работен ден Събота.  А преди половин година имаше...
Тъй като ще ходим и двамата с мъжа ми, който работи, знаете ли слинготека в София, която работи в Събота или Неделя. Да има тула стандарт и може би нещо като  Лени, Исара, Боба за сравнение.

Като цяло още не знам, коя марка е най-читава...

# 537
По-скоро никой в момента не работи събота или неделя.
Евентуално с предварителна уговорка.

# 538
Така стана. Обадих се и записах консултация, да пробваме с мъжа и детето.

# 539
Момичета, ергономична ли е ?
Не разбирам, помогнете.
Бебето е 3 месечно, ако има значение

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 09:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт