Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 9

• 46 396
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
[spolier]

Момичета, ергономична ли е ?
Не разбирам, помогнете.
Бебето е 3 месечно, ако има значение
[/spolier]

Не е ергономична. Платът трябва да е от коляно до коляно (на един пръст разстояние от сгъвката, всъщност), крачетата да са под формата на буквата М, а гръбчето - на С. За тримесечно бебе е подходящ тъкан слинг, еластичен, слинг с халки, мей тай, някои регулируеми раници, в зависимост от развитието и ръста на детето. Това е търсената поза:

# 541
  • WonderLand

Момичета, ергономична ли е ?
Не разбирам, помогнете.
Бебето е 3 месечно, ако има значение

Не просто не е ергономична, а си е направо вредна тази носилка за бебето. Modjoto e обяснила хубаво какво се гледа за крачетата и гръбчето. Аз да добавя, че платката, която покрива гръбчето трябва да е от мек плат, а не твърда облегалка.

# 542
Благодаря много

# 543
Здравейте, момичета. Имам бебче на почти месец и мисля септември и октомври да си я бебенося. Класическите слингове отпадат, няма да мога да се оправя с омотаването на метри плат. Колебая се между три носилки- caboo cotton blend, manduca twist и love and carry хибриден слинг. Ще съм благодарна за съвет:)

# 544
  • Несебър
Здравейте, момичета. Коя раница на tula бихте препоръчали?

# 545
  • София
Зависи от възрастта на детето. Ако имате възможност-слинговата е най-добър вариант, като материал.
Ако бебето е малко(под 6-7м) ще ви е нужна регулируема. В нея може да се носи след 3.5-4м. преди това е препоръчително да е със слинг.
Лично аз не харесвам тези с опции за поставяне напред-от една страна заради самата поза, която недолюбвам, от друга-грознеят ми. Free to grow съм имала и е ок.
Повече, обаче, харесвам кройката и колана на размер Standart . Той се носи с дете над 70см.
Акп детето е над 85-87см е за toddler вариант.
От там нататък просто си избирате десен.

# 546
Слинговите Тули бяха зверски намалени скоро и едва се удържах да не си поръчам една ей така, макар че не се разбрах с марката преди време. Може би някоя библиотека или частно лице са поръчали от промоцията и ще пуснат на добри цени скоро раници. Следете.

# 547
Аз ходих да пробвам с 6 месечно, стабилно стоящо. Пробвах Тула стандарт, Исара и взех Исарата. По-удобна ми беше, някак си мека, т.к. е слингова. А ние с мъжа ми сме много свикнали със слинга, та беше по-близо до нас като усещане. Тествахме раницата за 3-4  часа носене по баирите. Детето спа добре и когато се събуди пак си вися спокойно вътре. И на мен ми е удобно. А и една приставка за кръст отзад на колана взехме. Така колана не се впива и е супер. Сега предстои да почнем да носим на гръб. Слагането го овладях, ама ми е много странно да не си виждам детето...

# 548
  • Несебър
Сега е на месец и се носим в слингове. Мисълта ми е за зимата вече като стане на 4-5 месеца. Благодаря за информацията. Blush

# 549
А и една приставка за кръст отзад на колана взехме. Така колана не се впива и е супер.
Влюбена съм в исара, сега с второто ще сме с the one. Любовта се зароди с проба, иначе бях се засилила към друго. Може ли, евентуално на лични, откъде взехте приставка за кръста? Благодаря

# 550
В крайна сметка се насочих към ergobaby embrace за бебе на 40 дни. В момента са и на промоция в рая тойс. Има ли мами с опит с тази носилка?

# 551
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ок е за малко бебе, но умалява много бързо

# 552
А, като чета описанията на английски, къде да търся, че е слингова, че нещо не се ориентирам?

# 553
  • София
То си личи и по външния вид. Тези от плат са канвас, на другите им личи, че са тъкани.Може да пише wrap conversion.

# 554
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И по цената се познава. Слинговете са по-скъпи

Общи условия

Активация на акаунт