Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 713
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Мила Тото, пожелавам ти да понасяш добре терапията. Духът ти ми харесва, продължавай така! Ако усетиш спадове в настроението не се плаши, а "ставай" пак, търси и психолог. В този момент всичко такова може да е помощ и със сигурност не вреди. Остани силна като всички нас, които сме се Сбрали тук и убий "звяра"! С теб съм! Пиши тук за всичко. Да си измрънкаш какво те мъчи също помага🤗

# 256
Здравейте! От 8г проследяваме рецидив на туморна формация при детето. Досега промените в нарастване, местоположение и форма бяха коментирани като малки и на тази основа тумора се приемаше за доброкачествен. Обяснявано ми е, че ако нарастването е динамично, тогава има злокачествен процес. Моля за вашето мнение нарастване на лимфни възли от 1 см в диаметър на 1.5 см. И туморна формация от 3/2 на 4/3 см динамично ли е за период от 1 година. Детето има други здравословни проблеми на които е фокуса. При такова нарастване спешно ли е да търсим консултация и с онколог или отлагане от няколко седмици е допустимо.

# 257
Рори, мисля че такова рязко нарастване предполага спешно консултация с онколог, вероятно хематолог ви следи? Лимфни и левкемии са доста сериозни и всяко неглежиране е опасно.
Тото, успех! Доста ще те "черпят", но предвид заразените лимфни възли мен лично би ме успокоило, предприели са сериозно лечение, ще се сбориш! Hug
Варненче Тинтири, пиши как върви? Стигна ли до назначение или е рано още?
Още някой беше ли вчера на вливка?
Аз пак пушка, 🔨 на дърво, ръся коса Joy, само това ми е кусура.
Здраве на всички! Hug

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 20:09 от Sheli17

# 258
Рори, за твое собствено успокоение те съветвам да се консултирате с онколог. Знам, какво е да се притесняваш за дете.....и какви мисли минават през майчината глава. Най- малкото ще те успокои и ще спреш да си мислиш разни лоши неща. И от сърце ти пожелавам да се случи точно това! Praynig
Тото, определено ми харесва как взе да приемаш нещата  Hug И, че всичко тръгва по план. Казаха ли ти какво ще ти вливат? За тюрбаните и кърпите с козирка, може да погледнеш и в Декатлон- при туристическите има едни- водят се бързосъхнещи и са страшно удобни- има и избор от цветове и не са " бабешки". Аз, напоследък основно с тях карам......когато слагам нещо на главата,де...И, само нещо искам да те помоля- стига ги рекламирай тия твоите резултати като "много лоши"....Да, щом си в тая тема, явно не са от добрите.......ама чак пък много лоши Sunglasses. Щом се лекуват и подлежат на промяна- не са. Приеми си ги и резултатите и това което ти се е случило като част от пътя който трябва да извървиш и всъщност вече си извървяла. И карай напред, към " много хубавите" неща дето ти предстоят!
Шели, на кой ден от първата вливка си?

# 259
=-=-=-=-=, хич не ги рекламирам Joy ами само така си обяснявам тежката артилерия. Но е факт, че на всяка 'в повече" процедура/лекарство трябва да се гледа положително. Стряскам се първите пет минути, после минава и се успокоявам. За мое добро е, разбира се, всяко "по-леко нещо' би ме хвърлило в повече размисъл.
За Декатлона не се бях сетила, но ще ида да видя. Поръчах сега едни от е-bay, ще дебна и в Амоена, там миналата седмица нямаха цветове, чакаха доставка.
Иначе 16 седмици ще бъда на Паклитаксел. В края на октомври ще имам пет скенер и ще се преценява според него също. Ще го мисля и него като наближи, сега смятам да се отдам на разкрасителни процедури и почивка.
Бях в онзи магазин за перуки на Графа със стълбичките. Не успях да харесам нищо. Нямаха и избор на цветове и модели, човекът обясни, че не са им изпълнили последната поръчка. С нищо не успях да се възприема.
И тук пак да благодаря на криси 55, защото перуката сега не ми е приоритет.
Рори, не бих отлагала консултация със специалист. На мен ми звучи сериозно.
Лейди, ще се радвам, ако имаш желание да споделиш за куклите. Голям фен съм на ръчните изработки. Вкъщи често правим с дъщеря ми разни неща и много се забавляваме, но далеч не толкова сложни, че аз с шиенето съм с две леви ръце и ми създава голям вътрешен дискомфрот.
Марита, благодаря за милите думи! Flowers Four Leaf Clover

# 260
Оф на мен двойно оперираната цица пак май се е напълнила с лимфна течност или кой знае вече какво. Че изглежда по-голяма от другата вече е ясно, но днес е много по-голяма, а и пак наболва. Аз взех да свиквам и с това, кво да пра`я🙄 В петък съм на вливка с Херцептин. На вас за колко време ви го вливат? При мен много бързо става. Няма и час цялата офанзива😊 Много се радвам, че тук не ни изтезават с чакане като при вас. Това би ми било адски натоварващо. Не ни стига останалото, съчувствам ви! Но пък докато се чака може да се чете нещо, което си е забавляващо и разпускащо.

Някой от вас знае ли дали хормонотерапията действа чрез натрупване или не? Чудя се дали вълнИте ще ми се засилят или ще е така, както е сега. Имам вълнИ, но се трае.

# 261
Люба, 23-ти ден от първата вливка съм. Като мина с ръка през косата да обера, падат, но косми, не кичури, та още чакам за машинка. Иначе си купих уникална перука на Лореал.
Тото, ще се справиш! И на Марита май вливаха всяка седмица или през две? По-малки дози, сигурно няма да имаш странични ефекти и ще ги понесеш по-леко! Kissing Heart
В Декатлон има хубави и на ниски цени шапки. В Амоена са по 50 лв шапчици от бамбук, също страхотни и мекички. В Амоена срещу онкото на Дървеница имаше страхотни перуки преди около месец, най-хубавите над 300 лв, но си заслужават, дишащи, като я сложиш като истинска коса е.
Здраве на всички!:hugs:

# 262
  • Варна
Варненче Тринити, пиши как върви? Стигна ли до назначение или е рано още?

Момичета, искрено се впечатлявам от това колко сте неподправено сърдечни и мили, как помните кой докъде е стигнал, какво му предстои... и че общуването тук не е просто формално, а топло, разбиращо, загрижено и добронамерено.
Прегръдки и се надявам след време и аз да мога да бъда полезна за някого така, както вие сега за мен. Hug

Хакуна-мататата при мен стартира на 16-ти септември. Искам да почне, за да приключи. Онколожката каза, че имало една добра и една лоша новина: добрата е, че стадият е съвсем начален, лошата - тройно негативните рецептори. Но аз това го знам. И все пак си мисля, че с тази диагноза не е много подходящо да се жонглира с понятия като "добро" и "лошо". По-скоро е ези-тура. Изумително е как се поднася информация: взЕми тая оскъдна шепа думи и си блъскай главата над тях. Искам лекарите да ми говорят, говорят, говорят, да не спират да ми говорят, а не да ровя в Интернет като уплашен призрак-бродник и по лабилната ми психика да се лепи всякаква информация, предимно ненужна и стресираща. Ега ти.

Вчера малко си поплаках, стъпвайки за първи път в онкологията.

Хубав, спокоен и приятно мързелашки ден на всички! Hug

# 263
Sheli17, дано е само това страничния ефект! Или поне да остане за по-дълго само това.
От къде е тази на Лореал? Тези, които поръчах от e-bay много приличат на тези от Амоена, но не са по 50лв., 100% памук са, да видим какво ще дойде. Към 7-8 лв. излизаше едната, за тия пари каквото - такова.
Миналата седмица бях в Декатлон, не съм се сетила да погледна за шапките.
Марита, на мен ми казаха в болницата да се наблюдавам и при всяко необичайно подуване и/или болка да се явя на преглед. Но то ти си го знаеш де, там като чета всичко е много по-обиграно. Дано не е нещо сериозно.
Аз много странно, обаче харесвам плоската страна. От 8ми клас ходя със сутиен, как съм си мечтала да  ходя на "голо" през лятото без да се притеснявам. Иначе не съм пищна в тялото, бюста никога не съм си го харесвала.
Тинтири_минтири, аз бих се 'хванала" за това, че е съвсем в началото. Моя го водят много 'окъснял" и само се надявам да няма разсейки по други органи. Постоянно ме питат лекарите как така, при все че имам вид на разумна и интелигента, съм се докарала до там. Та от моя гледна точка това за съвсем в началото ми звучи много оптимистично.

# 264
Тото, благодаря за пожеланията! Дано и ти така леко да караш терапията! Перуката на Лореал купих от Амоена срещу онкото в Дървеница. Русичка със златисти кичури, средно дълго каре, 308 лв.
Варненче Тинтири, аз от 20 юни съм оперирана и влязох в приключението. Но изчетох 10 теми назад и чувствам всички много близки. Hug
На операцията пък се запознах с много приятни дами, едната даже ми стана най-близка приятелка, чуваме се всеки ден поне по веднъж! Не мога да си представя друго, което да сближава толкова колкото нашата борба.
Здраве на всички! Hug

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 20:08 от Sheli17

# 265
Tото, мен нали точно заради кръвоизлив във въпросната (здравата и в момента на правилното място имплантираната) гърда ме оперираха повторно същата нощ след голямото ампутиране, после им се жалвах постоянно, ходих и по спешност. След вече няколко контролни прегледа спрях да се шашкам и да "рева". Явно се събира течност още, но явно и се абсорбира. Казаха, че на такъв етап не е за пункция и неискат да ми правят, защото си крие своите рискове (вкарване на инфекции или перфориране на импланта) и за това докато нямам температура го броя за нормално. Парадокса е, че кривата гърда с поцрешно фиксирания имплант пък не ми създава никакви други проблеми. Мека и като истинска е на пипане, няма отоци и синини вече (другата има. Даже имам още рана на зърното, че беше с огромен хематом, та чак ме беше страх от некроза), но пък козметично тя е проблемна. Абе ходене по мъките си е още, но не се оплаквам чак толкова, а гледам да съм благодарна. Все пак целта е да съм здрава. Надявам се така да си и остане - само козметични проблеми да имам, а и всички вие!

Аз имах чести вливки, но други медикаменти. Червената на две седмици и бялата (таксол) всяка седмица. Траеше се. Само на трета вливка беше екстремно зле все едно мнооого тежък грип, но всичко останало беше поносимо. За червените говоря. Бяха 4 броя. Белите ги понесох още по- добре. Повече козметични отклонения бяха.

# 266
  • Варна
Рори72, много зависи къде точно е тумора и до какви размери ще достигне. Защото дори и доброкачествен, ако нарастне прекалено може да създаде проблем. Лимфният възел сам по себе си не е чак така3ва причина за тревога, понякога просто съществува хронично възпаление в организма. И все пак, ако е възможна биопсия, направете я, поне ще се успокоите.
Aylin Rushidov 640879, съжалявам за това, през което преминаваш. Опитай да потърсиш информация в чужди сайтове, с Гугъл преводача се получава достатъчно смислено в повечето случаи.

# 267
Popi72, скоро сериозно съм изучавала материята за лимфните възли. До 1,5 см ги лекуват. Биопсията не е позволена...А формациите видяла съм много големи, бързо растящи и доброкачествени, а също така и малки, но са много злокачествени и агресивни..Не съм разбрала, къде е тя, на кое място..
Отиди на консултацията. А и тук всеки знае по-нещо. Могат да ти напишат.
А кукличките на Леди са голяма атракция..Тя ще сложи линка. Ние сме го гледали. Зная и името й оттам, и как изглежда.. Бъдете живи и здрави! ❤️

# 268
Аз питах ли ви вас или питах швейцарките не помня, но така или иначе не си отговорих на въпроса (много съм изкукуригала🤣) Ще питам пак: Дали има проблем, ако нося мед.сутиен повече от инструктажа от лекарите 4-6 седмици? Припомням, че съм със силиконки, а не органозапазваща, ако при такава изобщо се носи сутиен. Чудех се дали заради кривата ми цица да не го нося още (той взе, че ми стана и доста удобен), но пък се и чудя да не попречи на смъкването на гърдите на долу, че сега са много високо. И без сутиен под дрехите изглеждам като със сутиен с подплънки.

# 269
  • София
Марита,аз го носих месеци наред.Сега нося нормални на работа,а у нас съм със специалния и даже спя с него.Аз съм чела ,че хората си ги носят с години.Моят е на Триумф Триекшън и не е стягащ чак,просто няма банели.

Общи условия

Активация на акаунт