Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 262
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • София /Абсурдистан
И аз ще се включа, ако организирате нещо, няма проблем. Чета със свито сърце. Защо трябва да се случва всичко това, да му се невидял и живота...

# 331
Мили хора! Помогнете на Al97! Тя се моли за поне 3 мес. живот, но можете да помогнете и за повече. Доцент Тимчева е много състрадателна, дори не подозирате какъв е човек тя...Ако имам средства, бих й се обадила, и бих разказала и за детето на Al97, за да придобие представа, какво става, че и Al97 няма никакви близки. След това бих взела от регистратурата във Враца досието й и да съм го закарала при Тимчева да ревизира лечението...Все пак е София! Нямам никакви средства, знаете...Много ми тъжно за всичко...Бог ни е дал да разберем за този случай, а с него ни е дал изпитание дали сме хора..България е много малка..и може да се помогне.

# 332
В сайта ва онкологията в Дървеница има форма за  консултация по документи. Безплатно е нямам представа дали ще свърши някаква работа,надявам се да не е само пи ар.
http://www.sbaloncology.bg/index.php/bg/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82 … %D0%B8%D1%8F.html
Може да се прикачат изследванията и да получите дистанционна консултация напърво време. Описали са 7 дневен срок за даване на отговор.

# 333
  • Враца
Шели, много си права. Не знаех, че има и такъв период. За щастие аз успях да го преодолея и ме изписаха в  прилично състояние.
Сега съм на лъче по щадяща схема. В понеделник ще ми направят ПКК.
Бях се отказала от лъчето особено като знаех как се почувствах след този на белия дроб. Голяма драма беше. Трудно, но се съгласих, след като ми поясниха, че не е достигнал мозъка и има шанс. Ох, драми!
Понасям по- лесно това облъчване с изключение маската и трудното ми лежане по гръб. Може би от стреса. Карат ме все още с количка до линейния ускорител.
Наричат ОЛЛ /о-ле-ле/ - отделението по лъче лечение въпреки, че както се изказа един лекар дори и относително след като сме тук сме по- добре.
Реших, че ще се наложи да използвам бившия завод - международен в който работех - 28години. Все още поддържам отношения и мисля, че няма да ми откажат един консулт. Дори кръвта ми събираха от там.
Сега съм малко оптимист до понеделник.

# 334
Някой знае ли защо са го баннали Митко? Тъкмо се чудех къде се затри този човек. То кокошарник без петел не е истински Simple Smile
Ми "наказан" е за нещо, ама за какво...той самият не знае съвсем. Уж е временно, Лейди.

Ал, мила, като каза лъче на глава, мина ми мисълта, че е станало така, но не смеех да попитам. Тук вече се надига човешкия дух и борба за живот. А те са огромни, убедила съм се. Така, че особено като е по-поносимо тава лъче, впрягай ги и "с рогата" напред.  И помисли по въпроса за консулт в София, щом е възможно по документи.

Тото,  как вървят вливките?

# 335
Браво, Ал, мила, само така! Hug
Оптимист не само до понеделник и не само малко, а много! Цял завод имаш зад теб, 28 години от живота си си му дала, сега е негов ред! Да впрегнат ресурс, да помогнат!
Млада си, ето лъче правят, като не може химио, може и имунолечение да приложат!
Силен дух ти пожелавам и да водим борбата до пълен успех!
Hug

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 11:00 от Sheli17

# 336
  • София
Сега се сетих,че проф Дудов е специалист точно по рак на бял дроб.Може и с него консултация,но лекуващите се в Сити да кажат става ли по документи и имейли.

# 337
Хоп и аз да "пеипея": Браво Ал, не си се предала! Продължавай с рогИте напреде🤗🤗💋💋💕💕

# 338
Al, дръж се , храни се и си пази силите . Радвам се, че има човек до теб , но също и подкрепям Ема за това да се застраховаш с друг човек за далечно, дай Боже бъдеще .
Хули , аз не разбрах , надявам се си добре , като пишеш че си инвалид с рак .
Марита, то е красота , просто !
Вчера излезе едно дълго следене , оказва се че хормоните за менопауза причиняват много повече рак на гърдата, отколкото се мислеше. В България тези лечения не са толкова разпространени, но тука е масово . От противозачатъчни преминават на хормоно-заместители към 48 год. И не искат да ги спират ! Последно една пациентка на 68 ми заяви , че никога няма да си спре естрогена. Аз съм си поставила мисия да ги спра, месечнопо 2 жени спирам . Една жена я консултирах май м.г.  , добре, че описах подробно разговора ни как я убеждавам да спре, септември имаше диагноза РМЖ. Много често тук съдят , че не са знаели рисковете . Така , че всяко усилие си струва, но е голямо тръшкане . Simple Smile)

# 339
Аl стискам палци и ти желая успех и сила, да преминеш изпитанията.
Светли, може ли малко подробности за това следене, както го наричаш, моля те. Също имаш ли инфо за маслото от вечерна иглика, мамолог ми го предписа и много съм доволна от него. Нали \ дали е безопасно?
Благодаря ти!

# 340
  • София
Като стана дума за естрогена - следите ли си Естрадиола или други хормони?Казвал ли ви е онколог, какви трябва да са стойностите при нас?Аз тази седмица си пуснах Естрадиол и стойностите не ми харесват - повече от двойни са ,в сравнение с тези на колежка, която е здрава и не подтиска яйчниците.Аз 2 месеца вече на Золадекс и са ми по-високи от нейните.Ще проследя нещата още няколко месеца и ако правя фоликули или Естрадиола не намалява,ще махам яйчниците и ще се посъветвам за смяна на хормоните.

Фри,мисля че основно соевите добавки трябва да се спрат, макар че вече и за това има спор.

# 341
Ал, радвам се, че духът ти е на ниво! Ще се справиш, знам го! И мога само да се радвам, че имаш до себе си хора на които да разчиташ!
Аз, да питам- някой от Вас знае ли и може ли да препоръча добър лекар за операция на тумор на надбъбречната жлеза?

# 342
Аl97, рядко пиша тука, но ти бях писала на лични преди месеци. Тогава пишеше за рози и градина. Много се зарадвах, че се появи отново, моля се кръвните ти показатели да са наред. Дръж се, както геройски си гледала дете и 28 години си отдала силите си и като градивен и съвестен човек си работила в завод. Онзи ден в постовете ти фигурираше многократно думата живот. Смело напред мила Ал, вкопчѝ се още по-силно в живота!

# 343
  • Другата България
kristinia, как е съпругът ти?

# 344
Merry, ами тук във Варна следенето се състои само в кръвни показатели: PSA, ПКК, алк.фосф, креат., урея, Асат, Алат, GGT, пик.киселина. Нямало нужда от облъчване на скенер, щом тези неща били наред. Никога не е пращан на никакъв вид скенер след операцията, която беше преди 1г. и 5 месеца. Болничният беше 6 месеца. Сега ходи на работа и сякаш работата кара човек да живне, да се чувства здрав. Сега има час чак за след 6 мес, за февруари.

Общи условия

Активация на акаунт