Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 254
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, някой да знае нещо за Mantisa? Отиде на операция, след операцията ми писа, че е добре и после изчезна мистериозно.
Марита и аз нямам представа , мисля че тук не е писала след операцията.  Има доста момичета, които не пишат, някой влизат във форума и аз се надявам всички да са добре .
Ние си контактувахме по вайбър. Не си получава съобщенията изобщо.

# 376
marittaa, жената не е умряла на операцията.., бъди сигурна! Просто се скатава...Разни хора! Ако става нещо като болестта да напредне, то става с време..

# 377
Привет на всички!
По въпроса за болничния и че има смисъл да се прекъсва, жената от НОИ ми цитира да си погледна една наредба като доказателство. Не съм го правила, понеже има време до изтичането на 180 дни. Вчера лекарят, който участва в ЛКК-то ми обясни, че не било по-лесно да има такова прекъсване, защото самото ЛКК после ще ми изисква справка за болничните за две години назад. Било голяма бумащина, подозирам и за тях, та настоява прекъсване да няма. Истината сигурно е някъде по средата и времето ще покаже. Само здраве да е!
Аз вчера следобед май за пръв път усетих страничния ефект от вливането в понеделник. Болеше ме тялото, като при настинка, особено мускулите на краката. Подвигаше ми се, целия корем и стомах бълбукаше, дърпаше, боцкаше. Продължи и през нощта до някое време. Помислих да не съм хванала някой летен вирус че много се мотая по навън. Днес ще пазя дивана и климатика вкъщи, надявам се да е минало каквото е било. А съм едва на втората...Имам още 14 седмични, после още 4 месеца през 21 дни...
Да ви е лек и хубав деня!

# 378
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Аз плажувам под чадъра, облечена и омазана до ушите с 50 фактор  Simple Smile Вече се топнах в морето, водата е чудна, топличка, но има много вятър и вълни. Кучетата и те си лежат до мен на сянка. Ех релакс...Simple Smile

# 379
Ех, Лейди......дано да е все така лежерно и май е по-добре да подухва...., че да не се усеща жегата  Peace
Тото, това с прекъсването и на мен ми го обясняваха, но хич и не помислих да си го причинивям, щото имам и заместник и  хич не си представих да се изтъпаня във фирмата и да кажа, че искам да ходя на работа за няколко дни, ама не знам какво и как мога да свърша...Отделно бумащината. А, ти лежи и почивай- нормално е да се случват разни странни неща в тялото ти. Ще мине, ама си има такива моменти- при всеки  е различно, но като цяло съвсем без екстри, май не минава....
Аз, също нещо взех да сдавам багажа на финалната права. Задъхвам се, пуфтя като парен локомотив, нещо ме пробожда откъм сърдечната област....,но  съм наясно, че е от лъчето. И от жегите.....да се разхлажда най- накрая, че се не трае.....Днес е облачно, но пак си е топло, да му се не види....
И също имам дерт с болничния, че днес ми изтича. Ама, утре е празник, та в понеделник ще ходя за писмо и после ще трябва да се редя на опашка в ТЕЛК-а......ама имам още процедури  и ще трябва да взимам и последния полагащ ми се месец болничен, преди да се пенсионирам ooooh!

# 380
  • София /Абсурдистан
В София онкологичния телк минава много бързо. И аз се бях приготвила за чакане, но минах за няма и 15 мин. Обаче се заяждат за всичко и проверяват всичко. Мен дори ме накараха да сваля перуката, да видят дали няма измама някаква, мътните ги взели. Поискаха да видят и раните от операцията, сакън да не се мине държавата с болните хора. Това, че пък на напълно здрави хора са дали проценти, няма значение, нали...
Кой ли луд ще седне да ги лъже за такава болест точно, ама не, тормоз да има, да не се отпускаме.

# 381
  • София
Да се похваля,че свърших вчера с лъчето- ура!Зачервено ми е леко ,но това е нормално.Последствия за импланта няма за сега.
 Естествено днес вече сме на море😂,да отпразнуваме края на поредната терапия.Лекарите казаха ,че може да влизам в морето,но мен ме е страх от солената вода да не се раздразни кожата и мисля да се въздържам за сега. Казаха да пазя облъчваната област от слънцето ,та съм се покрила с един шал и стоя под чадъра.

Аз извадих голям късмет с ТЕЛК-а,но бях за удължаване на болничния.Понеже не получих писмо,се обадих в болницата да попитам,до колко работят ,за да ходя да го взема.Питаха ме за диагнозата и ми казаха да отида на следващият ден с лична карта и епикриза .Сутринта ме взеха първа и свърших работа само с тези документи.

# 382
Много сме бели, Лейди.......затова. Аз, съм минавала ТЕЛК заради дисковата херния, преди време. И едвам изтраях в чакалнята, че не само на цвят, ами и на мирис доста наситено го докарваха повечето чакащи.....и като влязох( леко накуцвайки, щото десния крак беше поотказал), доктора ми вика : Къде си забрави бабата?....Честно, три минути ми трябваха да загрея, че е решил че съм придружител...Естествено, като се уточнихме че съм заради мене си, ме направи луда калинка- кара ме да правя упражнения разни, да види дали не лъжа, въпреки че имах документи и показания за пенсия, а исках само да ме трудоустроят.....Та, все се надявах да са сменили подхода, но дали- ще видим като ида другия месец. Сега, ще драпам само за удължаване на болничния.
Зори, ти колко процедури направи? Че май заедно тръгнахме, ама аз имам още.....вярно че хванах няколко профилактики и реално имам 4 пропуснати, но пак ми остават още 10, от 25.

# 383
  • София
20 ми назначиха.Май само в Сити има такава практика,защото в Онкото искаха 25.Започнах на 8.08 и вчера свършиха.

# 384
Да, предположих че са били по-малко.....щото както и да ги смятам, не излизаха бройките, освен ако не си правила и в почивните дни. Ти как си? Имаш ли странични ефекти?

# 385
marittaa, жената не е умряла на операцията.., бъди сигурна! Просто се скатава...Разни хора! Ако става нещо като болестта да напредне, то става с време..

Малиии Ема, пепел ти на устата! Не съм мислила такова нещо, а и тя ми писа и звъня след операцията, но звънна точно на рождения ден на детето мисля и бях много окупирана и и писах, че ще звънна като имам спокойствие наоколо (това мисля беше почти цяла седмица след операцията и), но това ми се получи чак 2-3 дена след това и тогава вече тел.и не приемаше съобщенията, та до днес. Дано е добре.

# 386
Аз не мога да дам съвет болничните дали да се вземат с прекъсване или не , но когато се явявах след мен имаше едно момче за болнични и нещо се скараха с комисията. Оказало се че някъдe не са му издали документа от датата която трябва и се е получило прекъсване и той се ядосваше че последиците ще са си за него , но не знам какво беше решението на комисията. Лекарите бяха много любезни и след 15 мин си взех решението, но и аз се събличах, въпреки че бях взела един документ че съм направила 15 лъчета. Според мен носиш ли каквото трябва не те мотаят. Човекът пред мен нямаше вписан вида на тумора в епикризата, защото са му я дали като го изписват , а хистологията е излязла след това и го върнаха да им донесе документ с мокър печат а не ксерокопие. И аз пробвах да не давам оригинална епикриза, че оставам само с 1 но казаха че Ной не дава пари за ксерокопие😂.

Тото кураж и търпение много терапии те чакат, но знаеш че са за добро. Дано леко да минават другите.
Зори като са 20 процедурите по-малко ли са от 50 грея ако знаеш ? Люба аз с всяка лъчетерапия се чувствах по-добре. Първата ми беше най-тегава даже се бях уплашила как ще ги издържа.

# 387
........ Аз, също нещо взех да сдавам багажа на финалната права. Задъхвам се, пуфтя като парен локомотив, нещо ме пробожда откъм сърдечната област....,но  съм наясно, че е от лъчето. ........
Как разбра, че е от лъчето?

# 388
Ами, щото след процедура и  по принцип откак го почнах ми се появиха точно тези симптоми- задъхвам се, не ми стига въздуха, имам сърцебиене, сънлива съм, от време на време ме пробожда около сърцето....ама те мен и баш там ме облъчват. И, най- вече, щото като имах почивка миналата седмица, заради профилактика и  на втория, третия ден ми поолекна...

# 389
  • София
REN,не съм питала,като си взема епикризата ,ще видя.
  Сънливост и при мен имаше и последните дни замаяност.

Общи условия

Активация на акаунт