Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 188
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Грозо е да коментираме човек и отношения които не познаваме лично, Ема, грозно е.
Аз тук получих много подкрепа, точно в тази тема и без вас нямаше да се справя, благодаря!

# 616
  • Варна
Ще работя в Търново, мила Лейди, за там оферта имам и съм повече от ентусиазирана, не само защото и на мен ми е любим град (първите си седем годинки съм си изживяла над Стара Планина, баш в Болярския край, мама е родом от село във Велико Търново, влече си ме просто натам... Когато се споминаха и дядо, и баба, и вуйчо преглътнахме сякаш къщата и продадохме само и само да се грижи някой за нея, но мислите ми са все там и ако е дал Господ ще си я откупя наново... не е къща за прежалване нито като квадратура, нито като вложен труд.... Божеееееее из най-новите комплекси и квартали тук из прехвалената ВарнЯ живеят и мизерстват много повече). Кандидатствам за позиция софтуерен разработчик, все още не знам, а дори и да знаех нямам право да разнасям подробности, но се очертава да учасдтвам и да подпомагам по един или друг начин развитето на нови видове лечения на онкологичните заболявания и най-вече на гърдата. Не ви говоря за вещеруване, шикалкавене и така нататък, нови методи за атакуване на раковите клетки, които са все още в начален стадий и все още неодобрени и финансирани от нашата мила НЗОК, но даващи резултати и все още неразконспирирани от медицински образовани лица. Добре де хапчица от многото ще издам... стига само правилно да съм го разбрала - след време вместо лъчечение, ще го водят протонно облъчване или нещо подобно... Четете ме по диагонал по ред причини - първо още не съм съвсем наясно, второ каквото и да ми е било станало ясно аз нямам думата да издавам конфиденциална информация... мога само да ви кажа и успокоя, че наистина, ама наистина науката напредва в борбата с тоя бич рака и все по-успешни и обещаващи дълъг живот терапии ни предоставят.

Рори721 трогна ме и ти... още като ти прочетох поста и като се опитах в твоите неудобни налъмчета да се вместя, установих, че няма с какво да те посъветвам, освен просто да си припомня болка... под една или друга форма. Мога само да споделя какво предприеха и как действаха детските лекари около Лаймската болест на племенницата. Беше с приоритет лаймската, първо нея да оврадеят, онкологично заболяване нямаше детето, но си имаше други нежелани от нея хронични заболявания. Един вид съсредоточават се към овладяването на лаймската, отлагат лечението чрез много по-сериозни антибиотици.

Роси, сложно е наистина, не искам да те съветвам и да те насочвам да правиш едно или друго, но не се отчайвай за нищо на Света!!! Нека наистина компетентни хора вземат отношение и тогаво ДОдействате.

# 617
Ема, прекаляваш. Не че ти дължа обяснение, но ще ти кажа какво съм направила аз. Освен всичко, което съм писала на Ал във форума, няколко пъти съм й писала лично съобщение с конкретни насоки за второ мнение в София, включително само по документи, за да не плаща транспортни разходи, писала съм й деликатно каква лоша слава има лекуващата й лекарка и да се обърне към друга такава във Враца, предложила съм й всякаква помощ и конкретно юридическа във връзка с осиновяването на детето от мъжа й.
Мисля, че е крайно време да спреш с негативизма. Никой няма нужда да чете страховити истории за болни хора, от които някой се е възползвал. Остави духа на Ал да почива в мир. Ако си толкова загрижена, намери сина й и му помогни. Ти си най-близо от всички ни до него.

# 618
Не прекалявам, а написала съм това, което виждам наоколо, тоест реалност. zigizagi, на момчето няма как да помогна и не знаем, как ще му се живее без майка. Аз имам такова болно момиче също. При мен е страшно. То се разболява все повече...Вчера сме били и в София при професора на преглед. Но съм се стегнала и напред.

# 619
Хора, аз и друг път съм писала и в друга тема, ако някой има нужда от помощ в София да свирка Grinning сериозно.
Апартаментът ми е малък, но с един човек, т.е. с 1 жена  Grinning ще се сместим ако се налага. С кола съм. Пари нЕмам, но акъл много и то в излишък Grinning

@ Ема, Ал (мир на праха ѝ) беше писала, че се е омъжила за човека и той вече е подал документи за осиновяване и всичко е под контрол, стига си опявала. Ако дъщеря ти трябва нещо да прави тук аз може да я придружа, само кажи.

# 620
  • София /Абсурдистан
И аз мога да помогна за София каквото там трябва.
Ема,  писах ти преди на лично за какво вероятно става дума при твоето дете. Не се помайвай моля те, с това шега не бива. В София си има цяла фондация, която работи с такива болни, но те са се специализирали само в тази болест и работят само с такива пациенти. Пак ти казвам, мога да питам при кой точно доктор да я заведеш и го приеми,че ще се лекува така. Просто го приеми. И така, и иначе, друго няма какво да направиш. Не чакай и не забатачвайте.
Хора, аз съм го закъсала с кости и стави и най-вече с гръбнак. Не ме държи вече. Не мога да мръдна и гледам да не излизам от къщи. Не знам вече какво да правя, никой нищо не ми казва. Във вторник ще водя баща ми в Сити на диспансерен преглед и ще питам след колко време мога да отида на санаториум в Павел баня. За нищо друго не се сещам. Приемам идеи всякакви. Операция в Германия на този етап не мога да си позволя.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 17:31 от Unknown_lady

# 621
Леди, при момичето не е анорексия. Диагностицират я с една рядка болест - синдромът на Каплан, ако ти говори нещо, но се засягат много органи...Тя и нямала анорексия, а се престрастила към разни диети, харесва й че е слаба...Тя и сега е слаба и не яде всичко. Но това е нещо като мутация на някой ген. Да се докаже, е много скъпо. Но нали ти писах, че вчера сме били записани при професора - това той предполага, а иначе е гастролог. Но нещо съсипва момичето и тези възли, където ги е имала. Не знам нищо вече...изследвания та изследвания...нищо не показват. Писах ти, че чакам МРТ на корема.   

# 622
Ема, дано му намерят диагнозата на момичето ти и да възвърне здравето си, но съвет от мен- не бъди толкова черногледа. Това не води до добро. Трябва си оптимизъм и вяра, за да се случват хубавите неща. Т.е. трябва да изпращаш позитивна енергия, за да се връща такава към теб.
Лейди, като минала по пътя на гръбначните проблеми и то след като имах гинекологичните си проблеми, та знам че в Павел Баня, Овча могила и Наречен, с каквито и да е туморни проблеми, дори и  отдавна излекувани- не се припарва, щото водата е много силна и от нея растат като луди.

# 623
Момичета, извинявайте, че така нахълтвам в темата ви, но държа да ви предупредя - никаква физиотерапия при диагностициран злокачествен тумор. Без значение сега или след 10 год. ремисия.
Обяснението - физиото кара клетките да се делят, да се раздвижват и разнасят.
И това го разбрах след няколко години физио, която  е била напълно грешна. Добре, че попаднах на човек, който всъщност го интересува какво върши и ми каза.👍

# 624
  • Другата България
Скрит текст:
Ема, прекаляваш. Не че ти дължа обяснение, но ще ти кажа какво съм направила аз. Освен всичко, което съм писала на Ал във форума, няколко пъти съм й писала лично съобщение с конкретни насоки за второ мнение в София, включително само по документи, за да не плаща транспортни разходи,
писала съм й деликатно каква лоша слава има лекуващата й лекарка и да се обърне към друга такава във Враца,
Скрит текст:
предложила съм й всякаква помощ и конкретно юридическа във връзка с осиновяването на детето от мъжа й.
Мисля, че е крайно време да спреш с негативизма. Никой няма нужда да чете страховити истории за болни хора, от които някой се е възползвал. Остави духа на Ал да почива в мир. Ако си толкова загрижена, намери сина й и му помогни. Ти си най-близо от всички ни до него.
За Враца и аз писах, многократно. Там не знам дали изобщо има към кого да се обърнеш....

За физиото-съпругът ми два пъти ходи заради ДХ, никой не каза, че е противопоказано при ремисия на онкологичното заболяване.

# 625
Merri_An, ако не е била във Враца, да е поживяла малко повечко...А физиотерапията е забранена. Скоро съм разбрала, защото един лекар е искал да ме прати на физиотерапия, че уж имам невралгия по шева и оттам са ме върнали физиотерапевтите.
=-=-=-=-=, с момичето става лошо и не е че нямам позитивна енергия, а просто се засягат органите и тя се предава. То не е зависимо ни от нея, ни от мен. Вчера пулсът при нея е 150 удара и екстрасистули...И те така е ходила из София, чакала професора, а той взима 120 лв такса, а бърза, претупва и за 5 мин.сме излезли. Повече няма да ходя при професори, доценти, тоест при голямата работа, а при обикновени лекари.
Два дни преди гледали сме с нея по ТВ, как едно американско бебе с вродена черна бенка през цялото лице като маската на Батман, е пристигнало в Русия да я махнат в Краснодар. Там лекарят се нахваща да оперира. В САЩ никой не смее, защото може да се предизвика онкологично заболяване, а в Русия /и то не е в Москва/, а в Краснодар /почти неизвестен град/ лекарят ще оперира с пълна сигурност, че ще се справи. Погледнете в нета това дете. Късно е родено и майката е много притеснена, как ще живее момиченцето с това лице...

# 626
  • София /Абсурдистан

Лейди, като минала по пътя на гръбначните проблеми и то след като имах гинекологичните си проблеми, та знам че в Павел Баня, Овча могила и Наречен, с каквито и да е туморни проблеми, дори и  отдавна излекувани- не се припарва, щото водата е много силна и от нея растат като луди.

Ех така си и мислех ...
Humpty Dumpty ама никаква физиотерапия ли не може, до края на живота?

# 627
На мен ми я забраниха 10 год. след случката. И то най-обикновени нагревки с магнит, дето ги изписват за абсолютно всичко. Аз не бих рискувала, още повече, че за мен физиотерапията има плацебо ефект.
Масажи, леко раздвижване биха помогнали повече, от магнитите да речем.

# 628
  • София /Абсурдистан
Това онколозите защо не ни го казват?
И съвсем ли никога не трябва да топнем в минералните води?

# 629
Минерални води са забранени само при активен процес и мети. Ако тумор и метастази няма, няма проблем.
Същото и за процедури с ел.токови импулси  - ако нямаш туморни клетки няма какво да расте и да се разпространява.
Лейди, на мен ми помогна една китайска лекарка с масаж, акопунктура и вендузи. Моят случай беше болки в кръста, по-леко от при теб, но може да опиташ.

Общи условия

Активация на акаунт