Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 301

  А който се нервира достига до едно болнично заведение на ул.Будапеща.


Само за протокола - не беше ли на ул.Искър?
 Joy

# 31
 • Мнения: 72
Доста агресивни отговори, за един елементарен въпрос. Явно всички, които тук ни убеждават че трябва да се търпи, са натрупали много агресия в себе си и сега са намерили удобен повод да я излеят. Да се съобразяваш с другите (не да ги търпиш) е едно стъпало по-високо ниво на възпитание и проява на интелект. После една сюрия народ реват как обществото ни било егоистично и се нуждаело от промяна. Но от постовете тук виждам, че още много хора не са дорасли за промяната.

# 32
 • Мнения: 9 355
Съгласна съм с горното. По принцип всеки българин иска да има ред и правила, ама ако може да са само за другите, а той да прави каквото му е удобно Twisted Evil

Разбора се, има нюанси. Да падат цветчета от цветята е нормално, вятърът ги вее, но да тече от саксиите кална вода не е - има си кашпи за тази работа. Да се мие балкон при добре направена инсталация (не с чучур, а водата да влиза в улуците) също не е проблем. Да се пуши е приемливо, няма как, ама да се дими със скари не е, освен ако няма споразумение и не го правят всички.
И то затова хората се изнасят от страната - не само за пари, ама и за уреден живот и правила.

# 33
 • София
 • Мнения: 14 703
НСЧ е дала конкретен и неагресивен отговор на въпроса. По-точно от това няма как да се отговори, след като не се знае какъв е конкретният правилник на ЕС.

# 34
 • Мнения: 13 282
Какво точно е съобразяване за теб, катфорпет?

Съседите може да се дразнят от много неща. Помня един коментар за някакъв съсед, който, видиш ли, нощем си пускал водата на тоалетната и се чувало....

И мен ме дразни, че някои съседи са си изнесли кухнята в мокрото и смърди на манджи, че тупат през балконите, че пускат силно телевизор и други неща, обаче живеем в блокове. Живеем и създаваме шум. Никой не е длъжен да ходи с чорапи, щото мен ме дразни тътренето на пантофи /примерно/.

Съобразяваме се до там, че да не си правим забележки за глупости.

Ако е нещо фрапиращо, разбира се, че ще се повдигне въпроса, ама за това, че някой си изпушил цигара или си изпекъл пържола.....

# 35
 • Пловдив
 • Мнения: 5 912
Правим. Не са протестирали. То май тези отгоре ги няма през повечето време, какъв късмет само - двоен при това, щото те пък пускат музика понякога.  Sunglasses

# 36
 • София
 • Мнения: 1 231
Много е тъжно да нямаш никакво щастие в живота и да не понасяш другите, понеже се забавляват.. 🙄

# 37
 • Мнения: 3 166
Какво можем да правим на балкона в собствения си дом?
 Туко що съседката ми си изпра килимите на моя балкон  и разхлади и освежи чудесно  в този горещ ден .Предложението бе мое и още преди години защото тя няма такъв голям балкон .И дома и двора е общ.
 Скара имам само аз и я правя на двора .Понеже тя няма ,обикновено и казвам два дни предварително и ако прецени пак по мое предложение тя си купува нещо и ми го дава ,а аз го опичам заедно с моето хапване.
 На една от терасите ни има кът за сядане и обикновено  вечер там се събират децата на всички ни (всеки с по едно ,но са си компания).Е шумно е няма да си кривя душата ,но тези деца са си наши . И бели правят  даже че са и палави, но пък ни е спокойно и са ни пред очите. Белите все някак оправяме по между си възрастните.
Даже някак се и редуваме .Не по график ,но така се случва че един възрастен  ги наглежда а другите са свободни.
 Като замине някой от нас на почивка дава ключ на съседа си да му гледа домашния любимец и да му полива цветята.
Аз имам косачка и като кося моя двор минавам и през нейния .
 Общо взето като закъса някой с нещо ,съседа е най-близо. Ако на някой нещо му тежи ,си го казва и гледаме да се съобразяваме. Няма обидени.
Получава се доста прилично и   цивилизовано.

# 38
 • София
 • Мнения: 1 231
Знаеш ли, идея си нямаш, авторке, какво е да съжителстваш с наистина лоши съседи - луди купонджии, които правят 5 вечери в седмицата купони, психичноболна баба, дето да крещи денонщно, някой луд алкохолик...

# 39
 • Мнения: 9 355
Много е тъжно да нямаш никакво щастие в живота и да не понасяш другите, понеже се забавляват.. 🙄

Много е тъжно да не ти пука за другите, когато се забавляваш  Sad
Нали знаеш, че свободата свършва там, където почваш да ограничаваш другите.

# 40
 • Мнения: 13 282
Много е тъжно да нямаш никакво щастие в живота и да не понасяш другите, понеже се забавляват.. 🙄

Много е тъжно да не ти пука за другите, когато се забавляваш  Sad
Нали знаеш, че свободата свършва там, където почваш да ограничаваш другите.

Тук не се говори за някакви щури забавления, а за печене на скара и пушене на цигари.
Дребнавост му се вика на това...че и щяла да им ходи с токчета за наказание. Да не сме в детската градина?!?!

Като е толкова раздразнителна авторката, може да си закупи къща и няма да има такива наглеци.

# 41
 • Мнения: 719
"Доста агресивни отговори, за един елементарен въпрос. Явно всички, които тук ни убеждават че трябва да се търпи, са натрупали много агресия в себе си и сега са намерили удобен повод да я излеят." - не, catforpet, смеем ти се. Виж си предните теми защо.
И тъй като си блюстител на справедливостта, имам питане:
В съседния блок живее немска овчарка. Тя пребивава на балкона, неостъклен. Постоянно лае - мине ли човек около блока и се почва. Друго семейство се нанася над този балкон и то с голямо куче. Предполагам ще се почне караница м/у двете. Аз какво да направя - не живея в този блок, но лая го чувам. Не смятам, че мога да ги помоля да се изнесат/махнат кучето. Какво би ме посъветвала?

# 42
 • София
 • Мнения: 14 703
Преди около 10-ина години бяхме в едно предградие на Кьолн – двуетажни къщи, с малки дворчета, залепени... Жената имаше РД и беше поканила гости на двора, оказа се, че не могат да запалят барбекюто, защото съседите от едната им страна се били оплакали от дима.
От една страна, ставаше въпрос за РД и можеха да направят компромис, след като това одимяване е изключение, а не правило. Това за конкретнатата ситуация. Обаче по принцип съм съгласна, че хем искаме да има ред като при белите държави, хем ако може този ред да не се отнася конкретно за нас. Ами не става така. Избира се единия стол.

# 43
 • Мнения: 3 166
Преди време имахме голям проблем с два празни парцела отдадени под наем. Та наемателите регистрирали склад за продажба на дърва ,но на практика тук ги и режеха. Представете си 5-6 професионални бензинови резачки всяка по 120-160 dB. Никой от нас не можеше да стои нито на балкон нито на двор.
 Събрахме се и се опитахме да говорим с шумните наематели ,но се оказаха рядко неразбрани.
Имаме сред нас юрист и той ни информира за съществуването на наредба за допустимите нива на шум в жилищни райони извън часовете за почивка. Оказа се ,че проблема ни е решим .Само трябваше да докажем ,че създавания шум е над допустимия. Дори не се наложи да се ползват услугите на лаборатория макар да бяхме готови да стигнем до края.
Проблема се реши и го забравихме.
Стъпките са :юрист, община, Столична РЗИ, евентуално лаборатория по шума и съд. Обикновено не се стига до края.

# 44
 • Мнения: 72
Доста отговори като на деца от детската градина: " Г-жоооо и другите правят така!" Тук доста хора се опитват да оправдаят едно свое деяние с това, че и други хора не се съобразяват със съседите си. Доста елементарно бих казала. Един ден имах подобна ситуация, една жена си изхвърли фаса на улицата, докато слизаше от колата си. Попитах я: "Госпожо, защо си изхвърлихте фаса на улицата? Отговорът: "Ами те и другите правят така." направо онемях, пораснала ли беше изобщо тази жена? А искаме промяна в обществото! Няма да стане, докато постоянно се оправдаваме с другите които не се стараят.

Общи условия

Активация на акаунт