Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 20 656
Всеки да прави каквото си иска. Аз лично простирам доста и нямам скара.

# 16
 • Мнения: 72
Значи, ако си поливам цветята и калната вода капе на съседския балкон под мен съседите също трябва да се адаптират понежа аз си поливам цветята У ДОМА, на МОЯ БАЛКОН, както и ако ходя с токчета У ДОМА, съседите пак трябва да се адаптират...
Не. Не можете. Тези неща ги има в наредбата за вътрешния ред.
Прочете си я отново, подробно е описано кое може и кое не.

За Германия, не давайте пример с нея, защото в една от съседните теми потребителка, живееще в Германия, обясняваше как всяка група блокове си имат голямо барбекю по проект и дими здраво, защото нон стоп има хора, които го ползват.
В коя наредба за вътрешния ред? дайте линк към нея!

# 17
 • София
 • Мнения: 1 231
Вътрешният ред на сградата, в която живееш.

# 18
 • Мнения: 39 220
В коя наредба за вътрешния ред? дайте линк към нея!
За всяка община е различна. Напиете в гугъл "НАРЕДБА за обществения ред на територията на "Х" община". Като цяло положенията са горе долу еднакви и са задължителни за всяка сграда в това населено място.
Отделно всеки вход си приема допълнителни правила, ако има достатъчно гласували.

# 19
 • София
 • Мнения: 11 738
Аз правя скара в кухнята, ама пушилката излиза през балкона, а ако направя течение - от всичките прозорци..И на мен в хола и спалнята ми пушлявят със скари и цигари, но даже не знам от къде, щото сме П-образен блок и кухните на съседния блок са до нашите холове..И на цигари мирише,и на омекотител за пране, много хубаво мирише, но не знам на кой е,та да го питам за марка, сигурно и от моя хол(нямам балкон) мирише на цигари, щото правя течение.

# 20
 • Мнения: 72
В коя наредба за вътрешния ред? дайте линк към нея!
За всяка община е различна. Напиете в гугъл "НАРЕДБА за обществения ред на територията на "Х" община". Като цяло положенията са горе долу еднакви и са задължителни за всяка сграда в това населено място.
Отделно всеки вход си приема допълнителни правила, ако има достатъчно гласували.
ОК, напишете за София, конкретно в коя наредба и в кой член от нея пише че не мога да си поливам цветята на балкона и не мога да ходя с токчета в собствения си апартамент, моля! Ако не цитирате нещо конкретно, приемам че няма такава наредба,

# 21
 • Мнения: 181
Значи, ако си поливам цветята и калната вода капе на съседския балкон под мен съседите също трябва да се адаптират понежа аз си поливам цветята У ДОМА, на МОЯ БАЛКОН, както и ако ходя с токчета У ДОМА, съседите пак трябва да се адаптират. Може би звучи по-лесно да накараш съседите да се адаптират вместо всеки да се съобразява. В Германия неможеш да си изведеш децата в градината на партера преди 08:00, ама там е друга бира хората са научени да се съобразяват.
Абе то сигурно и поливането на цветята с течове по долния балкон го можете, можете и по токчета да ходите, ама не е препоръчително, защото някои хора може и да не си падат по оплаквания във форуми ами да се окажат агресивни типове и дори склонни към саморазправа ... та трябва човек да обмисля докъде ще стигне че да не се окаже нападнат от агресивни съседи или пък да се окаже че съседите не са агресивни, но са изобретателни и да ви стъжнят живота ...
 Абе вие може да ходите с токчета ами ако съседите ви (в часовете когато е допустимо вдигане на шум) решат да ви запознаят с ранният норвежки блек метъл какво по-точно ще правите?
 За протокола- не пека скара на балкона си, но ако съседа отдолу реши да пече нямам нищо против- човещина е. Като съм решил да живея в блок приемам че няма как да няма такива неща и не си тровя нервите. А който се нервира достига до едно болнично заведение на ул.Будапеща. Как е в Германия няма никакво значение- живеем в Република България не в Германия. Част от чара на това че живеем в България е че можем да си позволим по-волно и хаотично поведение. Южняци сме все пак.

# 22
 • Мнения: 719
оле, авторке, за пример в СО-темата те давах, а ти нови бисери твориш. Ела и обясни на Даски от къде изгрява слънцето, моля те.
По темата - съседката под нас дими скара на балкона и въпреки че ми е неприятно, не и правя забележка, защото други нейни качества ме кефят и съзнавам, че ако съм ултра претенциозна, гората ме зове. В предния блок над нас токчетата преглъщах, а да не говоря и за шумни купони. Ще позволим ли на балкона гащЕ да се простират и развращават децата ни?! До кога ще толерираме съседските растения във входа?!
ПС - пуша в спалнята, O tempora, o mores Simple Smile Simple Smile Wink

# 23
 • София
 • Мнения: 11 738
Ето сега от климатика на петия етаж капе като китайска капка на климатика на третия етаж,кой да викам  според наредби и правилници?Аз нямам климатик и спя на отворен прозорец.Преди седмица цяла нощ свири алармата на детската градина, но накрая дочаках да дойдат на работа и да я спрат и чак тогава заспах.

# 24
 • Добрич
 • Мнения: 496
Съседката под мен (на 80) си прави слънчеви бани,чисто гола,на балкона си.Кого да сезирам?😉

# 25
 • Най-красивия град
 • Мнения: 6 320
Едното ни жилище е в комплекс затворен тип,на нисък етаж.
Там има барбекю на двора ,което всяка вечер се използва.
Ако оставим нашите прозорци отворени,цялата къща ще мирише на скара.
За цигарите-пушим на терасата и не се е случвало някой да се оплаче.
Другото ни жилище е в обикновен блок.Обаче и там нямаме скара.Но и никой от съседите ни няма.
Ако скарата е на терасата,не само жилището на съседите ще се омирише,но и нашето също.Което няма да ни е приятно.# 26
 • Мнения: 1 886
Ами всичко можем да правим на балкона. Ако не ни е срам.

# 27
 • Мнения: 414
Аз съм ужасът на съседите, имам скара и печка, цветя, пушим, простирам, имам малко дете.Не се хваля, успокоявам ви, че има от лошо по лошо.

# 28
 • Мнения: 1 886
ужаса на съседите е над майка ми една, която работи дълго и оставя кучето цял ден да пикае на балкона, а чучура е над входната площадка … ама не било от нея тази смрад.

# 29
 • Мнения: 13 282
Да, правим скара на балкона, поне веднъж-два пъти месечно. Мъжът ми пуши също на балкона. Избягвам да мия терасите и да поливам много цветята. Миенето е по време на дъжд по основно, иначе с парцал минавам.
Правя басейн на детето на терасата, като всичко става във вода на моята тераса.

Ако нещо от това е нарушаване на Закона или някоя Наредба, ще се съобразявам, но, доколкото знам, не е.

Пък авторката, ако иска да се разхожда с токчета вкъщи, само и само да направи напук на съседите, свободна е да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт