Какво можем да правим на балкона в собствения си дом?

• 7 830
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
аз наистина не мога да си представя как дима влиза от балкон в горна стая. Понеже под нас ползват от време на време скара, пушека се вдига нагоре, но и аз имам балкон там и не ми е влизало в дома. От НС ли е блока; вътрешни балкони ли са или издадени. Почвам да се чудя да не би да е от това.
катфорпет, а какво да кажат хората, които живеят в блокове, където кухните са изнесени в коридора и мирисът на манджа влиза по другите апарти през баните?

# 76
catforpet, и какво според теб е решението? Ще забраниш на хората да си ползват терасата? Да пушат и пекат на скара? Ако тях ги дразни някой твой навик, ще го промениш ли?

И какво като е тяхна тераса? Ми щом може скара, защо да не си сковат и една кочинка да си гледат прасенце?  Или една работилничка за рязане на камъни да си спретнат?

Има си граници за всичко. Никой не е против цветята, против простирането ниско долу на простир, даже и за пушенето се проявява разбиране, ама смрадта от прегорелите мазнини на скарата и пушека от нея са малко отвъд търпимото. Като искат скара да си пекат вкъщи под аспиратора, ще им се поомирише апартамента, ама нали не било проблем това Mr. Green

а какво да кажат хората, които живеят в блокове, където кухните са изнесени в коридора и мирисът на манджа влиза по другите апарти през баните?

В една нормална държава хората ще се оплачат на домоуправителя, а той ще сигнализира властите и нещата бързо ще се оправят.

# 77
аз наистина не мога да си представя как дима влиза от балкон в горна стая. Понеже под нас ползват от време на време скара, пушека се вдига нагоре, но и аз имам балкон там и не ми е влизало в дома. От НС ли е блока; вътрешни балкони ли са или издадени. Почвам да се чудя да не би да е от това.
катфорпет, а какво да кажат хората, които живеят в блокове, където кухните са изнесени в коридора и мирисът на манджа влиза по другите апарти през баните?
Не е от това, а от разположението на сградата. У на също много се усеща като някой пуши отдолу. Ако влезеш отвън ще си помислиш че е пушено вътре. Но по същия начин влиза и миризмата на изгорели газове, пушеците от запалена камина и т.н. Това е положението.

Вързаните към баните са лесни - подаваш сигнал с/у тях и ги принуждават да ги махнат. За това си има закон.

# 78
Авторке, разбирам те. За повечето непушачи дима е непоносим. От гледна точка на закона, не мисля, че има какво да направиш за цигарите. Пробвала ли си се да говориш с пушачите? Не вярвам да стигнете до пълно съгласие, но поне до някакъв компромис, а и не пречи да опиташ.

# 79
catforpet, и какво според теб е решението? Ще забраниш на хората да си ползват терасата? Да пушат и пекат на скара? Ако тях ги дразни някой твой навик, ще го промениш ли?

И какво като е тяхна тераса? Ми щом може скара, защо да не си сковат и една кочинка да си гледат прасенце?  Или една работилничка за рязане на камъни да си спретнат?

Има си граници за всичко. Никой не е против цветята, против простирането ниско долу на простир, даже и за пушенето се проявява разбиране, ама смрадта от прегорелите мазнини на скарата и пушека от нея са малко отвъд търпимото. Като искат скара да си пекат вкъщи под аспиратора, ще им се поомирише апартамента, ама нали не било проблем това Mr. Green

Е, къде са пък чак тези прегорели мазнини?!? Съседите ми от време навреме правят скара и мирише на печено месо. Най-много на някой да му се дояде.
Един единствен път съм усещала от съседния блок печаха някаква риба, вероятно скумрия, и миришеше много. Затворих прозорците за час и това е. Не е огромна драма. Имам чувството, че някои хора просто си търсят за какво да се оплакват. Като една моя позната, която прави драма от абсолютно всичко.

ПС: По-гадно мирише, когато съседите ти са мизерници. В блока, където живеехме преди, имаше такива - не чистеха, не се къпеха и имаха 2 кучета. Смрад, ама смрад......а не пушеха на терасата, нито правеха скара.

# 80
Аз също не понасям цигарен дим, а простаците, дето пушат в асансьора заслужават специално място в Ада
Не понасям и изхвърлените фасове на балкона ми, все си представям как подпалват нещо- вещ, цвете, и става беля
Но не знам как да забраня на някого да пуши на прозореца или балкона си.
Аз пък си имам скара. Живеем на пазар и булевард. Общо взето- понасяме се някак,с миризми, шумове, понякога- гледки Simple Smile Блок е, няма как, събразяваме се, но и не изпадаме в истерии и крайности
Би могла да поговориш и да помоли да не пушат под/над прозорците на спалнята ви. Ако са хора, и ти подходиш внимателно, това е най-добрият компромис.

# 81

Повярвай, ако това не беше проблем нямаше да си губя времето да проучвам закони, да задавам въпроси по форуми - всеки може да види каква ми е активността особено тук, наистина пиша само при нужда -  не ми е любимо занимание да споря с други хора. Какво значи " а какво да кажат хората при които има други проблеми"  Къде е логиката?   Според теб излиза, че понеже има други хора с други проблеми, аз трябва да се примиря с моя? Това е деградивно. Ако продължаваме да разсъждаваме така никога няма да се променим към добро. Всички искаме да има правила, ама ако може да не важат за нас. Пак ви казвам аз правя скара у дома под аспиратора, защото МИ ПУКА за съседите над мен, не си тръскам покривката и пр., , защото МИ ПУКА за съседите под мен. Не е лесно да се съобразяваш, но в един момент всеки от нас попада в ситуация, в която е жертва на нежеланието за съобразяване на околните.

Би могла да поговориш и да помоли да не пушат под/над прозорците на спалнята ви. Ако са хора, и ти подходиш внимателно, това е най-добрият компромис.
Говорила са съм три пъти с тези хора. Отговорът е : "Аз съм си у дома!"

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 11:51 от Не се сърди, човече

# 82
Говорила са три пъти с тези хора. Отговорът е : "Аз съм си у дома!"

Ами, те наистина са си у тях.

Като искаш, пускай жалби, но едва ли ще имаш успех. Пушенето на тераса не е забранено. Все едно да забранят пушенето в заведения в градината.

Ако живееш на нисък етаж, всеки ден стаите ще ти се пълнят с пушек от изгорели газове от колите. И тях ли ще забраниш?

# 83
Авторке, разбирам те. За повечето непушачи дима е непоносим. От гледна точка на закона, не мисля, че има какво да направиш за цигарите. Пробвала ли си се да говориш с пушачите? Не вярвам да стигнете до пълно съгласие, но поне до някакъв компромис, а и не пречи да опиташ.

Да помолих ги вечер след 22:00 и сутрин до 07: 00, ако може да не пушат - т.е докато спим и са отворени прозорците, все пак жегата е нетърпима. После затварям всички прозорци и те да си пушат. Не са съгласни да се съобразяват. За тях израза "У ДОМА" им дава безкрайни права. Питам ги "Аз имам две деца - досега да сте имали проблем с шум, тракане, хлопане, тичане, викане?" - Не нямаме, ама то така и трябва!". Излиза, че когато трябва да се съобразяваме с тях - "така трябва ", обаче когато те с нас - вече не трябва.

# 84
  • Другата България
 smile3532 smile3511
Поредна тема за пушенето на съседите на авторката.
Ама си мислеше, че като сложи друго заглавие хората няма да се сетят, че агейн става въпрос за прословутите ѝ съседи и смъртоносния тютюнев дим, който влиза в дома ѝ.
Жена, ти друга работа нямаш ли? Не разбра ли, че доводите ти са смехотворни и това, което изискваш няма как да стане? Пуша на балкона, да, и мъжът ми пуши там, и гостите ми пак там пушат, и ще пушим, защото това не е никакво престъпление или нарушаване на обществен ред. Какво друго правя там не е твоя работа и няма да обяснявам.
Нищо не прочетох за Конституцията обаче. Thinking
В предишните ти две теми по същия повод плашеше с нея, консултира ли се с адвокат относно нарушените ти права според Конституцията? Или възмущението ти започва и свършва с пускане на теми на кило в Бгмама? Не виждаш ли, че ставаш за смях?

П.П. И продължаваш да не се запознаваш с правилата на форума, в предишните си теми обиждаше, сега пускаш поредни постове. Поне нещо полезно свърши.

# 85
Говорила са три пъти с тези хора. Отговорът е : "Аз съм си у дома!"

Ами, те наистина са си у тях.

Като искаш, пускай жалби, но едва ли ще имаш успех. Пушенето на тераса не е забранено. Все едно да забранят пушенето в заведения в градината.

Ако живееш на нисък етаж, всеки ден стаите ще ти се пълнят с пушек от изгорели газове от колите. И тях ли ще забраниш?

Всеки се е у дома. Но това не ти дава безкрайни права.

# 86
Законово нямаш коз
Трябва индивидуален подход
Сподели нещо за тях

# 87
smile3532 smile3511
Поредна тема за пушенето на съседите на авторката.
Ама си мислеше, че като сложи друго заглавие хората няма да се сетят, че агейн става въпрос за прословутите ѝ съседи и смъртоносния тютюнев дим, който влиза в дома ѝ.
Жена, ти друга работа нямаш ли? Не разбра ли, че доводите ти са смехотворни и това, което изискваш няма как да стане? Пуша на балкона, да, и мъжът ми пуши там, и гостите ми пак там пушат, и ще пушим, защото това не е никакво престъпление или нарушаване на обществен ред. Какво друго правя там не е твоя работа и няма да обяснявам.
Нищо не прочетох за Конституцията обаче. Thinking
В предишните ти две теми по същия повод плашеше с нея, консултира ли се с адвокат относно нарушените ти права според Конституцията? Или възмущението ти започва и свършва с пускане на теми на кило в Бгмама? Не виждаш ли, че ставаш за смях?

П.П. И продължаваш да не се запознаваш с правилата на форума, в предишните си теми обиждаше, сега пускаш поредни постове. Поне нещо полезно свърши.

Виж ти колко мнения си постнала и после си помисли кой няма работа!

# 88
  • София
Авторката, проблемът ти е, че се позоваваш на решение на ВАС, което няма абсолютно нищо общо с твоя казус и си си повярвала.
И да, мисля, че си нямаш проблеми и си търсиш такива. За съжаление, дори да се изнесат пушачите, ти отново ще намериш причина да си нещастна...

# 89
Законово нямаш коз
Трябва индивидуален подход
Сподели нещо за тях

Имам, но процедурата е бавна и зависи дали в общината ще попадна на пушач или не. Е разбира се после идва съда. В Германия има доста решени дела в полза на ищците. Така че надежда има. Но исках да попитам други хора с подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт