Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 авг. 2019, 10:45 ч.

Детето се инати

 • 2 642
 • 80
 •   1
Отговори
# 45
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 12 891
Напълно грешен подход.
Никакви обяснения не давам кога отварят магазините и кога ще купя нещо.
Получила е, спукал се е/ изхвърчал е. Това е положението, така е с балоните.
Не хуквам да взимам нов. Ако имам под ръка - давам.
Понеже и аз съм имала драма с балон, обяснила съм, че животът им е кратък и преди да помъкне един, да си помисли дали ще се справи емоционално с евентуалната му загуба. Точка. Рев за спукан балон не слушам. Ако се тръшне - директно вкъщи и в неговата стая да си реве.

Съгласна съм с Аминка, детето си разиграва коня, майката си мисли, че ръководи парада, но де факто детето я върти на малкия си пръст.
Каквото и наказание да му наложи, щом детето пренебрегва нейните решения и ги ревизира ( купува си само сладолед с откраднати от майката пари), то е ясно, че я няма за никакъв авторитет и всяко едно наказание ще бъде по подобен начин девалвирано.

# 46
 • Мнения: 4 070
Grinning На мен за това ми е интересно какво наказание е приложила. Искам да разбера защо няма майката авторитет. Ще чакаме да разкажеш, Кая.

# 47
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 12 891
Не само какво наказание е приложила, но и детето какво е казало и/или направило.

Като дете имах приятелка, която не признаваше никой. Обиждаше и майка си и баба си, наричаше ги “ пикла” и подобни. Аз не можех да си и представя да говоря по подобен начин на баба или майка ми 🙄
Възрастните бяха безсилни. Идея си нямам защо. По комунизма се случваше това....

# 48
 • На остров
 • Мнения: 12 500
Алекс горкият ти син, не ми се иска да си мисля какво семейство ще има и какви методи на възпитание ще прилага един ден.

Моето мнение съвпада с това на Asyalein.
Насилието над деца под каквато и да е форма не води до нищо добри.

# 49
 • Мнения: 14 075
Вие за какво насилие си мислите, че става дума?!?

Все едно жената си пребива детето на ставане и на лягане....

Като го оставите да си прави, каквото и когато иска, последствията ще са чудесни - неграмотни, разглезени деца, зомбирани от телевизия и искащи и изискващи де що видят.

ПС: Примерът е краен, но показателен.

# 50
 • На остров
 • Мнения: 12 500
Натали по думите на жената бая бой е изцяло детето и при всяко неподчинение.

Не съм съгласна, че деца възпитавани без бой са разглезени, зомбита и и тн деца.

# 51
 • Мнения: 2 484
Добре аз пак да попитам, ако на вас “мили” майки ви посегнат защото не правите нещо “както трябва” или защото мрънкате какво ще направите?!  И какво постигате като ударите 10-15килограмово човече? По- горди ли се чувствате и по- добри родители ли ставате?  Харесва ли ви погледа на детенцето ви след това? А унижението което е почувствали след  този шамар?

# 52
 • Мнения: 39 308
Като го оставите да си прави, каквото и когато иска, последствията ще са чудесни - неграмотни, разглезени деца, зомбирани от телевизия и искащи и изискващи де що видят.
Биещите са същите като тези, които описваш. Мързи ги, не могат или не искат да възпитават, а действат със сила, независимо дали физическа или с психически натиск. Лесно да го удариш или смачкаш по-слаб от теб. Трудно е да възпиташ човек.

# 53
 • Мнения: 14 075
Като го оставите да си прави, каквото и когато иска, последствията ще са чудесни - неграмотни, разглезени деца, зомбирани от телевизия и искащи и изискващи де що видят.
Биещите са същите като тези, които описваш. Мързи ги, не могат или не искат да възпитават, а действат със сила, независимо дали физическа или с психически натиск. Лесно да го удариш или смачкаш по-слаб от теб. Трудно е да възпиташ човек.

Не знам и аз къде точно е истината, всеки си знае. Не съм за "силово" възпитание, но не съм и против шамар по дупето, ако е наистина много голям проблемът. Няма да заклеймя родителя, ако видя в парка да си плесне детето. По-неприятно ми е да гледам инатещо се, което пищи и реве, рита с крака, а майката си седи невъзмутимо и си говори с другите.
Никой не визира "биещи" родители, които надигат ръка за всяко нещо....

Като в примера с балона - половин час майката, приятелката ѝ и другото дете чакат лиглата да спре да се сърди, а после на всичкото отгоре краде от чантата на майка си. За мен това си заслужава отвсякъде да го плеснеш.
Разбира се, че не е решение и не трябва да си шамариш детето за няло и нещяло, ама днешната свободия още от 5-годишни няма да доведе до добри резултати.

С ушите си съм чувала дете да нарича родителите си с много обидни думи и майката само се хили като нефелна. И му вика - Недей така, бе, маме… с никакъв ефект. Не му се карат, може и да му говорят нещо вкъщи, не знам. Това дете е все по-зле с порастването.

# 54
 • Мнения: 39 308
Това плескане не върши никаква работа. Всъщност върши, детето започва да прави същото - в училище плеска по-слабите от него, когато не му изнася нещо, после плеска жена си, ако е мъж и т.н.
Детето си знае, че отнася един шамар и това е всичко, после си продължава по същия начин. Или пази поведение докато родителите са около него, като им види гърба си продължава с магариите.

В дадените примери никакви шамари не са нужни. Но ако родител не може да се справи на тази възраст, нагоре не знам какво ще го прави. Затова вместо да седи, да чака и да се хили или да кара с шамарите, да запретне ръкави и да види кое работи при неговото дете, за да не затънат още повече.
Но в описаните ситуации боят удрянето ги влошава. То работи при свити и смачкани деца. При такива, вече изпуснати, само е пример за това какво могат да правят и те. Щом мама бие, значи това е ок, започвам и аз.

# 55
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 12 891
Натали, разбери най-накрая, проблемът не е, че детето 30мин се е цупело.
Проблемът е, че някой му позволява 30мин. да е център на вниманието и да върти цяла група възрастни и деца на пръста си! Да стоят да го чакат да се отсърди и незнам си какво 🤨

Този театър може да се пресече още в началото и без физическо или психическо насилие.

Когато родителят не се справя, редно е да потърси помощ, а не да бие детето.
Ама първо трябва да осъзнае, че не се справя, много уви не стигат до там....

# 56
 • Мнения: 405
Обещах да пиша какво е станало. Първо видях и бой сте включили. Не съм видяла познатата ми да си удря децата, за вкъщи какво се случва не мога да кажа. Говори много спокойно даже (аз при такива циркове толкова спокойно не мога) и обяснява мноооого подробно защо нещо не може. Явно тактиката е грешна при нейната дъщеря и трябва да се пробва с друго. Днес се засякохме в магазина, беше само с по малката си дъщеря. Каза че имат среща с детски психолог чак Октомври (в чужбина сме, малък град, доста се чака) Каза че тя е наложила наказание от 1 седмица без никакво излизане, мъжа и го е удължил до като тръгне на училище. В същото време каза че и била забранена телевизия и срещите с приятелки и всякакви лакомства. Това е заради кражбата на пари, не за цирка. Децата нямат телефони или лаптопи и няма какво толкова да и забрани според мен. Баща и опитал да говори с нея, тя му казала че той няма право да взема страна понеже не бил присъствал и майка и казвала само нейната гледна точка. Казал и да каже нейната гледна точка, тя му казала че с глупости не и се занимава и затова той удължил наказанието за още 2 седмици.
Тъпото е че на нашета улица имаме около 15 малки деца и на всички без моте им е забранено да играят с нея защото прави драми и ако не стане на нейното блъска децата и/или им чупи нещата. И на моите бях забранила преди месец да играят с нея заради горното, но тя след няколко дни на самота дойде и се извини първо на децата после на мен и обеща че повече няма да се повтори. До изцепката в парка не е 'прегрешавала'
Супер дете беше до миналата година и сестра и е супер сладка, много ги обичам и много се разбирам с майка им, какво се случи не ми е ясно... Малката и сега тръгва първи клас, дано не го 'прихване' и тя това поведение, че направо....

След срещата с психолога ще споделя какво решение са намерили, може да е в полза и на някой друг ✌

# 57
 • Мнения: 421
Алекс горкият ти син, не ми се иска да си мисля какво семейство ще има и какви методи на възпитание ще прилага един ден.

Моето мнение съвпада с това на Asyalein.
Насилието над деца под каквато и да е форма не води до нищо добри.
Не се хвърляйте в мисли толкова.Младежът си е много добре завършил и вече студент.Не разбрах само защо бяха тези изкази за социални и темподобни едва ли не съм го пребила.Не вкичко изглежда така като звучи .Мога само да кажа че сега имам син който е здравомислещ човек който знае кое може и кое не!Аз пък не приемам възпитание от сорта ще му се молим с бъклица и дрян .Но за разлика от някои дето ме упрекват не ми се е налагало да пиша в темите (Помощ проблемен тинейджър)и(Помощ детето се тръшка.Един родител ако не може да отговори на първасигналите на 1дете няма кой да му помогне.🤣Там за където сте тръгнали аз отдавна съм се върнала а знайте пътя е доста труден дълъг.А хора които са стигнали да търсят помощ тук са хора мислещи като вас но проблема е че всяко дете е различно иметодите за възпитание също.Сега са малки и плачат за дребни неща на по-късен етап плачат родителите.След това са проблемите от сорта не учи бягане от у-ще и не на последно място наркотици алкохола е без коментар.Така че мен не ми обяснявайте тези неща аз съм имала време и за обяснение и за ш.по дупето зависи от сигналите.Затова пишете каквото си искате аз се радвам на крайния резултат (детето)и сега вече си почивам спокойно и пълноценно.😊😊.А твърдението по горе че пляскайки го детето и тоще процедира на улицата по същия начин мм няма такова нещо.Напротив аз пък знам деца дето им обесняват с тихо и на урицата са гамени така че всичко е относително.Но всеки сам преценява как да възпитава.Моя принцип е бий малко дупе да не биеш голям гъз.😊

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:45 от aleks..

# 58
 • На остров
 • Мнения: 12 500
Алекс и аз имам син на 21 та не бъди толкова сигурна, че там накъдето сме тръгнали ти се връщаш.
Също е студент, самостоятелен,  и т.н. само споменвам, че не боя е направил твоя син студент и млад мъж. Боят е това, което той ще смята за нормално и един ще практикува върху своите деца и твоите внуци, но то и ти ще го практикуваш най вероятно.

Никога не съм удряла нито големият нито малкият ми син .
Социални не съм споменавала, но като гледам как се бият децата масово жалко, че не са се намесили където трябва.

# 59
 • Мнения: 39 308
Моя принцип е бий малко дупе да не биеш голям гъз.😊
Това го разбрахме. Само казваме, че първо - не помага. И второ - в доста от тези случаи децата пребиват родителите си, когато пораснат. Ако на тях им се размине, то жените им почти сигурно го отнасят.
Защото нали - не ми допада нещо, шамарът ще я вкара в ред.

А описаните проблеми са най-често срещани именно при битите деца, ако това е целта, работи...

Общи условия

Активация на акаунт