Милано - 11

• 47 537
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Досадих, ама с гугъл преводач, толкова.

Ние ще спим в Берамо и за един ден ще отидем до Милано.
Ще пътуваме със: 72 часова карта Бергамо, влак Бергамо-Милано и обратно и ГТ в Милано. Въпросът ми е, за детето, какво е нужно да купувам като билети.

За смях станах днес Laughing, пак се връщах да чета и отново друго разбрах.
Това с декларацията не е вързано с картите Аз пътувам в Ломбардия, а с другата им програма: Io viaggio in Famiglia.

Чакаме Реджина да внесе яснота!
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 15:54 от evhen

# 301
  • Milano
По-добре си изтрийте поста по-напред, че не е верен.

Декларацията си важи с един "плащащ" възрастен, пък дали ще е билет за влака, или билет за ГТ в съответният град няма значение.

Щом желаете да плащате за детето казвате "2 възрастни и 1 дете" или го въвеждате в сайта или на автомата..в такъв случай детето плаща 50% от 5,50 евро или иначе казано 2,25 евро от Бергамо до Милано с влак.

Реджина се изнася отпуска след 1 седмица, гледайте да сте изяснили дотогава😄.

# 302
Laughing Стоой една минута още!

Значи с декларацията си пътува детето фри, нали така? Кое точно да изтрия, че не разбрах, а наистина ще объркам някого!

ПС Разбрах, от къде ми идва объркването. Обяснението за декларацията на 1-ва страница е долепено до обяснението за картата Аз пътувам навсякъде в Ломбардия. Ето това имам предвид:

Билети ''аз пътувам навсякъде в Ломбардия'' -
Подробно обяснение, и Продължение, ......

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 16:41 от evhen

# 303
  • Milano
Пост 298 е за изтриване.😄

Детето ще пътува безплатно с нея и в Бергамо, и от/до летището с автобус н.1 щом вие имате билети, карти и т.н .(във влака до Милано също).
За Милано няма нужда от нея понеже така или иначе са безплатно под 14г.

# 304
Редактирах се! Ама и списващият да оправи първа страница за следващия път!

Еха, дангалакът е една глава над мен и ще пътува безплатно! Софийските, да не казвам какви управници,  да вземат да прихванат малко!

# 305
Значи с декларацията си пътува детето фри, нали така? Кое точно да изтрия, че не разбрах, а наистина ще объркам някого!
А тази декларация от къде я изтеглихте, уж четох внимателно, а не  я виждам.

# 306
Мисля, че на първа страница я има, Реджи беше я пуснала.

# 307
Точно на първа страница четох, търсих, но не я намерих. Моля да ми я пуснете ако не ви затруднява, ще съм много благодарна.

# 308
Точно на първа страница четох, търсих, но не я намерих. Моля да ми я пуснете ако не ви затруднява, ще съм много благодарна.

https://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4 … 8d8a-4c8139d430f4
Аз я принтирах, попълних с помощта на Гугъл преводач, и в метрото я показах. Малко по-назад коментирах, че не всички служители са запознати с нея , но с малко разправии се оправихме.

С ''io viaggio in famiglia'' (aз пътувам със семейството), децата под 14г. пътуват безплатно с роднини (родители, брат/сестра, баба/дядо, леля/чичо), които имат редовен билет/абонамент.

Важи и за нерезиденти в Ломбардия.

Необходимо е само да се попълни формуляра по-долу.

Декларацията, подписана и придружена от документ за самоличност на детето, важи 60 дни и е валидна веднага без да е необходимо да се валидира някъде.

В случай на продължително използване може да се извади карта на детето, която да важи до навършване на 14г.

Декларация:

http://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4c … 8d8a-4c8139d430f4

Горе се пишат данните на родителя, който пише декларацията:

Il sottoscritto - Долуподписаният

Cognome - Фамилия
Nome - Име
Nato a - Роден в .... il - на (дата)

Residente in - Живущ (резидент) на

via, Piazza e n. civico - улица, площад, номер (адреса)

Comune - Община (град)

CAP - пощенски код

Provincia - Провинция (тук може да напишете направо държавата, ако сте от чужбина).

DICHIARA in qualità di genitore - Декларира (заявява) в ролята си на родител на:

Figlio 1, minore di 14 anni non compiuti - Дете 1, по-малко от 14г. (ненавършени): данните на детето се вписват

che i figli minori di 14 anni non compiuti sopra elencati, possono usufruire delle offerte
io viaggio in famiglia biglietti
quando viaggiano accompagnati dalle seguenti persone,
essendo a loro legati da vincolo di parentela (fratello/sorella, nonno/a-nipote, zio/a-nipote) - че горепосочените деца под 14г. (ненавършени) могат да се възползват от промоцията ''аз пътувам със семейството'', когато са придружени от следните хора, с които имат роднинска връзка:

Маркирате с х с кого ще пътуват:

GENITORE - РОДИТЕЛ

FRATELLO/SORELLA - БРАТ/СЕСТРА

NONNO/A - ДЯДО/БАБА

ZIO/A - ЧИЧО/ЛЕЛЯ

Firma del dichiarante - ПОДПИС на деклариращият

това е обяснението на Реджи.

# 309
  • Milano
https://bg-mam.ma/p/983933/36162178

На мен би ми бил интересен някакъв коментар от момичетата, които бяха тук в последно време, напр. Една и т.н. (не помня в момента други) по-скоро от практическа гледна точка - успели ли са с трансфера в ранен час, лесно ли са се ориентирали, някакви затруднения с билети и т.н. полезни неща.
Други разкази също не отказвам.😊

И съм любопитна  Blue Turquoise дали е доволна от шопинга в Серравалле?

П.п. писали сме едновременно с clevermary.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 12:18 от regina di cuori

# 310
Ох, аз мога да дам отчет за Серавалле от 01.11. Не знаех, че тогава стартират разпродажби. При всяко ходене в чужбина не пропускаме аутлетите. В доста сме били. Мога да кажа, че номер едно са ми Серавале и този до Мюнхен. Бях предвидила празни чанти на отиване, но не ми стигнаха. Simple Smile Отидохме и с конкретни търсения за супер официален мъжки гардероб, които преизпълнихме на уникални и невиждани в БГ цени за супер качество и марки. Фен съм на италианските марки и там намерих доста неизвестни за мен.

# 311
  • Пловдив
А как се стига до там?
Предполагам вече всичко е приключило, де но да си знам Simple Smile

# 312
  • Варна
Да дам отговори и впечатления- не сме имали проблеми с трансфери, автобуси, без закупени предварително билети сме били от/ до Бергамо/ Милано. Отсядаме винаги много близо до гарата. Само неприятно впечатление ми прави фактът, че на терминал “Заминаващи” гишетата на Уиз не са отворени постоянно, за разлика от тези на другите авиокомпании, независимо от часа на полетите им. Тоест колкото и по-рано да отидеш на летището, не можеш да се чекираш и да си оставиш багажа.
Относно Серравалле- доволни сме, както винаги, голям куфар напълнихме стабилно. Но сякаш от година на година все по-обрано става и изборът по-малък. Мъжът ми счита, че първата година, когато бяхме около 10 дни след началото на намаленията, е имало по-голям избор, отколкото, когато ходим през първите 4-5 дни. Зависи и от предпочитанията на човек също. Нашият таргет не са Бърбъри, Блумарин или Булгари. Пазаруваме доволно и в Милано също. Яд ме е само, че от Серравалле не си взех парка на Canada goose. Магазинът на Пандора само ме разочарова- никакъв избор и съвсем не ниски цени.
Посетихме Верона- студено беше, през седмицата, но въпреки това имаше доста хора. За няколко часа през светлата част на деня успяхме да я разгледаме. Не ми допаднаха само сергиите с китайски боклуци на Piazza delle Erbe.
Като се прибрахме, попаднах на филм за Карл Велики по Viasat History, Павия определено също трябва да се посети. Колебаехме се между Виджевано, Павия, Верона, Торино- всичко трябва да се види. Живот и здраве да е, да можем да видим всяко кътче. Същевремнно изпълних едно свое желание от години- по-добре късно, отколкото никога- записах се да уча италиански. 💙🍀

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 18:04 от Blue Turquoise

# 313
По информация от сайта на Серавале намаленията продължават до края на февруари. Видях, че има друг аутлет, малко по-близо до Милано - Vicolungo. За него има ли отзиви? Чудя се, дали си заслужава ходене чак до Серавале. Магазините са естествено по-малко, но и няма много скъпите марки, които така или иначе едва ли ще уважим.

# 314
  • Варна
Regina може да каже обективно, но от наши приятели, които обикалят по аутлетите, впечатлението е, че Виколунго и Франчакорта не си заслужават. За Фокс таун не знам.

Общи условия

Активация на акаунт