Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 50

• 47 612
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Извинявам се за тотално глупавия въпрос, който ще задам, но как се изследва еякулат?
Шишенце се купува или е специално от лабораторията? Вкъщи ли се взима?

# 196
Не е глупав въпроса! И аз питах тук-там.

На мен ми го дадоха от лабораторията, когато ги попитах какви секрети могат да се изследват при ЧПВ- тест на мъж. Но може да се купи и от аптека- стерилен контейнер, нищо специално. Казаха, че трябва да се занесе до половин час, след като е събрана пробата. Взимат ги само сутрин.

# 197
Момичета, в крайна сметка моята приятелка се подложи на биопсия миналата седмица. Щипнали са от три места, резултата е дисплазия 1ва степен.

# 198
И сега какво ще е лечението?

Аз минах вчера при Карагьозов благодарение на Калинушка.
С раничката нищо няма да се прави. Припомням, че Чакалова каза да я горя. На колпоскоп не се виждат изменения. Отказах цитонамазка сега, защото последната година имам правени през 3-4 месеца.
За съжаление съмнението за полип в матката не отпадна. Каза, че не се вижда заради лигавицата, която е започнала да се удебелява, въпреки че бях на 7 ден от цикъла. Надявах се, че това ще е достатъчно рано, за да се види, но уви. Ще ходя пак при някой от колегите му само за ехо на 3-4 ден.

Така че сега освобождавам часа при него, който си бях записала преди няколко месеца. На 14 октомври в 16ч е.
Ако някой му трябва, да ми пише.

# 199
Минавам да се отчета с резултати от контролна цитонамазка, 3 месеца след конизацията:
2 А повърхностна и 1-ва в канала.
Олекна ми, защото след конизацията, материалът не беше с чисти резекционни линии.
Сега ме викат за контрола след 6 месеца.

# 200
Минавам да се отчета с резултати от контролна цитонамазка, 3 месеца след конизацията:
2 А повърхностна и 1-ва в канала.
Олекна ми, защото след конизацията, материалът не беше с чисти резекционни линии.
Сега ме викат за контрола след 6 месеца.

Колпоскоп правиха ли ти?

# 201
Колпоскоп правиха ли ти?
Да, разбира се. Не се видя нищо притеснително.

# 202
Колпоскоп правиха ли ти?
Да, разбира се. Не се видя нищо притеснително.

Супер, това е важното. Питам, защото и моята цитонамазка беше добра, но на колпоскопа имаше нещо.

# 203

С раничката нищо няма да се прави. Припомням, че Чакалова каза да я горя. На колпоскоп не се виждат изменения. Отказах цитонамазка сега, защото последната година имам правени през 3-4 месеца.
За съжаление съмнението за полип в матката не отпадна. Каза, че не се вижда заради лигавицата, която е започнала да се удебелява, въпреки че бях на 7 ден от цикъла. Надявах се, че това ще е достатъчно рано, за да се види, но уви. Ще ходя пак при някой от колегите му само за ехо на 3-4 ден.

Така че сега освобождавам часа при него, който си бях записала преди няколко месеца. На 14 октомври в 16ч е.

Браво за резултата!!! И аз чакам с нетърпение да се добера до Карагьозов!
Надявам се всичко да е ок

# 204

Браво за резултата!!! И аз чакам с нетърпение да се добера до Карагьозов!
Надявам се всичко да е ок

Гледам пак има свободен час  за утре. Влез и го виж ако ти върши работа. https://superdoc.bg/lekar/d-r-ilia-karagyozov-dm-6109?id=977

# 205
Момичета, какви са цените на д-р Карагьозов?

# 206
Ако е преглед с всичко (ехо, цито, колпоскоп) си приготви около 150 (може и повече да е вече).

# 207
Благодря, че ме ориентира!
Колпоскопията нали е само на шийката ? При мене са инфекции и някакво образувание на матката,  за което всеки път ми казват различни неща.

# 208
    Първичен преглед е 50, ехограф 53, колпоскоп 60.
    Цитонамазка отделно, но не знам колко е.

Диорела, за какво се съмняват?

# 209
    А имате ли представа къде изследват цитонамазките? Дали аз трябва да си нося в лаборатория, или остават при доктора?

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 21:57 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт