Развод на 50

• 9 111
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
Интересно, но не разбирам... Всъщност, защо ти е да живееш с манипулатор, с човек, който не те цени? Това си е психотормоз.

# 46
Не виждам какво толкова страшно има в това човек да живее сам?

# 47
  • Варна
Някои хора не могат, НоМе. И аз не го разбирам, но хора всякакви.

# 48
И на мен ми прозвуча странно това за възхищението на другите. Търсенето на одобрение за мен показва несигурност. Мен не ме беше страх, когато се разведох. Тъга, чувство за провал: да, но страх не. И ако сме честни, няма гаранция, че като се разведе госпожата непременно ще срещне подходящия и ще бъде щастлива. Просто има някакъв шанс за това.

# 49
Аз познавам две двойки, които се разведоха на още по-късна възраст. След което се събраха почти веднага отново, без брак. Някак си така се чувстват по-спокойно, живеят кат съквартиранти, но психически по-добре се разбират, финансово също. Хора всякакви, важното е да си решат. Отстрани може всякакви съвети да се дадат. Тези двойки точно това установиха, че няма как да се 5 колело някъд,е по-добре да са си компания и подкрепа( след като достигнаха някакво ниво на разбирателство, не във всички случаи е възможно) и да си помагат.

# 50
Разделите и разводите не са рядкост, нито кой знае какво, когато не се чувствате добре в тази връзка. Нищо за чудене няма.

# 51
Преди време ми е било много чудно защо хората се развеждат. Сега вече не е така. Наясно съм, колко неудовлетворяващ може да е един живот с грешен човек. Една дупка в която падаш и дъно няма, само летене със страшна сила надолу.
Според мен хората не трябва да живеят така. Не трябва да са необичани. Като гледам какво ти е наговорил, твоя “партньор”, тръпки ме побиват.

# 52
Давай, направи го. Нищо не губиш а само печелиш. С такъв човек ли искаш да завършиш живота си. Та ти си нещастна, тръгвай смело напред, голям човек си. Всичко е навик, човек е удивително пластично животно.след време ще се събереш и с друг човек!!! Детето е голямо, имаш да мислиш сега за себе си. Казваш че те манипулира... Явно те устройва да се хванеш на думите му ОТ Страх. Не се страхувай, чу ли?! Бъди смела. Най _тъмно е преди разсъмване..

# 53
Има живот след развода:)
Не е задължително да е розов. И не е задължително да срещнеш принца. Но е сигурно, че ще си по-спокойна.

# 54
  • Пловдив
Благодаря за коментарите!
Не се изнасям аз защото жилището е купено с пари от мой наследствен имот. Или го продаваме и делим парите по закон, или единият го ползва. И двамата не искаме да продаваме и делим защото ще е ощетена дъщеря ни. Но морално е редно той да се изнесе. Адв.  каза, че ако се мине по искова молба, загубелият ще трябва да напусне (грубо казано). И двамата решихме да е по взаимно съгласие, но в момента водим преговори за жилището. Аз, държа да не живеем заедно, точно заради токсичността на нашите отношения.
Знам, че не съм добър пример за дъщеря си до момента. По-добре късно, отколкото никога.
Като казах "подкрепа от близките си" - притесняват се, че този тормоз ще ме разболее. Но, да, крайното решение всеки трябва сам да си го вземе.
Никой не може да каже на друг "зарежи го", това е огромна отговорност.
Просто исках да знам "има ли живот след смъртта"? Защото разводът е една смърт, след толкова години брак. Но, предпочитам бързо и мигновенно, отколкото бавно и мъчително.

# 55
Значи да ти кажа, наистина все по-чудно ми звучиш, в смсъл чудя се как ти идват подобни мисли? Наистина животът с токсичен партньор те разболява - прави са близките ти. Но ти искаш да пробваш колко може още да издържиш явно - пробвай.

# 56
Е, не, няма да има живот за теб след развода, нямаш шанс да възкръснеш ти точно.

# 57
Е, не, няма да има живот за теб след развода, нямаш шанс да възкръснеш ти точно.
Защо пък не? И защо все така - с бутонките влизаш? Жената иска мнения на хора, преминали през това. И да, всеки може да се справи. Но пък съвсем непознат да ти каже "ти няма да можеш"...прекалено ми се струва.
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 58
Ако е токсичен, защо си още с него?
Мирише ми на стокхолмски синдром.
Но ти решаваш дали ще търпиш още 10,20 годинки или ще живееш мирно и спокойно.

# 59
Ми ето, като преминала през това ѝ го казвам, освен туй, тя смята да умира с развода си Wink

Общи условия

Активация на акаунт