НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 319
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
На мен за това ми допадат тези , български са и са с кауза . Бяха споменати в предните теми .  Взимаш едно и даряват едно на родилно отделение в България Simple Smile)

# 676
Чувалчетата на Аngel baby стават за новородено бебче,ползват ги и в болници от първия ден.Има и за повиване.
https://angel-baby.eu/
На тази марка ни бяха подарили за щерката,но както вече съм писала тя не го търпеше.Не съм повивала,не сме имали и олекотени завивки,само одеалца и пеленки .Мисля още дали да вземам с това бебе спално чувалче,понеже е практично ,но за по-нататък ,така или иначе го очакваме по-рано и ако е тска едва ли ще е подходящо.

Аз да се оплача-от няколко дни имам газове,и се будя вечер от тежест и болки в корема.Оттам ми тръгват и стягания и контракции.Ходя си нормално до тоалетна,след киселините и рефлукса само това ми липсваше .Чудя се дали не е от повечето млечни ? Rolling Eyes

На всичкото отгоре и свекъра ме изкарва извън нерви-новото коте на няколко пъти го заварваме отвън или пред блока,защото той го изкарва.Ама тука ли било и живеело,не било ли отвън.Днес от стаята го извел ,влязъл и хайде през вратата милото,докато бяхме до магазинчето,а по-късно котето се разхождаше по коридора и пред очите ни му отвори външната врата да излизало.Ами побеснях и вдигнах скандал до небесата.
Има проблем,да,ама как помни да си пусне тотото,а това не и само се оправдава.И не е единичен случай,и без ядене ми е оставала малката ,защото свекъра го е изял примерно.Явно от бременността и проблемите и аз откачам и въобще не съм търпелива и толерантна,но..
Едно голямо мръъъъън Confused

# 677
Ооо определено си повече от търпелива и толерантна,бих казала,че незнам как търпиш,но те разбирам напълно и аз много търпях моята свеки тамън 10 год.бяхме толерантни с мъжа ми,но от 2 год.и 6 мес.не съм я виждала и чувала дори моята и е много по-добре.Като са свекървища да стоят далече най-добре. Grinning
Чувалчетата на Аngel baby стават за новородено бебче,ползват ги и в болници от първия ден.Има и за повиване.
https://angel-baby.eu/
На тази марка ни бяха подарили за щерката,но както вече съм писала тя не го търпеше.Не съм повивала,не сме имали и олекотени завивки,само одеалца и пеленки .Мисля още дали да вземам с това бебе спално чувалче,понеже е практично ,но за по-нататък ,така или иначе го очакваме по-рано и ако е тска едва ли ще е подходящо.

Аз да се оплача-от няколко дни имам газове,и се будя вечер от тежест и болки в корема.Оттам ми тръгват и стягания и контракции.Ходя си нормално до тоалетна,след киселините и рефлукса само това ми липсваше .Чудя се дали не е от повечето млечни ? Rolling Eyes

На всичкото отгоре и свекъра ме изкарва извън нерви-новото коте на няколко пъти го заварваме отвън или пред блока,защото той го изкарва.Ама тука ли било и живеело,не било ли отвън.Днес от стаята го извел ,влязъл и хайде през вратата милото,докато бяхме до магазинчето,а по-късно котето се разхождаше по коридора и пред очите ни му отвори външната врата да излизало.Ами побеснях и вдигнах скандал до небесата.
Има проблем,да,ама как помни да си пусне тотото,а това не и само се оправдава.И не е единичен случай,и без ядене ми е оставала малката ,защото свекъра го е изял примерно.Явно от бременността и проблемите и аз откачам и въобще не съм търпелива и толерантна,но..
Едно голямо мръъъъън Confused

# 678
За салициловия спирт и педиатрите - предписват го съвсем неподходящо и лекари на възрастни. Преди години отивам с тежък обрив и лекарката настояваше, че трябва да го мажа със салицилов спирт "да затихне и да се олющи", от което стана много зле. След три дни зарязах всичките й съвети и лекарства, оказа се, че училищната лекарка преди нея е дала много по-точна диагноза - слънчева алергия, която в никакъв случай не се маже със спирт. По пътя на логиката салицилът би трябвало да помага при обрив от замърсяване, акне, петна, ама той прониква през кожата и си представям на едно бебе какво може да причини.

Вие каква козметика мислите да купувате за начало? Крем против подсичане за всеки случай, лосион/мляко или олио? Шампоан за бебе, друго трябва ли му?

Аз се чудя още за помпа, една приятелка ми предлага нейната, ползвана е, дали може да се стерилизира напълно и пречи ли, че е стояла години неползвана? Или да купя нова? Няколко познати и братовчедки вече споделиха, че изобщо пък не са ползвали техните и така са ги продали почти нови.

За шишета, стерилизатор и пр. мисля да не се зареждам в багажа, ако толкова ми трябват таткото ще купи и ще притича да донесе.

Някой да има идея за магазин в Младост, в който продават подходящи нощници и сутиени? Поне един да видя дали ще ми е добре, че не ми се рискува онлайн да поръчвам.

# 679
Нощници има в кварталните магазини за бельо, или по подлезите.
Сутиени - в h&m, може би в уайкики, сгушени, намирала съм (грозни) в триумф.
За помпа - ако е електрическа и те притеснява, можеш да смениш всичко освен мотора и ще излезе по-евтино от нова. Ако е ръчна - ако ти е близка приятелка, и си сигурна, че няма болести тип спин, защо не. Аз ползвах помпата на братовчед ми жена му. Но ако е престояла повече години, аз бих си взела нова.
За козметика - за памперса ще взема правено в аптека кремче с ланолин. За къпане от големите туби на биодерма, и ще се чудя дали да взимам нещо за след баня. И един судокрем за всеки случай.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 08:47 от vesibu

# 680
Аз ще взема козметика на Веледа ,крем за подсичане,шампоан за коса и тяло , олио и мляко за тяло,ще взема и двете,защото примерно при второто ни детенце ми трябваха,кожата му се лющеше като на преносено бебе , а се роди 3 дни преди термин.Мазането много помогна иначе беше като змийче.Не казвам,че сега ще ми трябват,но да има.
Blush Simple Smile Hug

# 681
За козметика-крем за подсичане Бепантен и Судокрем.Ивка почти не се подсичаше на дупето и рядко съм ползвала там,за сметка на подмишнички и зад ушенца.Измиващ гел и олио или лосион/мляко за тяло на Мустела или Биодерма.За зимата май е по-добре олио-за масажче на тялото или коремче при колики.Ако има проблемна и суха кожа като сестра си направо Адерма или Мустела Стелатопия,въпреки че от първото съм най-доволна.
Като цяло съм против излишното мазане на нежната бебешка кожа,освен ако няма проблем.

Аз пазарувам онлайн,но все пак:
Сутиени за къмачки-от H&M-на мен са ми удобни и ми харесват ,чакам да ми дойдат тези дни двата по-голям размер,че предните ми отесняха
Нощници
https://magazinmonic.com/noshtnici/noshtnici-karmachki-rodilki-b … 42_63.html  
Аз си взех оттам наскоро като лежах в болницата 2 обикновени с тънки презрамки за по 15лв,които ще мога да нося и след раждането,и сега си ги ползвам,още 2 ще поръчам,доволна съм.За самото раждане мисля да съм с някоя стара тениска на мъжо,която да хвърля.
За нощниците се сетих,че е по-добре да са с къс или без ръкав заради  абоката ,да не се закача.В майчин дом го слагат на китката,но като раждах Ивайла(естествено),ми беше на сгъвката на лакътя.

Кажете моля откъде да си поръчам гащи за след раждане.И какви-ако дъм секцио плитки или дълбоки Еднократните са ясни,но за после ...Не използвам превръзки и всичко ми е прашки,като цяло и рядко нося бельо ,та ми е тъмна Индия,не разбирам.Миналото раждане моя близка беше с термин около моя и ни взе,но бях и в София.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 09:46 от lady_gothic

# 682
На мен за това ми допадат тези , български са и са с кауза . Бяха споменати в предните теми .  Взимаш едно и даряват едно на родилно отделение в България Simple Smile)

И аз взех такова. Пристигна с много сладка бележка от 13-годишния Ангел, който се извинява, ако не е опаковал нещо както трябва...😊💙

# 683
Бюти, няма я количката все още, чакам я Satisfied
Поръчахме и легълце, вече е шипнато, вчера пък поръчахме столчето за кола. Освен това пуснах и биберон Калма и шишета на Медела. Доволна съм за момента, остава да си получа всичко накупено Satisfied

Момичета, за коша за новородено трява ли да се купува някакво чувалче? Изобщо, как трябва да е облечено бебето, когато сме навън, предвид, че ще се ноемврийчета?

Аз и за чувалче не мога да преценя каква дебелина ми трябва. Нямам ни най-малка представа на колко градуса стоим в нас

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 11:51 от Dark_Chocolate

# 684
mmoira, подобно беше и моето, а тази кауза е прекрасна ❤

Аз днес станах с ужасно изтръпнали ръце и крака и ми се спеше зверски, за първи път ми се случва такова нещо.
Само оставих детето на училище и сега си лежа вкъщи.

Лейди, за гащите дали плитки или дълбоки е строго индивидуално. На мен ми бяха удобни дълбоки, да ги вдигам над операцията, но пък моята приятелка не можеше да понася дълбоки и само плитки носеше.
Аз имам едни еднократни, обуват се като гащи, но са с превръзка вградена, тези дето еднократните материята им ме подлудява и всичко ме сърби от тях.
Взех едни от Праймарк, големи, памучни и черни, без ластик отгоре и са евтини, за болницата ще свършат работа.

# 685
Хм,май по-добре на дълбоки да заложа,лошото е че не мога да обикалям по магазини,освен да помоля приятелка да ми вземе,не че знам какво търся Grinning Чета че трябва да са бабешки гащи ,явно по пазарите ще ги има Grinning

За количката ням да вземам чувалче,зимата тука,ако изобщо може да се нарече така е мека.Боди с дълъг ръкав,по щ-плътно гащеризонче,шапка,ръкавички и чорапки или буйки,порт бебе ило дебело одеалце.Като порастне може и космонавтче,но не мисля че ще стане толкова студено.Пък и кто слпжа покривалото на коша +дъждобрана ,ако духа ,май няма да има нужда.

Шоколадче ,нямате ли термометър у вас илинда планувате да купите?У нас не поддържаме топло,особено за спане,та ако вземам чувалче ще е зимно.Вие ако зимата ходите например по къс ръкав и боси,по-скоро есенно да ви трябва Rolling Eyes
По-лесно се претопля бебе,отколкото да се простуди,поне опита ми с малката е такъв,особено първия месец като слушах бабите Grin

# 686
И аз ще трябва да купувам гащи Grinning Нямам представа какви, може би такива: https://moebebe.com/sledrodilni-gashti че ми изскочиха от един списък за пазаруване

Лейди, имаме термометър, всеки ден по няколко пъти даже му хвърлям по едно око, но не се сещам зимата каква температатура поддържаме. Май по-скоро ще ни трябва есенно чувалче. Тези, които сте показали по-назад са много сладурски Heart Eyes

# 687
От известно време най-удобните, които нося, са памучни от Кауфланд, продават ги по 2 броя в кутия. Пише си бикини, ама са малко като кюлотки Simple Smile Чисто памучни, има в черно и бяло. Не са дълбоки, нищо не ми притискат и са много издържливи на постоянно пране. Пробвах и безшевни, но те са все с изкуствена материя и ме дразнят.

# 688
За помпата аз лично мисля да си взема някаква евтина докато да разбера ще ми трябва ли или не, ако ми трябва по - често ще вземем хубава помпа ... иначе ми е излишно да дам 100 -200 лв за нещо което не се знае колко ще ползвам, на всякъде продават помпи 2ра ръка ползвани по примерно 2- 3 пъти или по месец .. какъв е смисъла тогава да правя инвестиция от толкова пари в помпа която ще ползвам 2 -3 пъти или месец после и аз да я продавам в продавалник.  😃

С градусите и аз не знам как ще се оправяме аз вече почвам да вадя дългите ръкави, много съм зиморничева, живея на минимум 26 градуса. 😂 А бабите от сега са задавали акъли как с плетенки неща трябвало да се облича да му е топличко на гръбчето. Все едно живеем при полярните мечки, на 26 градуса какви плетени пуловери на това бебе (като се има предвид че ще е с къс ръкав боди и ромпър примерно отгоре).
А и друго нали нямало само памперси да му слагаме а и да го повиваме с пелени, че щяло да се обрине ако всеки път било с памперс, как щяла да диша тая кожа ?? 🙄🙄🙄 режело се едно парче и се слага за вместо памперс. 🤦‍♀️
Кошарата не трябвало да е до леглото, че бебетата били хитри щяло да свикне да ни вижда и после нямало да иска да спи в кошарата си отделно а при нас, те не че давали акъл ама просто ни съветвали 😃
За какво били подплънки за кърмачки, тя кърмата не тръгвала така, след няколко дена тръгвала, излишно било това нещо. И всякакви такива..

# 689
За помпата - ползвах на приятелка с баткото. Накрайниците се продават отделно и се сменят. Останалото е механизъм и нищо му няма. Едно стерилизиране също би свършило работа.

Козметика - освен шапоанче, друго няма да вземам. Ако изкочи проблем, чак тогава вече ще купувам каквото каже лекар. Бебешката кожа няма нужда от нищо, особено пък химия.
Баткото се подсече веднъж. Изписаха кремче бъркано в аптеката и това му беше мазането за целия бебешки период с каквото и да било.

Поли, тапите в ушите и един валериан😂 Не ти е лесно с такива съветници. Моите ги орязах още преди раждането. Което не пречи на майка ми и до днес да се опитва да дава непоискани акъли, но веднага я скастрям.

За обличането в количката - Имам зимен чувал и на количката, и на стола за кола. Но моята количка е без кош за нвяородено. Взела съм якенце за есента и един космонавт. Него основно със слинга ще го ползвам. Не навличам допълнително. Върху дрехите, с които е у дома ги слагам горе изброените.

Градуси - Има страхотни термометри показващи градуси и влажност. Ние 10г вече сме с такива и много лесно коригирам зимата каквото се наложи.
Ако в стаята е над 22 градуса, за спане трябва само една тензухена пелена от кръста надолу иначе ще прегрее. Ако е над 24 градуса трябва да има на себе си само боди с къс ръкав. 18-20 градуса изискват стандартно бебешко одеалце.

Общи условия

Активация на акаунт