Отговори
# 360
изключи изцяло мъжкия фактор, а при евентуален такъв в много от случайте с прием на месец -два добавки всичко може да влезе в норма.
Аз мисля че писах че ММ е малко лоша морфология (все пак в норма) и док каза че тя не се лекува. Ако обаче знаете добавки ще ги пробва най-вероятно, така че моля пишете тук или на лични.

[/quote]
За добавки не мога да кажа, на ММ док му изписа  Orthomol fertil plus, но след курса не сме проверявали повече морфологията, но в темата "Мъжки фактор" много момичета (и момичета) пишат за подобряването и с добавки и бърканици, може да прочетеш там.
За СГ- първия път просто казах на ММ, че трябва да си направи и нямаше "Ама защо? На мен всичко ми е наред" Просто попита за условията и кога трябва, при втората док му я назначи в негово присъствие и тогава нищо не е казвал, за което много се радвам и знам че каквато и стъпка за предприема той е на 100 % "ЗА", пък било то и за него нещо...

# 361
  • София
говорих и аз с ММ малко по-дълго и той е съгласен за изследванията, каквито трябва такива.... но като знам колко му е натоварен графикът ми е малко чудно кога ще се случват нещата .... аз избухнат... Просто явно имам нужда да се  изрева. ММ каза мисли позитивно, след толкова гадости ще дойде и доброто.

# 362
Аз само веднъж вметнах за СГ , и ММ каза ако не стане до януари най-късно ще отиде . Него го е страх да не му кажат нещо лошо , но му обясних  ,че всичко е поправимо и като че ли омекна. Имам една питанка , преписаха ми дуфастон и казаха да го започна от 26-ти , което е 15-ти ден от Ц . Като се поразрових разбрах ,че дуфастона подтиска овулацията , а аз съм засичала с тестове ,че моята се пада на 26-ти ден от Ц ( дали действително има такава не знам). Та някой с повече опит моля да ми обясни .

# 363
Имам една питанка , преписаха ми дуфастон и казаха да го започна от 26-ти , което е 15-ти ден от Ц . Като се поразрових разбрах ,че дуфастона подтиска овулацията , а аз съм засичала с тестове ,че моята се пада на 26-ти ден от Ц ( дали действително има такава не знам). Та някой с повече опит моля да ми обясни .

Правилно си се разровила Simple Smile Дуфастон следва да се приема след установена овулация, а не преди нея, защото е чист прогестерон. Прогестеронът е хормон, който действа в лутеалната фаза.
Съответно , да, потиска не само самата овулация, но потиска и образуването на лигавица, която пък зависи от естрадиола, който няма как да “работи”, ако в играта влезе прогестерона ... Simple Smile
Аз съм пила дуфастон само след проследяване на О. с фоликулометрия , иначе си е излишно - да, ще имаш редовен цикъл, но няма да имаш овулация.
Колко дни ти е продължителността на цикъла щом О. ти е на 26-ти ден? 40-41?

Това е моят “опит” с дуфастона , сигурно има и други по-опитни момичета обаче Simple Smile

# 364
Имам една питанка , преписаха ми дуфастон и казаха да го започна от 26-ти , което е 15-ти ден от Ц . Като се поразрових разбрах ,че дуфастона подтиска овулацията , а аз съм засичала с тестове ,че моята се пада на 26-ти ден от Ц ( дали действително има такава не знам). Та някой с повече опит моля да ми обясни .

Правилно си се разровила Simple Smile Дуфастон следва да се приема след установена овулация, а не преди нея, защото е чист прогестерон. Прогестеронът е хормон, който действа в лутеалната фаза.
Съответно , да, потиска не само самата овулация, но потиска и образуването на лигавица, която пък зависи от естрадиола, който няма как да “работи”, ако в играта влезе прогестерона ... Simple Smile
Аз съм пила дуфастон само след проследяване на О. с фоликулометрия , иначе си е излишно - да, ще имаш редовен цикъл, но няма да имаш овулация.
Колко дни ти е продължителността на цикъла щом О. ти е на 26-ти ден? 40-41?

Това е моят “опит” с дуфастона , сигурно има и други по-опитни момичета обаче Simple Smile
Цикълът ми е ужасен , последните 2 месеца е на 40 - 41 ден . Преди това беше на 34 , 36 . Трагедия ...

# 365
Аз пих 3 месеца дуфастон. Първите два не следях много О, защото имах или ми предстоеше да задържа Ф. Последно преди да забременея пих от 14ти ден като док ми беше казал, че О ще е между 14 и 15ти ден. Правих О тестове, за да знам дали ще я изтърва. По чиста случайност се падаше на 13я ден и от 14 започнах дуфастон. Успех!

Аз ходих на втори преглед. И при мен само сак се видя, но док брои седмиците от зачеването (много ме обърква, заради приложенията). Видя и бъдеща киста на жълтото тяло и сега 10 дни съм на утрогестан. Надявам се да се абсорбира с хапчетата, защото може да се стигне и до операция. Прикачам снимка да визуализирам имфорчацията си (горе вдясно е сака, а отляво по-голямото е кистичката). 😄

# 366
Kaylinnn, от сърце ти пожелавам след 4 дни тест с две черти да те озари. 💗
Да го лепнеш в нашата група и да повлечеш крак!
Lilac, 9 дни след О.си - значи и теб чакаме заедно с Kaylinnn 💗 Не мисли за проблеми, отдай се на почивката в Гърция и да ни зарадваш с + тест преди изследванията в Адела. Ще е върхът, ако видиш + сега на почивката 💞 Дано!
Born, недей да бързаш с изводите.. Стискам ти палци на РД 2 черти, знаеш 😘
Ivied, скоро спермитата ще свършат работата и ще се радвате на дечица с малка разлика (моята мечта). Между другото днес видях момиче с горе-долу 4-годишно момченце и 2 близначки момичета около 9-месечни. Естествено бабата помагаше. Много мила гледка 😉
Batmam, поздравления за хубавия резултат и напред да е така! 💞
Shantall, бъди силна! Всяка от нас заслужава да бъде майка. Скоро ще стане чудото и този път ще е до финал 💗
Tulipa, и на моя са му казвали да не си загрява топките и че бебетата стават най-лесно есенните и зимнитр месеци, когато жегите преминават. А най-много деца се били раждали август и септември и това не било случайно.. Не знам дали е вярно, но вече го чувам/чета за 3 път.
Never, аз съм пила дуфастон. Пих го два месеца от 16 до 25 ден заради поликистоза и липса на овулация. На втория месец забременях - това беше месецът,в който за първи път в живота  си усетих овулация. Даже си спомням още. Беше 15:30 следобяд, качихме се в спалнята, правихме, каквото правихме и беше станало... Много ми се иска пак да е така. А си мисля, че сглупихме и не трябваше да се пазим първите 3 месеца. Сега ме е яд, защото следващите 3 месеца изобщо нямах овулация, а единия имах и гъбички. Та сега ще си записвам часове за АГ и ендо, за да видим как ще стимулираме овулацията.
Редактирам се, защото видях поста на Блеки. Честито, миличка, всичко да е наред и до финал! 🌸

# 367
Жасмин (значи обожавам уханието на жасминов храст, в ЛА бяха навсякъде по тротоарите ходех и се опиянявах!) май някой си е водил записки. Grinning Завидна изчерпаемост, никога не успявам! На теб ще кажа, че скоро ще имаш такова О дето ще го усетиш и в петите...и после...ясно + 2 черти! Grinning

Блеки честит сак! Как му се радвах на тоя сак като брах страх за ИМ. Скоро ти пък ще се радваш и на тупкащ ембрион! По въпроса за кистата, моля ти се дай си мнооого време, на мен смея да кажа доста добри специалисти тук в София ми казаха, че кисти появили се по време на брвменността от жълто тяло не се оперират! Винаги почти се махат. Моята беше преди това и беше голяма! И пак не я оперираха, дори не съм се водила по някакъв начин в риск. Ще се махне кистата към 4ти месец най късно споко!

# 368
Със записки бях 😀. Дано да не съм забравила нещо да добавя. Приготвяхме се да излизаме и се надявам всичко да ми се разбира 😀

# 369
Със записки бях 😀. Дано да не съм забравила нещо да добавя. Приготвяхме се да излизаме и се надявам всичко да ми се разбира 😀
Жасмин твоя цикъл през колко време беше , когато започна да пиеш дуфастона и въобще редовен ли беше ?

# 370
  • София
Блеки, честито ти сакче! На мен от утрогестана много ми пада кръвното ако го взимам орално, затова го слагах вагинално.

# 371
Жасмин твоя цикъл през колко време беше , когато започна да пиеш дуфастона и въобще редовен ли беше ?
[/quote]

Невърче, нередовен ми беше. От 27, та чак до 70-дневен. С болки в гърдите преди цикъл.
Май месец пак ми изписаха дуфастон заради задържан фоликул. Пих 2-3 месеца - май и юни. Нещо такова. Юли  забравих да го пия и мислех, че ще ми закъснее доста, но ми дойде на 27мия ден. Сега пак така изключих. Нещо съм разсеяна, а нали той е по схема  По списък чаках на 20, но още го няма и вече даже писах тук да не ме гледате по списъка, не знам кога ще ми дойде.

# 372
Здравейте! Чисто нов член на форума съм, само дето си чета от известно време, ама се притеснявах да пиша.
На 29г съм и началото на юни се омъжих, и наскоро  започнахме да правим опити за бебе. Не знам колко ще е дълго очакването при нас, но със сигурност ще е по- лесно с жени които преминават през това 🙂
Моля, да ме извините ако в представянето ми отсъства нещо, обещавам да се уча в движение.
Месечният ми цикъл е бил винаги по часовник - 28дни, та чак и в един и същи час. Следващия очаквам да започне след 3 дни - 26-ти. Овулация не съм започвала да измервам, но вероятно ще започна скоро. Реално този месец започнахме с опитите, но по скоро просто спряхме да се пазим и се отдадохме на забавление.

Накрая, но не на последно място , искам да пожелая щастлива втора чертичка на всички!

# 373
Здравейте мили мои Simple Smile

Аз тази седмица бях много натоварена на работа и с цикъл и си го изкарах на ММ.  Мрън. Понякога се чудя как ми търпи хормоните по време на лелката. Ставам много нервна и сърдита, буреносен облак.

Другата седмица съм си запазила час за лекар, защото този месец лелката беше много странна.

ММ също е решил да си направи СГ, дори сам го предложи. До колкото знам трябва 3 дни да не е правил нищо за да е коректен резултата. Поправете ме ако не е така. Мислим днес да се щракнем и в понеделник да ходи на док

Блеки , честито сакче, чакам с нетърпение да се похвалиш с тупкащо сърчице.
Шанталче, много съжалявам мила за развоя на събитията при теб. Прегръщам те.
Батманче, много се зарадвах и на хубавото сакче, знаех си, че е там, но се крие. Не се тревожи, искам да си дзен, то каквото има да става ще си стане. Simple Smile
Кайли стискам палци да не дойде :*

Добре дошли на новите мами, пожелавам ви бързо да се похвалите с двете чертички Simple Smile

Успех на всички,които не чакат. Simple Smile

Аз отивам на село да пека чушки Simple Smile

# 374
Добро утро! Аз освен, че съм се опъпчила на г*з, друго ново няма. Направих един бърз шуър естествено отрицателен. Толкова вече ми се е настроил часовника да ставам рано, че уикенда се будя като пенсионерите в 7 сутринта и много ме е яд, а муньото до мен си спи сладко сладко, чак ме дразни Joy хубав уикенд и сааамо положителни емоции!

Общи условия

Активация на акаунт