Паническо разстройство - 38

• 33 594
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, скъпички  Heart
За добро, мисля че нямам половинка. Имала съм няколко. Имах и брак. Но никои не можеше да разбере какво ми е. Рядко казвах, но нещата спираха до моето споделяне.
Е депресия съм, светът е черен, душата ми страда. Тези хора не знаят какво е депресия, ПР.

Установих един факт. Винаги, като почна работа и се злея с кафе. Почва едно влюбване, връзка.
Сега в първите ден без да искам си полях дънките. Е на лице е вече харесването. Само, че ми е шеф.
Абе поне да мислим позитивно, за нас с ПА.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 17:42 от Jerry F

# 631
Лелееее, не мога да смогна да ви изчета. Grinning Grinning
Малко се позагубих (вече съм горда мама Simple Smile ), но пак съм на линия... дори и недоспала.
Само се надявам тази липса на сън да не се отрази на тревожността, а и неизлизането (тук времето е доста кофти) да не върне пак агорафобията.  Sad

Джери, щом го има харесването - скачай смело в нова връзка. Нали това уж помагало при нашите състояния.

Сали, аз летях със самолет и колкото и смешно да звучи- беше ме страх на летището. После в самолета си бях ОК. Ама пусто не знаех, че съм с ГТР и никакви хапчета нямах.

livrena Пробвай да изключиш въглехидратите и виж дали има някаква разлика след обяда. Месо със салата примерно. Без сладко, картофи или ориз. Може това да помогне за сърцетупа. Simple Smile Simple Smile

Мъжът ми не ме разбираше в началото и мислеше, че се лигавя (не знам тия половинки не ни ли познават, та си мислят, че се лигавим). Като започнах сесиите с терапевт се усети, че наистина има нещо сериозно. Сега ми е голяма опора.

# 632
Дара - огромно честито! Да сте много здрави!
При мен с половинката е малко странно - опитва се да ме разбере и помага, но не успява. Последно време много се караме точно заради това. Не знам как да обясня, че стегни се, ама трябва да мислиш положително, сама си го правиш не ми помагат, а откачам като го чуя. Иначе аз си ви чета, но отдавна не съм писала. Изкарах една прекрасна почивка, но сега пак се върнаха проблемите. От една седмица съм с увеличени екстрасистоли, но днес просто е ужасно. Някак си като са по малко ги игнорирам, но като са толкова на често не мога.. И все си мисля дали няма да ми стане нещо.. Напоследък като чета и за работата ви направо малко ме дострашава. Аз сега съм пи майчинство и скоро ще трябва да се върна, не ми се мисли как ще работя ако имам екстрасистоли, повишено кръвно и всички плашещи ме неща.. В работата ми е яко стрес..

# 633
Дарче, страхотна новина! От здраве да се не отървете!!! ❤️❤️
Тази вечер съм много спокойна, ще видим утре. Прибирам се в четвъртък. Нищо не е , ще мине и командировката.
Иначе Георги , разбирам те. Веднъж имах болка силна в гърдите. Беше плексит. Аз писах тук. Смях се. Добре че беше от дясно. Просто си представих за момент ако ме болеше отляво как щях да се психясам. Знам си. Всички сме хипохондрици на моменти. Нормално е.
Джери, душичка мила си ти. Няма нищо лошо в нова връзка. Свободна си , какво пък толкова.
Айде , лека, ако имам нет ще ви чета. 😃

# 634
Честито, Дара! Едно бебче е голям повод за щастие, бъдете здрави и обичани. ❤

# 635
Дара, честито! Хубава новина ! Бъдете здрави и щастливи! 💗
Ася, дано и ние скоро време да се похвалим..😊

# 636
Честито Дара, бъдете здрави и щастливи!
При мен е 1:1 с Elita85. Съпругът ми точна това казва- не мисли, че ще ти стане лошо или любимото ми "гледай само напред и не мисли за нищо". Трудно ще ни разбере човек, който не е минал по нашите пътеки.
Пожелавам здраве на всички и лека и спокойна вечер.

# 637
Дара, честито! Няма нищо по - хубаво от едно бебче Simple Smile Пожелавям ти да е живо и здраво, както и да е спокойно и да си спинка добре през нощта Simple Smile
И моят мъж точно с това ме изнервя - стегни се... не мисли за тези неща... гледай напред... сама си го правиш и т.н. Явно няма нищо ново под слънцето Simple Smile

# 638
Бе това не мисли и сам си го правиш , е голяма простотия, защото паниките са автоматичен отговор на автономната нервна система, нямат общо с мозъка много. Даже идват преди мозъка да се усети понякога. Аз един път на майтап с паник атака като ме отпра си взех зопиклон и заспах Grinning Хубаво е, ама не може само се спи Simple Smile

# 639
Здравейте на всички.Нова съм в темата и до някъде се успокоявам,че не съм сама в това,но от друга страна се плаша.Наистина имах надежда ,че паник атаките са нещо временно и може да мине и без лекарства и това да ти контролира целия живот.Моите паник атаки са породени от започването на нова работа,и тъй като не издържам напускам,и седя и си мисля до кога ще е така мамака му!На моменти губя надежда.От скоро ходя на психолог и ще се опитам със всички сили да преодолея проблема без лекарства.Стискайте ми палци!

# 640
Здравейте на всички.Нова съм в темата и до някъде се успокоявам,че не съм сама в това,но от друга страна се плаша.Наистина имах надежда ,че паник атаките са нещо временно и може да мине и без лекарства и това да ти контролира целия живот.Моите паник атаки са породени от започването на нова работа,и тъй като не издържам напускам,и седя и си мисля до кога ще е така мамака му!На моменти губя надежда.От скоро ходя на психолог и ще се опитам със всички сили да преодолея проблема без лекарства.Стискайте ми палци!
Без лекарства много трудно, да не кажем невъзможно малко. ПА имат склонност да се утежняват, когато не се приемат медикаменти, но като цяло има хора с много рев, инат и сили, които са успели някак да овладеят нещата. В западните форуми е коментирано, лекарствата  са патерица за мозъка, за да може да е по спокоен и да възстанови нарушените процеси в него.

# 641
Без лекарства много трудно, да не кажем невъзможно малко.
Аз не пия лекарства (искахме да имаме бебе, та не се реших да почна АД и си карах само на валидол) и само с терапия имам огромно подобрение. Да, имам си го ГТРто, но няма нищо общо с каквото беше преди 2 години.
ПА не съм имала от доста време (пу-пу). Имала съм/Имам си някакви тревожни пристъпи с треперене и задух, но се търпи.
Та надежда има!

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 10:47 от Dara77

# 642
Здравей, аз отключих за първи път паник атаки преди 8 години, когато баща ми почина. Успях да св справя сама без лекарства за четири месеца. При теб, ако единствено имаш паник атаки - ще успееш. За жалост сега съм с ГТРнс много паихосоматични симптоми и вече нямаше как да мина без лекарства, просто бях прекалено зле Sad Имай надежда, ще преминат, започни психотерапия, движи се повече и ще успееш Simple Smile

# 643
И това успешно излекуване ли е? Щото дали ще е ГТР да те блъска по цял ден, или ПА за час... все тая. Въпроса е да няма нищо и да си enjoying the life... За бременност и т.н. съм съгласен, но ако няма пречки, е добре човек да проведе един курс на лечение и да даде на мозъка и тялото време да си почине.

# 644
Ами виж, 7 години нямах никакви проблеми, реално ГТР се появи след серия от стресови събития, така че, за себе си смятам, че първия път се бях излекувала.
Отделно от това, истината е, че един път отключил тези гадости, когато в живота си пак човек срещне тежък момент, шанса да се възвърнат е много голям ... Sad
За това, може и да няма пълно излекуване - с или без лекарства Simple Smile

[/b][/i]
И това успешно излекуване ли е? Щото дали ще е ГТР да те блъска по цял ден, или ПА за час... все тая. Въпроса е да няма нищо и да си enjoying the life... За бременност и т.н. съм съгласен, но ако няма пречки, е добре човек да проведе един курс на лечение и да даде на мозъка и тялото време да си почине.

Общи условия

Активация на акаунт