Подготовка за малкия човек - тема 8

• 40 814
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Германия
Изофикс базата е много удобно нещо, особено ако често ще возите бебето. Скъпички са, но си заслужава ако след кошчето ще вземете столче на същата марка, което е съвместимо с базата.
При нас е така и като гледам ще ползваме базата общо 3 години с едното дете и след това, живот и здраве още 3-4 години с другото. Ако е само за 6м до 1 години... пак си е удобство, зависи дали ви се дават парите 👍🏼

# 661

Още нещо се сетих да питам... Имат ли бибероните срок на годност? Имам шишета на Авент от преди 2 години, които въобще не са ползвани и се чудя силикона на биберона дали старее с времето и ще трябва ли да ги сменям с нови ако се наложи
Ако са нови неразпечатани, според мен няма проблем да си ги ползваш. Моите шишета и накрайници са от САЩ и скоро ще станат 2 години от както са купени. Ползвам ги, няма проблем.

# 662
Далече са ми физическите магазини Confused

А да ви попитам, мислите ли, че протекторите за гърди биха спомогнали в някаква степен да не се "развалят" гърдите от кърменето....
Виждала съм много некрасиви гърди (зърна) на кърмили жени, които си остават явно така за цял живот, едни щръкнали и големи....доста грозно...

# 663
Калина, помоли познат да ти я купи и прати
 Пак ще ти излезе по- евтино от редовната цена

# 664
Далече са ми физическите магазини Confused

А да ви попитам, мислите ли, че протекторите за гърди биха спомогнали в някаква степен да не се "развалят" гърдите от кърменето....
Виждала съм много некрасиви гърди (зърна) на кърмили жени, които си остават явно така за цял живот, едни щръкнали и големи....доста грозно...

Според мен няма да помогне протектор. Все си има вакуум, все си всмуква бебето. Иначе като гледам как тегли бебка моите зърна лошо ми става

# 665
Спрели ли сте се на някакъв аспиратор за нос? Четох, че има много доволни от Носко, но ние нямаме такава прахосмусачка, така че този вариант отпада.

# 666
  • Beyond the stars
Ползвам при хрема обикновен вакумен на Томи Типи и електрически на Agu baby. Електрическият е слабичък, но в комбинация двата са ок.

# 667
Спрели ли сте се на някакъв аспиратор за нос? Четох, че има много доволни от Носко, но ние нямаме такава прахосмусачка, така че този вариант отпада.
Не купувай предварително, защото може да не ти трябва.

Аз купих един маример, когато бебе беше на 5-6м, ползвах веднъж и това е. Добре, че не се набутах с електрически или други аспиратори.

# 668
Момичета,кажете ми как се използва този с гумичката накрая,имам го от комплект с ножичка,и гребенче,вчера се опитах да издърпам суполче,но май без успех,чета тук че слагате и физиологичен разтвор...

# 669
Този пък е най- смотания . Не разчитай на него

# 670
Аз ползвам такъв и ако не е много запушено положението успявам да издърпам доволно количество. Ако е много запушено нослето, слагам физ. разтвор.

https://visvitalisbg.com/product/canpol-bebeshki-aspirator-za-nos-0m-56007

# 671
Същия като горния ползвам и аз на Канпол и съм много доволна. Синът ми е на 2г и още си го ползваме, изсмуква много добре (т.е. аз изсмуквам 😁)
  Моите зърна не се промениха и грам след спиране на кърменето, а гърдите ми си върнаха същата форма и размери. Кърмих 1г и 5 месеца и от чашка Б бях стигнала до Д/Е. Всичко е индивидуално, но протекторите нямат никакво отношение към това какво ще се случи с гърдите след това. Дори и да не кърми една жена, гърдите пак могат да увиснат след раждането, тъй като те се променят още през бременността. За зърната важи същото Simple Smile Много е относително, не се притеснявайте за такива неща 😊

# 672
Момичета, въобще не се притеснявайте дали от кърмене и бременност ще си развалите гърдите. Познавам много жени, които хич не са кърмили и гърдите им са много зле от 30+ години. Вкл. и такива, които даже не са били бременни. Това важи и за корем, тяло и т.н. Познавам и други, които и след 2-3 деца на дълго кърмене се възстановяват ако не на 100%, поне на 90%.
Покойната ми баба си изглеждаше и на 60+ години повече от добре, нито стрии, нито нищо, а не е като да се е мазала и пазила.

А по темата по-назад за прането - с бебешки дезинфектант само при нужда, и после пак пране без нищо. С такова съм прала единствено одеало и шалте, които ми дадоха от друго дете, с 60 градуса програма. После пак ги прах на 60 градуса, със сушене за синтетика. От дезинфектанта първият път остана аромат и не бих го сложила без допълнително плакнене на бебе. Дрешките (чисто нови) засега съм изпрала на около 30-40 градуса, някои суших на програми за вълна и синтетика, засега нищо им няма. Тази за памук ми се вижда много силна, от нея чаршафите буквално парят. Опитах и някои да пера на ръка и да суша без сушилня, но настана едно окапване и поемане на градски миризми, че после пак ги прах и пуснах в сушилня.
Сушилнята и пералнята са ми две в едно - Candy, доволна съм. За два уреда нямам място. От приятели с бебе - добри отзиви дават за AEG, от други без бебе - Ariston и Веко, пак са две в едно. 

# 673
Здравейте! Какъв стерилизатор бихте препоръчали? За микровълнов печка или електрически?

# 674
Здравейте! Какъв стерилизатор бихте препоръчали? За микровълнов печка или електрически?
Аз имах електрически на Кенгуру. 3 в 1 се водеше. Идеален. Взех го на черния петък за малко пари, и след 6-7м употреба го продадох за почти същата цена. Лесен, удобен, и изгоден.

Общи условия

Активация на акаунт