Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
Какви са основните характеристики на кетозата?
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
-
Какви са основните характеристики на кетозата?
-
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
-
Какви са препоръчителните дозировки за Glucophage и Metformin?
-
Какви са основните характеристики на изследванията на кръвната захар и инсулина?
-0,5 кг също не е показател дали сваляш мазнини/задържана вода- не знаеш от какво е този минус. Има значение и колко кг си. Аз се меря на кантар който измерва % мазнини и % вода и след фаст мазнините винаги са надолу за сметка на водата- даже и кантарът да не показва особена разлика в кг.
Противно на очакванията ми, че хапче и фаст заедно свалят твърде много КЗ. Не изпитвам никакъв глад. Т. е. тялото ми явно си използва запасите от мазнинки.
Д-р Фънг казва, че не е необичайно КЗ да се покачва по време на фаст- в кръвния поток тялото поне имало шанс да използва глюкозата за енергия. И наистина, докато бях навън преливах от енергия- без никаква "силна храна". Разходката ми (3700 крачки) ми беше свалила КЗ точно с 0,3- които тялото през нощта си е "възстановило" от запасите. Да отбележа и, че меря кетони и вчера бяха високи.
Изумих се....покачването на КЗ бе от 5,4 до 8,27.
За сравнение, онзи ден вечерях таратор, кафе с малко мляко/сметана, нвх хляб (далеч повече от изяденото днес)намазан с 2 бр. топени сиренца/или 30-40 гр. бри- не помня/, салата с домат, зеле, кълнове, маруля- всичко взето заедно не успя да ми покачи КЗ с повече от 1,0 един час след хранене!
Заради инсулина ли? Множко ми се вижда...Може ТСХ да е спаднало временно- известно време след фаста изследва ли го? Нали казват, че ТСХ не било постоянно...Аз съм правила 3 дни яйчен фаст и така ми е съвсем поносимо, даже супер.
Всъщност, другата седмица има повод и може и да проверя след торта какво е положението... 
Освен това след царевицата дори не се почувствах по-различно, нещо да ми подскаже, че КЗ се е вдигнала толкова...
Иначе тези неща ме държаха сита дълго време. Успокоение е, че 120 минути след царевицата КЗ почти си беше като тази на гладно- отдавам го на хапчетата.