Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 56

• 79 366
  • 770
  •   1
Отговори
# 255

Според моята фризьорка балсам и маска не са взаимнозаменяеми и балсам си се слага накрая, независимо дали е имало маска преди него. За мен си приличат на консистенция и все си мислех че и двете са вид балсам, обаче явно не е така. Откакто я послушах, косата ми е по-хубава след измиване. Не че ползвам маски често, но вече не пропускам балсама след тях. Разлика има дори на моята коса, която не среща нито боя, нито преса, а предполагам че на по-изтощена и повече ще се усети.
Не се заяждам, но ако балсама трябва да се слага накрая, защо се слага маската преди това?А, маската определено е по-силният продукт.Много фризьори препоръчват даже само да слееш продукта от косата, не да го измиеш изцяло.А, ако след шампоана сложиш маска или балсам, след това продукт предпазващ от термична обработка или просто нещо подхранващо(без измиване) , ако искаш след изсушаването сложиш и кристали, косата ти ще е не само мека, прекрасна ще е Simple Smile.

# 256
  • София
Ужасно противоречиви мнения.
Гледах една мацка, която каза всички продукти да се измиват идеално от косата, да не остава нито шампоан, нито балсам, нито маска.
Сега, кое е правилното?...

# 257
Маска и шампоан се мият. Балсами има И без отмиване

# 258
Не ползвам балсам, само маска. Отмивам я хубаво и не е като да не съм слагала. После вече си слагам продукти без отмиване- сметана за коса при издухването и кристали.

# 259
Според някои маската отваря косъма, а балсамът запечатва. Аз не съм го правила. За мен и моята коса е излишно товарене на косата с продукти. Понякога по-малкото е повече.

# 260
  • Бургас
Слагам или балсам или само маска,никога и двете.

# 261
Косъма се "отваря" от топлата вода и се "запечатва" със студена/хладка, тук чувам че и балсама запечатвал, но някой ми беше препоръчал да си мия с хладка вода косата преди да изляза за да се затвори косъма.

# 262
Моята коса хич не понася нито маски, нито балсами, колкото пъти си сложа от тях, никога после не ми харесва как стои косата ми, става лигава, мазнееща и слепната. А не е като да не я отмивам, даже много се старая да не остане от продукта. Явно такива неща не са за мен...

# 263
Пробвах и аз да сложа балсам след любимата ми маска на Дав и ефектът е по-добър от обикновено. Даже приятелят ми каза, че косата ми изглеждала като от рекламите на Пантен Joy

# 264
Не всеки има нужда явно, особено ако косата не е особено дълга. При мен кристали и подобни не я правят по-хубава, но моята е с тънък и мек косъм и колкото и малко да сложа, все я утежняват. Майка ми пък казва същото за балсамите, така че всеки си гледа за него си дали има нужда от даден продукт. Термозащита и прочие също не слагам, аз не използвам преса или маша, нито я обработвам агресивно със сешоара да я оформам, та просто не виждам смисъл от още един продукт върху косата си.
Това за финалното изплакване с хладка или направо студена вода е вярно, по-добре изглежда косата ми и го правя повечето пъти.

# 265
Години задължително слагам балсам. Без него косата ми хвърчи, а след къпане трудно се реше-заплита се.
Купих "храна" на Гарние с годжи бери и пробвах-шампоан, маската и балсам. По-обемна стои някак си. По принцип е права, твърда и боядисана.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 13:37 от W

# 266
Явно само аз не харесах храната за коса с банан на Garnier. Общо взето нищо не правеше за косата ми. Маски за 2-3лв са имали по-добър ефект при мен.

# 267
  • Пловдив
Моята коса хич не понася нито маски, нито балсами, колкото пъти си сложа от тях, никога после не ми харесва как стои косата ми, става лигава, мазнееща и слепната. А не е като да не я отмивам, даже много се старая да не остане от продукта. Явно такива неща не са за мен...

Така е, продуктите не се отразяват еднакво на всички коси. Обаче от значение е и да си нацелиш правилните за твоята коса продукти. Аз, както писах, ползвам редовно и маски, и балсами, защото с тях косата ми по-добре изглежда. Но, случвало се е балсам или маска да не дават добър ефект на косата ми и да я правят като слепната и безформена. Тях спирам да ги ползвам, разбира се. Така че, и това е важно, да попаднеш на правилните продукти.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 07:52 от marzeliva

# 268
Това се получава, когато даденият продукт е много силен за теб.Ако все още искаш да слагаш нещо, просто си вземи/започни с хидратиращ балсам-при тези продукти много рядко се получава омазняване.

Нахъсана от темате в този сайт, се амбицирах и това е резултатът😁
Ползвам тоалетното мляко на билка-мнооого съм доволна, със смесена кожа съм и ми действа много добре.
От Билка ползвам и серията мавруд,но сякаш ми понася по-добре в по-студено време.
А, другите продукти реших да ги пробвам.

А, тези маски са намалени в елитис, много си ги харесвам

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 21:24 от Seeflower

# 269
  • Deutschland
В Германия го има лосиона на Балеа Glow. Мноооого хубаво ухае, има дискретни частици, омекотява кожата, абе супер е и то на цена евро и нещо.
Сега съм сложила маска на суха коса преди да се изкъпя, т. н преуош. След измиване слага ли се пак маска/балсам или не е необходимо?

Общи условия

Активация на акаунт