Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 авг. 2019, 15:12 ч.

Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 1 600
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 336
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .

# 31
  • Мнения: 1 154
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .
Всеки път му се каня, че ще съкратя времето, но пусти страх, че няма да стане....

# 32
  • Berlin
  • Мнения: 9 163
Гледайте таблицата в книжката с рецептите, аз по нея основно се ориентирам за времето на готвене и е ОК.

# 33
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 336
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .
Всеки път му се каня, че ще съкратя времето, но пусти страх, че няма да стане....


Пробвай няма да съжаляваш .Дори за тези 7 мин му сменям два пъти водата плюс аз му изпускам парата защото ако го оставя повече от 7 мин ще го ядем на каша Grinning

# 34
  • Мнения: 1 592
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....

# 35
  • Асеновград
  • Мнения: 114
Ill
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Сигурно обичат да им хрупа . Hands ClapIll

# 36
  • Мнения: 1 154
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Моят боб е винаги миналогодишен (от една баба) или този, който е на промоция в кауфланд.
За час и половина в пота и камъни ще се сварят.
И все пак никой не ви убеждава да се откажете от тенджерата под налягане и котлона, щом така ви е ок. Има доста информация в нета за мултийкукърите. Има и клипчета в ютюб за инстант пот.

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 2 759
Преди дни готвих едър смилянски боб точно 20 минути.

# 38
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 336
Ill
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Сигурно обичат да им хрупа . Hands ClapIll

Моят боб  за 7 мин не хрупа ,увира си чудесно.Забравих да напиша ,че живея в чужбина освен тукашния боб да е по-бързо сваряващ  ,но не мога да си представя боб да ври в  пота за по 30-50 мин дори и българският .То за тези минути цял бут месо ще се свари.Сорта на боба е cannellini (бял боб ) дори в книжката на инстант пот пише ,че става за 6-9 мин предварително накиснат .Гледайте книгата за ястието което ще приготвяте доста е точна с минутите за готвене .

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 6 332
То и аз не вярвах и първия път го извадих на каша. Не ставаше за ядене.

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 3 772
Засега съм готвила боб един път и реших като за начало да е по-възможно най-мързеливия начин - НЕнакисван боб, директно от пакета изсипан и измит, сложен с всичко накуп в пота, се свари идеално за 30 минути! Нямаше нищо хрупащо, иначе капризния ми към боб мъж, нямаше и да го яде. Бобът си е нормален, от серията "Имало едно време" на Крина Wink

# 41
  • Мнения: 1 592
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Моят боб е винаги миналогодишен (от една баба) или този, който е на промоция в кауфланд.
За час и половина в пота и камъни ще се сварят.
И все пак никой не ви убеждава да се откажете от тенджерата под налягане и котлона, щом така ви е ок. Има доста информация в нета за мултийкукърите. Има и клипчета в ютюб за инстант пот.
аз също имам кукър, но не ИП. Но досега боб под час не съм правила. Дрънчи и вкъщи не го харесват така. Може пък наистина ИП да държи на по-високо налягане, все пак на тенджерата след засвирване намалявам котлона.
Следя темата, защото напоследък реших, че искам и ИП, ама се опитват да ме разубедят, че стават много уреди.... Кукърът ми е Тефал.

# 42
  • Мнения: 208
Здравейте, аз също от известно време следя темата, както и таьи за мултикукъруте. Решила съм да си купувам ИП, защото съм с малко дете и ми теябва да мога бързо да и забърквам манджиджки, които да са разнообразни и полезни. Живея в Германия, така че ще си поръчам пт немския амазон. Ще дам отзиви като стигна до там Simple Smile до тогава ще ви следя с интерес.

# 43
  • Berlin
  • Мнения: 9 163
Ако ще готвиш само манджички за детето, май не ти трябва чак тази тенджера.😄 И със сигурност няма да е толкова бързо, колкото очакваш.

# 44
  • Асеновград
  • Мнения: 114
Ако ще готвиш само манджички за детето, май не ти трябва чак тази тенджера.😄 И със сигурност няма да е толкова бързо, колкото очакваш.

Е , нали фасула ставаше за 7 минути . Ма вие сами си противоречите .

Общи условия

Активация на акаунт