Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 94 017
  • 879
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Instant pot не готви само с налягане. Може да се ползва и с обикновен стъклен капак подобно на тенджера на котлона. Сътответо може да добавяш каквото си искаш и да бъркаш. Има и опция за slow cook. (бавно готвене).
Аз имам този със airfryer капака и съм доволна. Вече доста по - често си правим пържени картофки и се получават добре. Запичам си и други манджи след като са сготвени под налягане.
Нямам база за сравнение с други уреди, но сме доволни от избора си и си го ползваме почти всеки ден.
Да, това беше -може само  слоу кук, но мултикукъра ми освен слоу кук, може и на малко по-висока Т, може да ври  и т.н. има повече възможности сам да си определяш. Мен това ме отказа от комбиниран, въпреки, че пък налягането също е добре да го имаш.Намира се начин как да ги комбинираш програмите така, че да се получи добре всъщност и каквото и да вземеш все ще върши работа.

# 676
  • София
Никога не съм ползвала мултикукър. Искам да взема Insant pot, но се чудя кой модел. Блазни ме моделът с двата капака Duo crisp + Air fryer, но се чудя дали ще ми е сложно предвид липсата на опит с този начин на готвене. Дали да не започна с Duo? Част от семейството са вегетарианци и затова ми е важна възможността за разнообразна вегетарианска храна. Моля за съвет.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 20:46 от prokibar

# 677
и от двата има полза. бих взела дуо.

# 678
  • Sofia
Дуо би трябвало да комбинира и двата, аз затова го взех, единствено ме притеснява как ще се справя като обикновен мултикукър, без налягане, защото аз го ползвам моя всекидневно, а сега искам да заместят и фрайра и кукъра с дуо то

# 679
Дуо би трябвало да комбинира и двата, аз затова го взех, единствено ме притеснява как ще се справя като обикновен мултикукър, без налягане, защото аз го ползвам моя всекидневно, а сега искам да заместят и фрайра и кукъра с дуо то
Само Дуо не може да се ползва като ЕФ. Трябва да е комбинираният уред с два капака. Аз поръчах такъв. Да видим ще остана ли доволна.

# 680
Здравейте, много се чудя на Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer , че е на хубава цена в момента. Сега ползвам мултикукър Фърст под налягане и съм много доволна. Тук ме привличат многото опции и най-много това, че има и еър фрайер. Надявам се тук да прочета полезни отзиви.

# 681
Аз не мога да схвана разликата между Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer  и Vоrtех. В първия нали също могат да се правят пържоли и пържени картофи?

# 682
  • Ст.Загора
Аз не мога да схвана разликата между Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer  и Vоrtех. В първия нали също могат да се правят пържоли и пържени картофи?
Разлика има , втория няма функции под налягане .

# 683
Здравейте, да попитам тези от вас, които имат Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer няколко въпроса:
1. Представлява ли неудобство, че съдът се върти в уреда. Гледам, че при наследника му са измайстори ли как да не се върти.
2. Може ли да се готви на отворен капак, например искам да си направя супата без да е под налягане или да си запържа нещо.
3. Не можах да разбера дали този модел е с равно дъно и  започва. ли да залепва след известно време, както е при някои тигани.
4. Самото дъно залепва ли, ако не се използва като тиган без мазнина ?
5. Бих те ли дали съвет дали е удобно и има ли смисъл да го купувам, ако основа готвя ястия без месо, варива, ориз.
Предварително благодаря на споделилите своя опит!

# 684
  • София
Не знам какво ми влезе тази инстант муха в главата, сигурно заради black Friday.
Около мен обаче повечето приятелки обичат да готвят и такова чудо нямат. Аз също доста готвя, по-скоро обичам да готвя...

Та лесно ли се преминава от редовно класическо готвене към готвенето с instant pot?

И къде е разликата между една леща в тенджера на котлона и една в IP? В бързото и сготвяне ли?
Благодаря.. тик так.. още 7 часа и малко имам да се чудя.

# 685
Не знам какво ми влезе тази инстант муха в главата, сигурно заради black Friday.
Около мен обаче повечето приятелки обичат да готвят и такова чудо нямат. Аз също доста готвя, по-скоро обичам да готвя...

Та лесно ли се преминава от редовно класическо готвене към готвенето с instant pot?

И къде е разликата между една леща в тенджера на котлона и една в IP? В бързото и сготвяне ли?
Благодаря.. тик так.. още 7 часа и малко имам да се чудя.
Не само в бързото ѝ сготвяне, не цапа като пръска, става наистина бързо и най важното слагаш я и ако искаш може да си излезеш, не и стоиш на главата, да чакаш да изключваш котлони. Има опция и да те чака топла докато се върнеш...!

# 686
Леща в Инстант пота правя като сложа всички съставки накуп и натисна опция за готвене под налягане за 17 минути. Не бъркам,не се въртя около котлона,нищо. Мога да хапна и след 5 часа,яденето ме чака топло. Говоря за леща,защото за това попитахте.
Напоследък имам мерак и изпробвам опция бавно готвене. Днес направих цяло пиле със зеленчуци. Накрая го запекох с капака.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 20:10 от Goldeva

# 687
аз пък купих едни свински ребърца и сега им се чудя.

# 688
  • София
Благодаря, момичета, за отговорите.

Goldeva, чудесно изглежда. А това 5.7 литра ли е или е 8?

# 689
Белла,миналата седмица правих телешки на бавно. Ето

Иначе ги правя под налягане и след това запичам с барбекю сос.
Сънчо,8 литра е моя ИП.

Общи условия

Активация на акаунт