Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 93 966
  • 879
  •   1
Отговори
# 690
супер. аз имам като зеленчук картофи. ще видя нещо с картофи

# 691
На каква цена взехте instant pot duo crisp + air fryer на черния петък?

# 692
На каква цена взехте instant pot duo crisp + air fryer на черния петък?
5.7l - 299.99лв.
8l - 389.99лв.

# 693
Здравейте, моля за бърз съвет. Днес поръчах  Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER. Сега обаче като си гледам тенджерите и какво количество храна готвя започнах да се замислям дали не сгреших. Много голямо нещо е това 8 литра. Ние сме 4 човека, децата са малки все още. Реално идеята ми беше да готвя начесто по малко... Дали не беше по-добре да поръчам малкия размер DUO. Но пък ПРО варианта има някои подобрения... Имам време утре да се обадя и да сменя поръчката. Достатъчни ли са  5.7 литра за 4 човека?

# 694
  • Pazardjik
Големия  събира и малко и много , аз не бих го сменила

# 695
според мен също е добре. ако е голям за помещението бих се замислила, но ако имаш място  нямаш причина. 8л. не е чак толкова.

# 696
За само мултикукър 5.7 е супер, но за комбиниран не мисля.

# 697
А дали има голяма разлика във времето за вдигане на налягането между двата размера? Извинете сигурно е тъп въпроса, но наистина съм объркана...

# 698
  • София
Scorpi_D, аз имам отскоро Duo crisp + air fryer, 5.7л. За трима човека с малко дете, засега ме устройва размерът. Уредите се пълнят макс 2/3. В сайта имаше хубава статия комбиниран или отделни уреди да се изберат и там мисля може да придобиете представа за разликата между 5.7 и 8л. Много се чудех дали да не си взема Duo и отделно еър фраер (заради по-големия обем на отделния еър фраер 5.7л), но нямам място за 2 уреда. А и запичащият капак на комбинирания уред е предимство. Напр.правих мусака с 500гр.кайма, 1 кг картофи и заеха под 1/2 от обема на купата.
Относно налягането - зависи колко течност е необходима. Напр.ако е една чаша, доста бързо вдига, около 10мин.

# 699
  • гр. София
ScorpiD, аз съм с DUO. Трима души - дъщерята е голяма. Достатъчен ми е, но когато го купувах преди години други модели нямаше. Зависи и колко ядете, ние не сме от най-яжните и тримата. Отделно имам фрайер, който много не ползвам. Но и аз не съм голям фен на готвенето по принцип. Готвя по задължение, а лятото почти хич. 😂 Така че....прецени за себе си! 🙂

# 700
Благодаря  ви за бързите отговори Hug 
Май няма да сменям поръчката. Пък като дойде да го видя на живо пак ще размишлявам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 701
Scorpi D, мога да сравня за налягането между 3л и 5.7. Времето си зависи от количеството на течността вътре и все пак мисля, че е еднакво, до десетина минути. 3л е 700 вата, а 5.7 1000.

# 702
От днес съм горд собственик на Instant pot PRO CRISP + AIR FRYER. Добре че не го смених с по-малкия. Първи опит за пържени картофи - успешен макар че 35 минути за 600 грама бланширани картофи ми се струват много, но може още да не е разработен. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще следя темата за идеи.

# 703
От днес съм горд собственик на Instant pot PRO CRISP + AIR FRYER. Добре че не го смених с по-малкия. Първи опит за пържени картофи - успешен макар че 35 минути за 600 грама бланширани картофи ми се струват много, но може още да не е разработен. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще следя темата за идеи.

Верно ли 600 грама?

Добре, че поръчах Нинджа еърфраер.Много се колебаех дали да е Вортекс комбиниран или чист фраер.

# 704
  • Бг-мама
Нивея , какво значи вортекс комбиниран? Аз такъв модел не знам да има.

Общи условия

Активация на акаунт