Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 93 958
  • 879
  •   1
Отговори
# 705
Добра цена на Instant Vortex Plus Air Fryer - https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-air-fryer/

# 706
Момичета искам да направя кекс но нещо се обърках. Имам инстант пот кукъри Еър фраер, но го ползвам за първи път. Ще стане ли на програмата Бейк за 30 Мин но с кой капак от двата?

# 707
  • Ст.Загора
Момичета искам да направя кекс но нещо се обърках. Имам инстант пот кукъри Еър фраер, но го ползвам за първи път. Ще стане ли на програмата Бейк за 30 Мин но с кой капак от двата?
Ще стане  на програма бейк 150 градуса , за 50 мин. Формата не трябва да е силиконова .

# 708
Нещо кексът не стана..въобще не се изпече за 50 Мин . Може би защото не сложих форма а направо го излях в съда 🤔

Сега имам друг въпрос като запечатвам пържоли на програма соте не трябва да слагам капак нали?

# 709
Нещо кексът не стана..въобще не се изпече за 50 Мин . Може би защото не сложих форма а направо го излях в съда 🤔

Сега имам друг въпрос като запечатвам пържоли на програма соте не трябва да слагам капак нали?
Соте без капак или стъклен. Кекса във форма с коминче, не силиконова и да има място за въздуха, 20- 22см. 150 * 50 минути. Не съм правила, моята форма е по голяма и не се събира, а кекс правя рядко и то в хлебопексрнатаа, но знам от ФБ.

# 710
Мерси много

А някой знае ли някоя лесна рецепта за печени картофи?

# 711
Мерси много

А някой знае ли някоя лесна рецепта за печени картофи?

Цели ли?

# 712
Все тая

# 713
Вчера правих огромни цели. В купа 8 литра се събраха 4. Слагам решетка на дъното,наливам студена вода (чаша и половина) и картофите (хубаво измити с кората) слагам на решетката.High pressure за 16 минути+10 минути natural release

# 714
  • Ст.Загора

Следващия път когато решиш да правиш кекс сложи на дъното сгъваемата решетка , отгоре формата за кекс която трябва да е метална и с диаметър 22см. Винаги ми се получава.

# 715
супер. на мен никога до сега не ми е ставал кекс така добре, т.е. май никога не е ставал Sad

# 716
Страхотен кекс, благодаря за съвета ..ще опитам.

Искам да ви попитам това естествено освобождаване на парата как става..просто натискам off и изчаквам 10 минути ли ?

# 717
Страхотен кекс, благодаря за съвета ..ще опитам.

Искам да ви попитам това естествено освобождаване на парата как става..просто натискам off и изчаквам 10 минути ли ?
Да,, изчянваш клапана да падне надолу, може и повече време да отнеме.

# 718
А натискам ли Оff или чакам докато е включено

# 719
  • here and now
Няма значение дали ще натиснеш Оff.
Ако ще сервираш скоро, натискаш. Ако ще е по-късно, остави го да ти поддържа храната топла.

Общи условия

Активация на акаунт