Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 94 092
  • 879
  •   1
Отговори
# 345
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
mimeto_555, а има ли програма за истинско печене с долен реотан? Може ли да пече хляб и кекс, примерно? Или започването става Само с горен капак?
Не съм пробвала хляб или кекс ,за тях от край време съм предубедена : хлебопекарна или фурна . Но месата се получават чудесно , със вкусен загар .

# 346
  • Мнения: 1 038
Записвам се тук като доволен притежател на Instant Pot Duo Evo Plus. Имам го от около месец и готвя почти всичко в него. Правих кекс, свински ребра, леща, миди със сметана (без черупката), мляко с ориз, пълнени картофи, а току що изпекох патладжан за 10 мин., който направих на кьопоолу. Всичко става много вкусно за мое изумление. Вероятно, защото правя съпоставка със стария ми кукър, който не беше херметик и в който ястията ставаха "като измити", а цялата кухня пък ставаше в изпарения.
Уредът е страхотен и смятам, че си заслужава всеки един лев.
Сега ще сложа и едни пилешки крилца. Предполагам, че им трябват не повече от 10 мин.

# 347
  • Мнения: 530
А как изпекохте патладжаните? С чушки пробвали ли сте?

# 348
  • Paris, France
  • Мнения: 17 646
Записвам се тук като доволен притежател на Instant Pot Duo Evo Plus. Имам го от около месец и готвя почти всичко в него. Правих кекс, свински ребра, леща, миди със сметана (без черупката), мляко с ориз, пълнени картофи, а току що изпекох патладжан за 10 мин., който направих на кьопоолу. Всичко става много вкусно за мое изумление. Вероятно, защото правя съпоставка със стария ми кукър, който не беше херметик и в който ястията ставаха "като измити", а цялата кухня пък ставаше в изпарения.

Бихте ли споделили как правите кекс, облепяте ли с намаслена хартия купата или за кекс има друга, тефлонирани купа. Благодаря.

мимето_555, а загарът по печеното месо като от халогенни фурна ли е? В смисъл само чрез запичащия капак ли се получава или пече и от нагревателя на дъното? И направо в купата ли слагаш или на решетка? И отдолу ли се запича или трябва обръщане?

Извинявам се за тъпите въпроси, но моят обожаван кукър с налягане, който ползувам от 8.5 години май ще сдава багажа и сериозно си търся хубав модел. Заглеждам Olla GM H, защото има гласови команди на френски и испански, но съм отворена и за други предложения. Понеже пека кексове в сегашния ми се иска да мога да пека и в следващия.  

А с какво новият ИП е по-добър от Оля ГМ?

# 349
  • Мнения: 1 038
А как изпекохте патладжаните? С чушки пробвали ли сте?
Необелени, на половинки върху решетъчната поставка за готвене на пара. Сложих една чаша вода на дъното и за 8 мин. на Pressure Cook - High. Направо се разпадаха:) Предполагам, че може и директно цели патладжани върху поставката, но за повечко минутки. С чушки не съм пробвала, но сигурно за 5 мин. ще са готови.
Nevena Virolan, кексът го пекох върху хартия за печене на програма Bake за 30 минути. След което го извадих и обърнах за загар на горната част за още 10 минути. Получи се много вкусен.
Да споделя и за пилешките крилца: овкусих ги и ги наредих върху решетъчната поставка, добавих 1 чаша вода и за 10 мин. на Pressure Cook - High. Идеални!

# 350
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Nevena Virolan , новият Ип  почти 8л. , съответно купата му е по- широка и по- висока , много удобно да запечатеш месо и да продължиш готвенето , може и малко , може и много. Когато е на програма еър фрайър си върти въздуха и от всякъде запича .  Аз първо слагам в кошницата месо или крилца , вода на дъното на купата и под налягане зависи какво е месото , варират и минутите . След това изхвърлям течността от основната купа , намазвам със марината от барбекю сос и др. каквито обичате , на еър фрайър за 10 или 15 мин. и все получават все едно са на фурна , че и по-вкусни ,  чудесна хрупкава коричка . Кошницата за запичане събира около килограм пилешки крилца или 4 вратни пържоли , това ти го казвам за да се ориентираш какво количество храна можеш да приготвиш на  еър фрайър.

# 351
  • Мнения: 741
Здравейте, имам инстант пот и търся съвет как успешно да сваря бял ориз за гарнитура. Няколко пъти пробвам- ориз, олио, сол, гореща вода и програма Rice, и се получава хем разкашкан и слепен, хем хрупат част от зрънцата Disappointed Relieved. Същата марка ориз, сварен в тенджера, се получава чудесно- на зрънца, но бих искала да спестя време и да го правя в ИП.
Преди инстант-пот имах мултикукър на Морфи Ричрдс и там оризът всеки път ставаше чудесен на програма Pasta/ Rice express.

# 352
  • Плевен/Пловдив
  • Мнения: 878
Здравейте, имам инстант пот и търся съвет как успешно да сваря бял ориз за гарнитура. Няколко пъти пробвам- ориз, олио, сол, гореща вода и програма Rice, и се получава хем разкашкан и слепен, хем хрупат част от зрънцата Disappointed Relieved. Същата марка ориз, сварен в тенджера, се получава чудесно- на зрънца, но бих искала да спестя време и да го правя в ИП.
Преди инстант-пот имах мултикукър на Морфи Ричрдс и там оризът всеки път ставаше чудесен на програма Pasta/ Rice express.
На колко минути го варите? При мен се получава чудесен на 7-8 мин. Ориз, 1:2 вода.

# 353
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Здравейте, имам инстант пот и търся съвет как успешно да сваря бял ориз за гарнитура. Няколко пъти пробвам- ориз, олио, сол, гореща вода и програма Rice, и се получава хем разкашкан и слепен, хем хрупат част от зрънцата Disappointed Relieved. Същата марка ориз, сварен в тенджера, се получава чудесно- на зрънца, но бих искала да спестя време и да го правя в ИП.
Преди инстант-пот имах мултикукър на Морфи Ричрдс и там оризът всеки път ставаше чудесен на програма Pasta/ Rice express.
На колко минути го варите? При мен се получава чудесен на 7-8 мин. Ориз, 1:2 вода.
Точно така и аз го правя , на ниско налягане.

# 354
  • Мнения: 741
Като включа на програма Rice, уредът сам определя времето. На Manual ли да го пускам?

# 355
  • Мнения: 33 534
Като включа на програма Rice, уредът сам определя времето. На Manual ли да го пускам?
Да, иначе програма ориз е със зададено време, май 12 минути !

# 356
  • Мнения: 376
Здравейте, от къде си купувате резервни силиконови уплътнения?
Благодаря!

# 357
  • Мнения: 1 706
Поръчах от Китай, но един от детайлите липсва в комплекта - това, което е като малка тапичка.

# 358
  • Мнения: 2 029
Здравейте, от къде си купувате резервни силиконови уплътнения?
Благодаря!

Не съм купувала още, но бих си взела от бг сайт, че да ми е мирна главата. По принцип и от Алиескпрес купуват, ама май нещо им нямам вяра.

# 359
  • Плевен/Пловдив
  • Мнения: 878
Здравейте, от къде си купувате резервни силиконови уплътнения?
Благодаря!
Аз си закупих от бг. сайта.

Общи условия

Активация на акаунт