Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 авг. 2019, 18:00 ч.

ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

 • 1 506
 • 134
 •   1
Отговори
# 15
 • UK
 • Мнения: 1 007
Записвам се сред вас и ще имам много въпроси.
Незнам защо чаках две години да почна да го гледам сериала. Изгледах първи сезон, със сигурност ще го повторя, че много неща не съм запомнила. Тук искам да благодаря за снимките и разясненията в първия пост.
Почнах втори, но тук прочетох, че се появява и паралелна вселена, надявам се да не ме загубят като зрител защото малко трудно им следя сега историите какво остава за после.
Имам въпрос, вратата между централата и пещерата Александър я поставя или я заварва да не се отваря?

# 16
 • Мнения: 9 917
Естественно, че си чешем клавиатурите и се забавляваме.
Аз също обичам да ровя и да търся допълнителна информация.
Особено удоволствие е за мен да общувам тук с вас, защото сме на една вълна и с подобно възприятие на посланията на сериала.

# 17
 • Мнения: 15 341
Не съм сигурна каква беше целта на Александър, може би искаше да скрие следите от складираните варели с радиоактивни материали?

# 18
 • Berlin
 • Мнения: 9 207
И аз май това си спомням. Клаудия го нае на работа и това му беше точно първата задача - да скрие жълтите варели.
Паралелната вселена (както ние си мислим, че е, то май няма какво друго да е) се “появява” на края на последния епизод на 2ри сезон, дотогава беше интересно. Аз се оплаках, след като я изгледах, много тривиално ми се стори (или поне се надявах на някакъв друг начин за прекъсване на историята). Да видим какво са измислили за последния сезон!

# 19
 • Мнения: 25 105
Записвам се да ви следя докато реша да гледам сериала втори път. Чета ви, но докато не го изгледам още веднъж, няма какво да кажа.

# 20
 • Вестерос
 • Мнения: 28 958
Въобще на мен не ми пука кой какво си мислел за нашите разговори. На мен ми е кеф да си обсъждаме, аз съм много далеч професионално от физика, химия и т.н. , но ми е душевен гъдел да си говорим такива работи, пък било то и не особено издържани научно. Всичко в духа на сериала.


Александър завари врата по нареждане на Клаудия като се появи, да. Не я е поставил там. Клаудия я намери.

# 21
 • UK
 • Мнения: 1 007
А, та за това Улрих не можа да я отвори с щангата таз врата.
А тя тя заварва, за да предпази отпадъците, да не ги намери някой нали, все още не знае какво крият пещерите?
Много мъчно ми става всеки път когато дават Микае.

# 22
 • Вестерос
 • Мнения: 28 958
Да, мисля, че точно затова Клаудия реши. Защото като стана директорка в началото и й ги показаха. Това е черна точка за аеца.

# 23
 • UK
 • Мнения: 1 007
На мене ми беше много странно как с токчетата се пусна по онова въже в пещарат, в деня когато стана шефка.
А първият инцидент е отворил времевата дупка в пещерата така ли, то за нея не им трябват машините на часовникар.

# 24
 • Чужбина
 • Мнения: 9 421
А първият инцидент е отворил времевата дупка в пещерата така ли, то за нея не им трябват машините на часовникар.
Не се знае точно. Предстои да резберем, как и кога е станало това.

Давай още, интересно е.


Аз съм върлина, но преди с токчета съм ходела на някакви невероятни места. Нищо не може да ме учуди hahaha

# 25
 • Мнения: 29 687
Клаудия явно е инженер, определено най разбира нещата, но интересно какво направи, как се развиха при нея нещата. Тефтерчето може би е нейно?

# 26
 • Мнения: 15 341
Не съм сигурна дали тефтерчето е нейно. Все още не сме видели чие е, но и тя, и Адам са възможни варианти.

# 27
 • Чужбина
 • Мнения: 9 421
И така, момичета, да съживим темата с малко теория за Пътуването във Времетооооо.

В близкото минало, учените считали, че такова чудо като пътуване във времето е невъзможно, защото ... (обърнете внимание на логиката) ... имало т.нар. Парадокси на Пътуването във Времето.

Но, както казва небезизвестният философ Дейвид Луис в "Парадоксите на Пътуването във Времето" още през 1976-та:

Цитат
Парадоксите на пътуването във времето са странности, а не невъзможности.

И после Дейвид описва така популярния парадокс "Да убиеш дядо си", което, според него, е невъзможно, защото ... ако убиеш дядо си, тогава няма да съществуваш, т.е. няма да има, кой да убие дядо ти ... и т.н. и т.н. все такива луупове, които са голям mindfuck (не го знам това, как е на българскиииии ...).


Както с право се отбелязва в една лекция на Tedx Talks, докъм 1920-та учените са твърдели, че пътуването в космоса е абсолютно невъзможно, като са привеждали и научни доказателства в подкрепа на твърдението (aka физични закони).


При това, пътуването напред във времето, т.е. в бъдещето, изглежда доста по-възможно от това в миналото, защото за миналото ни е нужно (внимание!) едно нещо, което се нарича Цилиндър на Типлър (едно нещо, дето се върти супер супер бързо и огъва пространство-времето чрез бързото си въртене). Според Хокинг, за да стане тая работа с пътуването назад във времето, тоя бързо бързо въртящ се цилиндър или трябва да е почти безкрайно дълъг, или пък ще ни трябва и нещо, което има негативна енергия. Нещо, което има негативна енергия означава, че това нещо трябва да има негативна маса, вместо положителна маса (тук важният въпрос е, кое е т'ва чудо, дето има негативна енергия или негативно маса).Ако не можем да намерим нещо, което да има негативна енергия / маса, ще се наложи да пробием дупка в пространство-времето, което изглежда ей така:Това чудо се нарича Червейна дупка или Червеева дупка или Мост на Айнщайн-Розен (Червеева дупка я нарича оня лудия Джон Уилър, според който настоящето създава миналото и според който, грубо казано, звездите ги има, щото ние ги гледаме, т.е. ние сме ги гледали в бъдещето). Червеевите дупки сигурно сте ги виждали на картинка и ето в този вид:Или нещо подобно на ей т'ва:

Скрит текст:Но преди да се отдадем на тия дупки и на тия работи, дето имат негативна енергия, нека опишем един парадокс, свързан с пътуването в бъдещето, който вероятно ви е познат. Нарича се Парадокс на близнаците.


Наименованието "Парадокс на близнаците" е малко подвеждащо, защото някой би помислил, че отразява някаква невъзможност. Всъщност тоя експеримент е абсолютно възможен, стига да можем да пътуваме със скорост, равна на тази на светлината.
Да онагледим малко въпросния парадокс ...

Представете си двама близнаци ... , които ще наречем Близнак-Пътешественик и Близнак-Мързел (а защо не Левия и Десния, или Арик и Ерик hahaha)Пътешественик отива на междузвездно пътешествие и пътува с много много висока скорост, и се връща след няколко години на Земята, а Мързел си остава на Земята, щото го мързи.Ако може някой да ми разрежда постовете, моля. Мерси!
Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 21:20 от Eleonora_27

# 28
 • Berlin
 • Мнения: 9 207
Ох, да, близнаците. Никога не съм го разбирала това. 😄 За мен е нереално и невъзможно, защото може би просто не го схващам.

# 29
 • Мнения: 15 341
Много интересно, продължавай да обясняваш Simple Smile
Сещам се за парадокса на близнаците - обяснявали са го в научнопопулярни предавания...

Общи условия

Активация на акаунт