ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 17 767
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Не помня дали съм го писала преди, но по едно време си мислех, че Петер е от отвлечените деца (тези, с които си правеха експерименти с първите образци на машината). И Хелге е проявил съвест и го е спасил и отгледал.
Но интересно как се е справил с подробностите - как е успял да убеди всички, че това е законно осиновяване?

# 376
Абсолютно легитимно предположение. От коя ли година Хелге е домъкнал Петер?

Ние не знаем колко деца са изчезнали по времето, когато е изчезнал Мадс всъщност.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 14:32 от Elena Pau 663353

# 377
Бащата на самия Хелге не е много сигурен, май

# 378
Сега се замислих, че ще е особено отвратително,
Скрит текст:
ако поради някаква причина се окаже, че Хелге е собственият си баща - нещо като Едип цар, ама с пътуване във времето.
Дано да не стигат до там.

# 379
Петя, ще е още един прекрасен пример за bootstrap paradox.

Дали пък цялата вселена не е bootstrap paradox. Четох, че било нарушаване на 1-вия закон на термодинамиката, но не е ли всъщност съществуването на вселена нарушение на тоя закон?

# 380
Не знам, чак цялата вселена множко ще им дойде Joy
Вероятно ще заложат, че едната от двете е парадокс, вероятно"нашата", с Йонас и инцидента. Клаудия иска да запази нея, защото в нея дъщеря й е жива- дали се отнася за рака или друго, не знам. Другите...неясно, разнообразни мотиви.  И това ще е. Накрая ще предизвикат инцидента, в опит да го спрат и всичко отначало.
Дано е повече от това Simple Smile

# 381
  • Вестерос
Скрит текст:
ако поради някаква причина се окаже, че Хелге е собственият си баща - нещо като Едип цар, ама с пътуване във времето.
иуууууу, но ще е гениално

# 382
Скрит текст:
иуууууу, но ще е гениално
И аз така мисля. И има логика. Щото не знаем, кой точно е бащата на Хелге.

JoyJoyJoy

# 383
Два музикални поздрава от сериала. Както коментирахме има страхотен саундтрак.

Agnes Obel - Familiar  - Вече съм влюбена в много от песните на тази изпълнителка!

Raury - God's Whisper

# 384
Изгледах! Тъкмо се радвах как всичко (почти) схващам и дойде финала....
Скрит текст:
Нещо не ме кефи това за паралелния свят.
Иначе много интересен сезон беше.
Дали сте обсъждали това, което каза Регина на Катарина, когато се сбиха (мисля в 1ви сезон беше) да каже истината от кой са децата? Такъв спомен имам.
И другото, къде се казва, че майката на Хелге е изнасилена? Аз такова нещо никъде не чух... Да не е било в един от разговорите й със свещеника (Ноа)?

# 385
Дали сте обсъждали това, което каза Регина на Катарина, когато се сбиха (мисля в 1ви сезон беше) да каже истината от кой са децата? Такъв спомен имам.
Няма такова нещо. Регина не е казвала нищо подобно на Катарина.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 02:11 от Elena Pau 663353

# 386
Катарина е тормозила Регина,тя каза, че иска да покаже истинското лице на Катарина. В този смисъл бяха думите й.

# 387
Майката на Хелге
Скрит текст:
намекна, че е била изнасилена и затова го ненавижда. Не го е изричала в прав текст, но го каза достатъчно ясно (на Ноа).
В страницата на сериала, в инфото на Хелге го пише още във второто изречение, защото изглежда са сметнали, че е ясно показано: His mother Greta was cold and strict with him, and showed him no affection, because he was the product of her being raped - https://dark-netflix.fandom.com/wiki/Helge_Doppler

Всъщност той не е виновен за това, нито за ролята му в смъртта на децата (ако приемем, че не е напълно нормален и за него това е начин да служи на Бог) и той е една от най-големите жертви в сериала. Целият му живот е гаден.

# 388
Намекват обаче, че не е много умен, още преди инцидента. Клаудия му дава уроци.

# 389
Така е, но си беше нормален. Според мен, Улрих го повреди.

Общи условия

Активация на акаунт