ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 18 607
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Хахаха ще падна от смях
Скрит текст:
Ханна май е майка на майката на Катарина Grinning Grinning Ханна е баба на Катарина, прабаба на мъжа си Микел и пра пра баба на сина си Йонас Grinning Grinning Grinning

Така ли излиза, че не съм догледала 4-та серия?

Скрит текст:
Абе, май майката е онова момиче, което и отвори вратата. Като изгледам всико пак щесе върна

# 436
Не не, Тиф ...

Скрит текст:
Хана е майката на Silja, не на Катарина. Silja е момичето от бъдещето от 2-ри сезон.

На Катарина майката е Хелене.

# 437
  • Вестерос
Ясноо, иначе добре ги завъртях Grinning

# 438
Ясноо, иначе добре ги завъртях Grinning

Чакай да видиш нататък...Joy

# 439
  • Вестерос
Хахахах Grinning Тъкмо я приключих, вярно обясниха това, което питах и познах нещо от първата серия още. Май ще гледам и пета и спирам за днес.

# 440
В шеста доста от нещата се изясняват. Обаче аз отивам да поздравя леглото. Утре ще догледам останалите 2.

# 441
Засега, сезонът надминава и най-смелите ми очаквания. Направо е mind-blowing.

# 442
  • Berlin
Само след първи еп. съм, нооо
Скрит текст:
Марта 2 научава от Йонас за пътуването във времето и положението и първата им среща е, когато тя го взима от неговия свят и го зарязва в нейния. После той отива, вижда я, явно ще й обяснява всичко и ще я доведе до това тя да го спаси пак от неговия свят и да го върне точно в този ден, когато тя го е срещнала за първи път. Т.е. аз оставам с впечатлвнието, че пак имаме кръговрат. Обаче после Марта 2 отива в 1888 при Странника, който я вижда за първи път... тука малко съм в шах, защото ако има нов кръговрат, то той би трябвало да я познава и да знае това. Може би обаче това е моментът, в който за него започва нов период, времето между Странника и Адам, защото май засега не знаем какво в станало в този отрязък. И тия тримцата еднакви психопати ... Те убиха .. кой беше това - основателя на централата ли? Той живееше в къщата на Тронте.🤔 Май всичко започва или с копаенето на пещерата, или със съществуването на ядрената централа, та ако тези неща не съществуват, може би там се крие ключа от палатката. 🤔

# 443
  • Вестерос
Аз след пета серия съм в шах с пешкатаааа

Скрит текст:
Майката на Катарина я уби в 1987-ма...

Марта, някоя си / след Марта, която нищо не знаеше и след Марта, която го спаси и заведе в нейния свят/ уби нашия Йонас... егасимууууууууууууууууууууу И то в присъствието на Марта около 50-годишна и Марта дърта, колкото Адам

# 444
  • София
Момичета изчетох ви. Направо все едно прочетох цяла една книга тухла четворка. Grinning
Уфф, после защо кисна по форуми... Ами ей заради таквиа теми и такива фенове с главно 'Ф' Simple Smile

За съжаление така било писано да нямаме нормална дискусия, но съдба (нищо не може да се промени, всичко е предначертано, хаха). Аз ще си чакам превода, вие вече ще сте го разнищили. Ако няма превод ще си го гледам с английските титри, но ще мине време така или иначе. Но пък после пак с кеф ще ви чета.
Обожавам загадките и точно този тип шоута, където да трябва да се внимава и мисли, но ще се разминем леко този път. Вие сте по десния тунел, аз тръгвам по левия. Wink
Уникален е сериала, улавям се, че все за него мисля, уф. Чета сега една криминална книга на Хоровиц и не мога да се съсредоточа мамка му, хехе.

Имаше страхотни мнения тук, от всички ви. На места на глас съм се смял.
Ели буквално сцепи мрака с теоретичната физика, с експериментите, с пътуването във времето, схеми, графики, мале мале. Все любими за мен неща. Изобщо нивото в тези две теми си е истинска реклама за форумите на Бг мама, това мога да кажа.
Като цяло нямаше нещо, което да не бях разбрал от гледането, но си подредих много по-лесно нещата, копирах доста ваши мнения и мисли и сега и си наслагвам нещата. Много по-лесно е и се помни отлично.

След края на сезон 2 за мен е ясно, че ще имаме паралелна вселена и Марта 2.0 е от нея. Въпросът е дали ще е само една или ще са три (заради числото 3 и някои други дребни подсказки). Но се съмнявам, защото няма да им стигне времето за само 8 епизода. Предполагам, че тази Вселена би трябвало да е Огледална! Въпросът е кога точно се е случило и кой е виновникът? Дъртия Йонас от 1921 г. или някой друг/нещо друго.
Искам ясен отговор за фиксирана или динамична Вселена говорим. Наистина ли Йонас' 21 ги пуска по пързалката и иска да счупи цикъла.

* Да щрихирам неразгаданите родословни загадки:
Баща:
Ноа и Агнес
Тронте
Регина (най-вероятно Тронте)
Катарина (има теория, че е човека с 33-те овце, Херман)
-
Майка:
Ханна
Питър
Катарина
Инес

Трябва да разберем и за окото на Вьолер, дали е брат на Бенни, за Борис/Александър, за бременната секретарка и пр. и пр.

Аз очаквам/прогнозирам, Йонас и Марта задължително да имат няколко деца, със сигурност поне едно. И ако той е Адам, защо тя да не е Ева? Макар че има и други силни кандидатки за тази 'роля'
Хана също гадината мръсна ще се намеша. Или ще е майка на Катарина (леле ужас, уф) или пък защо не на онова момиченеце с белега (забравих и името) от 2052/2053 г. дето беше като дясна ръка на Елизабет и бе с Йонас при пасажа. Едно от двете. Но кой ще е таткото, Егон? Той си хлътна по нея...

Иска ми се Катарина да зърне Микел, поне за малко или да го прегърне като Улрих или и аз не знам.
И двамата (Улрих и Катарина) пак да се съберат някъде...

Надявам се да се ограничат леко с този инцест, че вече не знам докъде ще го докарат, хаха. Когато прозрях за Шарлоте и Елизабет направо бях разбит. Е, това ме уби просто, пффф.

А, забравих, дами, забравих да ви кажа, че от всички момичета чисто сексуално най-много ме привлича Франциска. Страхотна е, уфф. Има нещо диво в нея, което ме провокира.

Искам само силен финал и по възможност да няма необяснени неща. Не е задължително да се казва всичко, но ние самите да съберем две и две и да разберем. Не ми се иска да има край тип Нолан дето години наред феновете спорят какво точно е станало.

Последните 2 стр. не съм чел, така че аз временно пак се изключвам от темата и до скоро (ама не след 33 години Grinning).

п.п.
Трю Блу,
Сори, видях, че си ме питала докъде съм стигнал с гледането ама аз бях изключил четенето на темата, докато не свърша сезон 2 след като узнах за Йонас от 1921 г.

# 445
Изгледала! Разкош бе, разкош!
Това за мен е най-добрият сериал, който съм гледала.

Нолънови ряпа да ядат.

Diavolo, в правилната посока мислиши отговорна въпросите си ще получиш като го изгледаш. SunglassesSunglasses

# 446
  • UK
Аз вчера на шега на майтап стигнах до 5ти епизод. Понеже съм от феновете на "Секса и града" ми се искаше по - бавно да го гледам, но то не става веднъж попчнеш ли няма спиране.
Но, като грешка отчитам, че не изгледах пак предишните сезони. Ще го свърша трети и ще ги гледам трите на куп.
Харесва ми че нещата се разплитат добре и ясно.
А и да си кажа Марта и Йонас нещо ме дразнят.
Споделям мнението на Диаволо, че сериала е страхотен, но чисто емоционално ме загуби прекалено много линии, нишки, съдби.

# 447
Ама абсолютно!

Ето линк на сериала, където са обяснени родословните връзки, без да има спойлери, т.е. избираш епизод, до който си стигнал:

https://darknetflix.io/en

Аз след пета серия съм в шах с пешкатаааа
Скрит текст:
Майката на Катарина я уби в 1987-ма...

Марта, някоя си / след Марта, която нищо не знаеше и след Марта, която го спаси и заведе в нейния свят/ уби нашия Йонас... егасимууууууууууууууууууууу И то в присъствието на Марта около 50-годишна и Марта дърта, колкото Адам

Скрит текст:
Най-после разбрахме, коя е жената от езерото. Много много тъжно.

# 448
Хохoхо, Диаволо, цепиш мрака с твоите теории. Брат ми го гледа с руски субтитри, на теб няма ли да ти свършат работа?
Аз съм още на 5 епизод. Яка лудница!
Абсолютно огледален свят.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 12:05 от Вечерница

# 449
  • Berlin
Аз, като преспах, мисля, че моето предположение в спойлер текста по-назад има дупка и вече не му вярвам много.😄

Адам не искаше ли точно така да се случат нещата - Марта да умре и Йонас да превърти и т.н., за да се превърне в Адам все пак и пак да се повтарят нещата. Той не иска прекъсване на кръга.

Общи условия

Активация на акаунт