ДарК ... #2 ...Sic Mundus Creatus Est

• 17 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Аз не разбрах слепия каква роля имаше и имаше ли изобщо?

# 571
Не е много ясно, май
Скрит текст:
синът убиваше всеки, който може да попречи на поддържането на възела. Но защо точно тези хора... Както написах по-горе - има недомислици, които са сложени само за съспенс.

# 572
Слепият според мен показваше какво представлява един фанатик. Подържаше сляпо една идея, без изобщо да я разбира или да има конкретна роля.Винаги има такива хора,просто пионки.

# 573
Но защо трябваше да споменават, че любимата пиеса на майка му е била "Ариадне"?
Изведнъж се замислих, че въобще не знам дали съществува такава пиеса...

# 574
Защото Марта играеше в тази пиеса.
И аз незнам дали има точно такава пиеса,но в гръцката митология Ариадна дава на Тезей кълбото с червен конец преди да влезе в лабиринта.Може да е тази част,просто.

Тайландците пък вярват,че ако ако вържат червен конец на кутрето на двама души при погребение те ще се преродят и отново ще бъдат заедно.Трябва да кажа,че те вярват и в призраци,духове и не носят червени пижами,защото поверието е,че ако спиш с червени дрехи ще дойде призрак и ще те уплаши Smile

# 575
Да, знам за митологията, но на две-три места дадоха книга с името на пиесата, а никога не съм чувала за такава. Знам само тези, които сме учили в училище - Антигона, Прикованият Прометей, Електра и т.н.

# 576
  • Вестерос
Петя, от показаното се видя, че

Скрит текст:
цикълът се е завъртал много пъти и реално синът на Йонас и Марта се е родил, станал е към 30 годишен, та дори и дядо. Просто по някое време Клаудия се е усетила, завъртайки се в цикъла, че в момента на апокалипсиса може да излезе някой извън цикъла и да "промени играта". Така се получи и с Марта, Бартош стар от втория свят взе младото си аз и го прати да вземе Марта по време на апокалипсиса в първия свят. Затова имаше две много Марти, едната взела Йонас със себе си и едната избягала с Бартош. Затова и възрастният Йонас в 1892 май беше не помнеше тя да го е вземала с него. Тази, която е взела Йонас със себе си беше тази, която Адам уби.

Така се получи и нашите да отиват в реалния свят.

Споменаха, че се е променило по този начин и още нещо, ама аз не помня кое беше .

# 577
По време на Апокалипсиса
Скрит текст:
стана нещо като разделяне на Йонас на 2 - единият отиде в мазето, а другият тръгна с Марта.

Онзи, който тръгна с Марта, в последствие бе убит от Марта с големия белег.

Онзи, който беше в мазето, стана Адам.

# 578
  • Вестерос
Скрит текст:
Не се е разделил той, а това, че Бартош отиде и взе Марта в точния момент, а другата Марта отиде и взе Йонас.

# 579
Скрит текст:
Не се е разделил той, а това, че Бартош отиде и взе Марта в точния момент, а другата Марта отиде и взе Йонас.
Скрит текст:
Да, Марта взе единия Йонас. Той по-късно бе убит.

Другият Йонас е онзи, който отива в 1888 и по-късно се превръща в Адам.

Точно заради това той не помнеше Марта.

# 580
  • Вестерос
Да, нали това писах и аз,

# 581
  • Berlin
Гледах 5ти еп. и бях разочарована, докато не прочетох последните 3-4 спойлера.😄 Но значи трябва да си припомня какво е ставало предния сезон, защото иначе няма логика в логиката на сценария, ако не се помни това, а е супер ключово.
Скрит текст:
Относно защо Странникът не помни за другия свят, което го мъдря от няколко епизода насам.😄 А как/кога се получава всъщност това раздвояване? Спомням си, че Йонас се беше посетил няколко месеца/година по-назад, но ми е мътно. А Клаудия? Нещо не разбрах какво искаше да си каже, когато се срещна със себе си номер 2.
И Шарлоте и дъщеря й защо са толкова важни? Те са си само двечките във всеки случай, за разлика от другите, които са си роднини отвсякъде.
И както казва ММ, мнооого линии замесиха, много хора, че и сега по 2 с другия свят. 😄 С 2-3 да бяха по-малко, да се помнят по-лесно, но аз се усещам, че ги помня, с леки изключения, но той е много зле.😃

Добро утро! Допълвам си поста, че не можах да спя.😄 Не съм съгласна тук с нещо и не ми е логично по правилата на сериала.
Скрит текст:
Не може да убият малкия Йонас и после да се появи отнякъде Странникът, не ми се вписва. Няма кой да порастне и да стане Странникът, защото Йонас вече го няма, независимо в кой свят и време. Мисля, че нямаме някой в подобна ситуация - да е умрял малък и да имаме възрастна версия. Или евентуално това да е някой друг Йонас в някоя друга времева линия/разклонение и т.н., но май не е така.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 08:32 от abs

# 582
Божичко.
Пък аз се възмущавах на "майка на майка си",а то какво излезна.
Хареса ми как завъртяха нещата,как ги обясниха,финала също ми допадна.
Вече ми липсва.Да,пак ще го гледам,но чувството няма да е същото.

Финалът ми обясни и
Скрит текст:
защо във втори сезон полицая с превръзката на окото обясняваше,че Хана е била много красива.
Много се чудих,защото Хана и красива в едно изречение ??? Явно като го няма Улрих е намерила любов,която не е пагубна.
Пък и той я е харесвал.
Сега ще чета какво сте писали.

# 583
  • Вестерос
Гледах 5ти еп. и бях разочарована, докато не прочетох последните 3-4 спойлера.😄 Но значи трябва да си припомня какво е ставало предния сезон, защото иначе няма логика в логиката на сценария, ако не се помни това, а е супер ключово.
Скрит текст:
Относно защо Странникът не помни за другия свят, което го мъдря от няколко епизода насам.😄 А как/кога се получава всъщност това раздвояване? Спомням си, че Йонас се беше посетил няколко месеца/година по-назад, но ми е мътно. А Клаудия? Нещо не разбрах какво искаше да си каже, когато се срещна със себе си номер 2.
И Шарлоте и дъщеря й защо са толкова важни? Те са си само двечките във всеки случай, за разлика от другите, които са си роднини отвсякъде.
И както казва ММ, мнооого линии замесиха, много хора, че и сега по 2 с другия свят. 😄 С 2-3 да бяха по-малко, да се помнят по-лесно, но аз се усещам, че ги помня, с леки изключения, но той е много зле.😃

Добро утро! Допълвам си поста, че не можах да спя.😄 Не съм съгласна тук с нещо и не ми е логично по правилата на сериала.
Скрит текст:
Не може да убият малкия Йонас и после да се появи отнякъде Странникът, не ми се вписва. Няма кой да порастне и да стане Странникът, защото Йонас вече го няма, независимо в кой свят и време. Мисля, че нямаме някой в подобна ситуация - да е умрял малък и да имаме възрастна версия. Или евентуално това да е някой друг Йонас в някоя друга времева линия/разклонение и т.н., но май не е така.
Всичко се обяснява напред, ще има отговор на въпросите ти. Следи диалозите.

Шарлоте и Елизабет не са саминки. Бащата на Шарлоте е Ной/Ханно, сестрата на Ханно е Агнес, която е майка на Тронте. Това всичко го знаем от втори сезон.

# 584
Относно книгата Ариадне, намерих издание, но не изглежда по същия начин.
https://www.amazon.de/dp/3401066765/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_u9e.EbS4X1ZFC

Общи условия

Активация на акаунт