Токсична майка

• 6 031
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Нали се сещаш, че той ако спре парите, майка му пак ще си купува цигари и кафенца, но за сметка на базови нужди и то нужди на дядото. Това не е решение. По-добре автора да продължи да дава, но не пари в брой, а да покрива сметки, както са написали. Поне за това ще е спокоен. Ако ходи натам, може да купува и храна на място. Но пари в брой повече не.
Да ви минава през ума, че тая майка, щом има 90 годишен баща, ще да е на 60+ години?
Че едва ли на тази възраст яде, пие и пуши по 2 кутии цигари?
И че в провинцията не са отворили трудова борса за такива като нея?
От друга страна- 1000:6= 160 лева на месец.
"Изкарвача на пари" силно се е охарчил, нищо че се хвали как печелел много.
Сериозно- има си някаква обремененост това момче и не виждам как ще си реши проблема като се лови за парите.
Уж бил обичал майка си, ама била токсична, щото му искала назаем, пък не връщала.
Ми, да не ѝ дава, както и вие го съветвате.
Нека я игнорира и толкова.

И без това винаги се бил чувствал като родител и винаги тя не е ставала за нищо, защото хем била работела на 2 места, хем не успявала да се справи.
Разбира се, бащата липсва от картинката, ама виновницата е налице.
Благодаря за мнението макар и че е негатвино към мен. Не ме жегна защото само аз си знам каква е ситуацията.
Майка ми е на 45 години. Бащата липсва от картинката, защото той е още по зле. С него не се бях виждал от около 5 години като преди 2 години реших да се опитам да стопля отношенията с него и го посетих. На следващия ден получих обаждане от него с познай какъв въпрос... пари на заем. С него ми беше по лесно да прекъсна връзка, защотото толкова лошо съм видял от него физически и психически, че ми е напълно безразличен.

Е, при теб нещата са ясни- и двамата ти родители искат пари.
И двамата не стават за нищо.
Проблем нямаш- отсвирваш ги и си живееш живота.

Наблегни на правописа- българския и се усъвършенствай в управлението на финансите си.  

# 46
Авторе, добър човек си ти, обичаш и държиш на семейството си, правиш добрини, малки за кратко но натрупани в времето, всъщност са за лошо. Така свикваш. Ако някой каже,, гладен съм,, научи го да работи, не му сипвай едно ядене, което ще изяде и утре пак ще е гладен. Трябва да заемеш родителска функция.

# 47
Това не е токсичен родител.
Авторът май идея няма какво е токсични родители..

П.п.Цели 1000 лв за 6 месеца?
Малиииии,как ти се откъснаха от сърцето,че това са по 150 кинта месечно..

# 48
+ 4000 за ремонт, дадени от автора.
Ами не е длъжен, жената е млада - да се оправя с каквото има.
Работа има, желаещи за нея - не.

# 49

Чети малко по-внимателно, моля! Момчето е дало много повече. А може дори тези 1000 лева да са му горница на възможностите. Защо преценявате паницата на този, който дава, а не коментирате този, който иска?

# 50
Ама с 1000лв за 6 месеца не може да се каже, че е подпомогнал майка си и дядо си кой знае колко. Ако майка му я няма и той както твърди, че обича дядо си ще му се наложи да дава по толкова на месец.

Плюс 4000 за ремонт, това са 800 на месец средно, четете първо.

# 51

Чети малко по-внимателно, моля! Момчето е дало много повече. А може дори тези 1000 лева да са му горница на възможностите. Защо преценявате паницата на този, който дава, а не коментирате този, който иска?

И що пък да не?
Самия той се изхвърля,че взема голяма заплата.
Майката не е седнала да пуска теми за токсичния си син,ама той пуска темите,за това и него коментирам.
Тя може да е незряла,непрактична и т.н.ама " токсична"?!?
Аре плс..

# 52
Точно е токсична използвачка и манипулаторка. На 45 години трябва да работи и да печели, не да чака на сина си. Има едно решение: авторът да я отреже и да се погрижи за своя си живот.

# 53
Точно е токсична използвачка и манипулаторка. На 45 години трябва да работи и да печели, не да чака на сина си. Има едно решение: авторът да я отреже и да се погрижи за своя си живот.

Да не забрави само да плаща за гледачка за дядото. Малко по-скъпо ще му излиза, обаче.

# 54
Авторът е предложил да стане личен асистент на дядото, но принцеса-мама отказала.
Ако беше започнала работа освен малката заплата щеше да има и здравни и пенсионни осигуровки.

# 55
Не авторът е длъжен да се грижа за дядо си, а майка му! Авторът може на добра воля да помага, но при жива майка, т.е. дъщеря на дядото, задълженията са нейни.

# 56
задължения никой няма в случая - всичко е на добра воля. Майката на добра воля гледа стареца. Но не за да го гледа, а за да му ползва пенсията. Наистина не знам що не му стане асистент и да престане най-накрая да джуга пари

# 57
  • София
Стига с тоя асистент- да не мислите че само трябва да каже, че иска и веднага ще я направят?

# 58
Поне може да пробва да се кандидатира.
После ще има перфектно обяснение защо лежи и пуши по цял ден - не са я взели, наемали връзкари и тн.

# 59
  • София
Защо ли си мисля, че момъкът се е взел твърде насериозно и раздава акъл по начин, който вбесява майка му?
Той бил ѝ казал да стане асистент, ама тя не била искала съвети.......
Ами, ако е проверила отдавна и са я отрязали, защото там има лимити и дори майки на нуждаещи се дечица не могат да се вредят? А, всезнайкото ръси мозък на килограм?
Дядото от 4 години е зле и иска постоянна грижа, ама пак се пита, защо не била почнела работа.....
Ама защо пушела, защо пиела кафе......
Ми, при тоя весел и пълноценен живот, който води, е правилно и тези екстри да ѝ спрат, и направо да ѝ търсят общински парцел.

Общи условия

Активация на акаунт