СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 881
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря на всички мами за споделеното около моят въпрос , като цяло какво да кажа и да ме притесняват няма къде да бягам просто до този момент не бях прочела или чула никъде за тези инжекции и се учудих много ,остава ми около седмица до секцио и вече ..........знаете страх си ме е

Забравих да напиша за килограмите до сега съм качила 23 кг някъде аз също в 9м не съм качила много бях чела че бебчетата в 9 м качват по 200 гр. на седмица НЗ дали е така ,друго което бях чела някъде е че признак за настъпващо раждане е сваляне на тегло ,но тези неща може би при всеки са индивидуални.Ние в тези жеги ядем по леки храни и мисля че и на това се дължи ,все пак декември или януари менюто би било съвсем различно .

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 13:23 от JOANNA 91

# 391
Аз сладко, освен плодове не ям заради киселините. Не че ги няма пак, но със сладко съвсем не се търпи. Хляб също малко си позволявам и като цяло следобяд ям много праскови, не като преди всякакви боклуци. През целия си живот не съм яла толкова много, но сега не знам какво ми стана. А и един колега на мъжа ми беше донесъл доста специално за мен. Simple Smile Иначе от няколко дни започнах да гледам един сериал "Големите малки лъжи", защото времето никак не ми минава през деня и само се депресирам като съм самичка и мисля глупости.
Ооо, и да се похваля... Както очаквах свеки вчера звънна да ме провери (поредната за деня) и за първи път не ме ядоса. А аз бях се нагласила за скандал Joy

# 392
Големите малки лъжи и аз го гледам. Първи сезон много силен. Ама нещо спряха да качват епизоди в Арена и си чакам. Ти от къде го гледаш?

# 393
Големите малки лъжи и аз го гледам. Първи сезон много силен. Ама нещо спряха да качват епизоди в Арена и си чакам. Ти от къде го гледаш?
Hbo.go. Аз съм още на първи сезон, но гледам, че има и втори качен.

# 394
Забравих да напиша за килограмите до сега съм качила 23 кг някъде аз също в 9м не съм качила много бях чела че бебчетата в 9 м качват по 200 гр. на седмица НЗ дали е така ,друго което бях чела някъде е че признак за настъпващо раждане е сваляне на тегло ,но тези неща може би при всеки са индивидуални.Ние в тези жеги ядем по леки храни и мисля че и на това се дължи ,все пак декември или януари менюто би било съвсем различно .
Да има инжекции, Фраксипарин в рамото и обезболяващи Аналгин мускулно имаше при мен в дупето и още нещо в хълбока, но се търпят слагат се с тънки иглички, единствено леко аналгина наболява повече. Обезболяващи имаше и през системата, но предполагам в различните болници лечението е различно, успех и не се плаши не е толкова страшно Simple Smile

# 395
  • София
Alala, честито бебче. Да е много здрсва и много да ви радва. Браво за лекото раждане, дано с всички да е така Simple Smile

Доста сте изписали от вчера Simple Smile Имам спомен, че и на мен ми слагаха инжекция в рамото за разреждане на кръвта с второто раждане. С първото не са или поне нямам спомен. Май го въведоха в болницата като задължителна практика при секцио. За други инжекции не помня. Антибиотици също не са ми слагали или поне не е било след втория ден, защото като ми сложиха водоустойчива превръзка и се изкъпах, потече кръв от абоката и ми го махнаха (бях много доволна, много ми пречеше). Ще видя сега как ще е, може би има промени.

За килограмите аз бях чела, че последния месец има застой и не се качва. И коремът не ми е пораснал много, но той си беше огромен от предните месеци. Бебчо вътре го усещам, че почти няма място.

# 396
Аз чак не мога да повярвам , че като се прибрах от болницата бях свалила всичките 7 кг които качих, а сега и още 3 от кърменето. Знам, че си е почти изключение да се качат толкова малко, но все пак за мен пак са си килограми и се учудих как се изпариха за 4-5 дни. За мен това не е важно, по-важното е че след месеци страхотно неудобство и болки, плакала съм дори вечер, сега всичко отмина и дори по-малко, заради бебчо, успявам да попсивам, както преди, просто се чувствам отново себе си, на място в кожата си. Наистина е вярно момичета, като родиш всички “екстри” от бременността си отиват. Ще се почувствате като преродени! ❤❤❤

П.С. Да, наистина казаха, че е за разреждане на кръвта в рамото, но не помня много 😬😁. Като ти дадат бебето и буквално забравяш всичко около теб, мен ме беше страх да го пипна.. 💜 толкова са мънички.

# 397
Охх, от жеги ли, кръвно, хемоглобин, но цял ден ми еедноо замаяно и само лежа Sad и апетит нямам даже Sad

# 398
Praskovka, същата история съм. Сутринта си мислех, че ми се гади нещо (чат пат още ми се случва) и ще повърна. Мъчих се, мъчих и заспах. 2 часа съм спала, ама сега като се събудих пак съм парцал. Ще взема да прасна няколко Биозин Мама, че като се знам каква съм, ще се разболея и баш тогава ще зараждам

# 399
Аз имам киселини от абсолютно всичко най вече от плодове,сега ям ябълки но и с тях не се разминавам,солети ядох по рано пак вра и кипя,по късно ще хапна кисело мляко,а вечер са кошмарни...но ще търпя какво да правя 😁

# 400
Нищо не помага за тези киселини. Аз вечер основно имам. Пия ужасния Гавискон и за час е добре, но като легна и пак се почва. Още малко ще изтърпим.
Аз пак да се оплача. Сега ходих до магазина и понеже с жената се заговаряме и ме пита къде съм щяла да раждам. Като кажа, че болницата ми е на 50 км и всички викат "Олеее, как ще стигнеш?" Знам, че няма да родя за час, но много ми влияят такива думи и почвам да се замислям защо там реших.

# 401
Никакъв проблем няма да имаш със стигането до болницата. Изобщо не се притеснявай. Моя прителка от Дупница си дойде в Токуда да си ражда като пич.

# 402
Никой не слушай, моля те.
Като моята свеки пак...видиш как с.лекота родила, как почти нищо не качила, как другите били „като коне”, как били „стресирани”'секцио родените... и накрая „ама има и други” т.е. като мен. Е каква файда, когато вече си вдигнал кръвното на някой. Та се чудя и аз за момент, но после изниква онзи спонтанен аборт в 11г.с който ме убеди, че не мога да родя нормално, нестресирано бебе. На никой не го пожелавам... и си замълчавам на всичките глупости.

# 403
Никой не се съобразява, че сме в деликатно състояние и такива неща не се говорят. Последния път и ние като ходихме при свеки тя ми обяснява как страшно трудно била родила първото си дете, другата снаха как я боляло и т.н. Еее, колкото и да не искаш да се влияеш все те карат да се замислиш. Май ще спра да излизам по магазините и само вечер никой да не срещам и никой да не ме разпитва. И любимото ми е: "Еее, хайде де, няма ли да раждаш.... За кога е? Не му ли дойде времето?"

# 404
Любимите са ми: “Утре ще родиш да знаеш!”, както и “Бас ловя, че тази седмица ще родиш до края!”. Е то бива да си несъобразителен, ама не съм очаквала чак такова нещо. Rage

Общи условия

Активация на акаунт