СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 844
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Според мен трябва да си от камък да не те е страх, за който и път да ти е. Обаче съм сигурна, че щом настъпи моментът, ще се мобилизираме. Аз засега съм спокойна, но и дъщеря ми си е вкъщи с мен и не мога да си позволя пред нея да показвам неувереност или колебания. Настройвам се, че всичко ще е наред и така.
Има доста сценарии, които ме плашат - с тромбофилия съм и ежедневно си разреждам кръвта, трябва да спра инжекциите 5 дни преди датата за секцио. Ако тръгне по-рано обаче, ще трябва да рисувам естествено, тъй като поне 12 часа след инжекция ме могат да ме режат.
Освен това бременността ми е чакана 8 години и все още се филмирам. Обаче гледам да мисля позитивно и да се настройвам, че всичко ще е наред. Не остана Simple Smile
Защо 5 дни преди секцио трябва да спреш инжекциите? Мен всички ми казаха 24 часа, така и стана и нямаше проблем, а постоянно ми течеше кръв от носа и мислех, че ще получа кръвоизлив.
Момичета, не се страхувайте толкова! Всичко ще бъде наред и ще гушкате скоро най-сладките бебчета! Пожелавам ви всичко да мине чудесно! Стискам палци! 😚
Заради вероятността да мина последните 2 седмици и аз на инжекции (заради разширените вени), това ми беше единия въпрос на консултацията в Токуда онзи ден, относно операцията, упойката и тези инжекции, че тъкмо ще ги започна и трябва да ги спирам. Та и на мен ми казаха, че няма проблем и не се спират 5 дни преди това.
Аз все още се надявам изобщо да не се налага за ги започвам.

# 226
Момичета, малко е странно, защото и на мен ще ми е първо раждане, но ме е налегнало едно спокойствие.  
И аз съм от спокойните през цялата Б (дълго чакана първа бременност и по принцип съм с тревожно растройство). Не знам дали влияе и това, че съм още в началото на 9ти месец.... ММ също е супер спокоен, което със сигурност много ми помага.
Мисля си само как ще започне раждането и да ида в болницата навреме. Отида ли там - знам, че съм в добри ръце и те си знаят какво да правят.
При мен много помогна по-ранното организиране на всичко -  напазарувах доста рано, събрах багажа за болницата още в края на 7ми месец, изчистихме и оправихме жилището, изпрах и изгладих всичко. Дори сутринта си направих списък с неща, които да не забравя като тръгна към болницата, а не мога да сложа още в багажа (телефон, зарядно, спешните капки на Бах Grinning  ). Та сега си чакам просто да тръгна да раждам. Simple Smile Simple Smile

# 227
Katia, аз честно казано се надявам да ми потвърдят по-ранно спиране на ижекциите първо защото ме е страх да не тръгне бебето и второ защото вече нямам място къде да ги слагам. Като жертва на домашно насилие съм, цялата в отоци и синини.
Meri, на мен ми се струва рано за кърмачески чайове, но не съм специалист. Не трябва ли първо да ти слезе кърмата и след това да се стимулира? С първото ми дете пиех такива, честно казано без особен ефект, сега се надявам да не се налага. Знам, че овесените ядки и житото са естествен стимулант и мисля с тях да пробвам.

# 228
Гледайте видеото на полинасофия с ася демирева за кърменето там жената казва че няма храна която да стимулира кърмата,повечко вода и течности...

# 229
Момичета, силно препоръчвам да гледате това видео - https://youtu.be/-e3omo9Sh2U

Ще ви се изяснят много неща относно кърменето и т.н.
Няма нужда да се пият чайове на този етап.
Както препоръчвам и видеата за дишане по време на раждане на Елена Василева.

Днес съм на такава вълна и честно, чувствам се още по- уверена в себе си.

# 230
Аз като казах на моята докторка, че ме е страх, тя директно ми каза: "страшното мина. Страшното да го износиш без проблем, всичко да бъде наред. А от тук нататък, особено при секциото си в моите ръце. Няма абсолютно нищо страшно. Ще си разказваме вицове, ще видиш колко е забавно в операционната, която изобщо не прилича на операционна."

И като се замисля е права. Каквото е зависело от мен 9 месеца съм го направила. От тук нататък повече доверие в лекарите и за нормално и за секцио.Все пак на тях ако нямаме доверие... Каквото е писано ще стане.. господ да е с нас и това е. Все трябва да излезе мъника един ден.

# 231
Ох, момичета, днес не ми е ден!
Тръгнах на преглед и нямаше един автобус, който да не изпусна. Сега стоя и чакам следващия да се прибера, защото предния го изтървах за метри 😀
Важното е, че бебка е добре!
Аз от раждането не се плаша, по-скоро ме е страх да не тръгне по-рано и как ще се справя после.
И нашето е чакано, но аз още не мога да развият някакви майчински чувства, още ми е нереално. Дано като я видя всичко да се промени!

# 232
  • Sofia
И аз се притеснявам повече от след това как ще потръгне и дали ще успеем с кърменето. Раждането ще стане по един или друг начин, няма мърдане, трябва да излезе това бебе. Ще се справим, все пак е за един ден или по-малко при някои. И на мен ми е много нереално иначе, хем постоянно ме подритва и пак не мога да го повярвам 😆

# 233
Мамии здравейте! Тъкмо се връщам от преглед. С бебка всичко е наред 3 200 е. С термин съм за 09.09.19г. Доктора ми каза, че съм готова за раждане и чакаме по всяко едно време да бягам към болницата. През цялата бременност обаче бях супер спокойна за раждането. Не се притеснявах изобщо.Днес обаче 😁 докара ме гледа за разкритие понеже му казах че имам много болки и като си навря ръката там отдоло 😁😂 ужассссс.. Така ме заболя, че запопвам многооо да се притеснявам как ще излезе това бебе от там 😁😁а зълвата ми вика.. Ооо това не е нищо като отидеш да раждаш, който мине бърка 😮😮😮😮😁😁

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 15:13 от Анонимен

# 234
Каква хубава дата само 09.09.19. Добре дошла при стресираните  Joy

# 235
  • София
Здравейте!
Ох, не ги слушайте такива, че който минел - бъркал. Имат си процедура лекарите и акушерките и повечето да доста внимателни. Може и да има някой по-груб, но май по-скоро е рядкост.
Вероятно всеки изпитва някаква доза страх от раждането, без значение поредността, но е важно да отиваме към болницата с добро настроение и мисълта, че всичко ще е наред и ще се срещнем най-накрая с тези прекрасни бебчовци Simple Smile Мислете позитивно, имайте доверие в себе си, в силите си и в персонала в болницата.
Преди време някой беше питал за Кегел упражненията защо се правят. Мускулите на тазовото дъно поддържат тежестта на цялото бебе + води+ плацента и в последните месеци са много разтегнати. С упражненията ги заздравяваме, за да могат да носят тежестта. Освен това отнема време да осъзнаем, че могат както да се стягат, така и да се отпускат волево. По време на самото раждане целта ще е по-скоро да се отпуснат в определени моменти, за да се намалят/избегнат изобщо травмите. А при първа възможност след раждането, ще помогнат за по-бързо възстановяване.
Днес влизам в 36-та седмица Simple Smile Укенда приключихме с работата по апартамента и вече мога да започна да се приготвям за бебето активно Simple Smile Утре трябва да пускам разни изследвания, за да мога да приключа с документите за болницата и да съм спокойна. За другите неща знам, че дори да не съм успяла със всичко, таткото и батковците ще се организират и ще се справят.

# 236
  • Sofia
Само да вметна, че някой като каже "това не е нищо", директно спирам да слушам, защото си личи, че умират да си придадат важност.

# 237
Аз днес бях на отворените врати в Токуда. Всичко изглеждаше супер, но като видях малките бебенца и се замислих, че май не бързам да раждам Grinning иначе си мислех, че не ми се чака до термин и да идва по-скоро. Като гледам раждания на снимки и видеа и не се вижда реално колко са миниатюрни новородените, нито колко слабо гласче имат, когато заплачат.
Снощи тъкмо докато си вечеряхме с ММ му казвах, че това са ни едни от последните вечери самички, че вече никога няма да е същото и той ми каза - "да, по-яко ще ни е" Grinning та, хем нямам търпение, хем се наслаждавам на последните седмици преди раждането на бебчо Heart

# 238
Подготвили ли сте някакъв крем за зърна и какъв?

# 239
Подготвили ли сте някакъв крем за зърна и какъв?
Взела съм си Лансинох.

Общи условия

Активация на акаунт