СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 846
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
И аз Лансинох

# 241
И аз Лансинох си приготвих.
Днес бях на среща с анестезиолог. Изключително спокойно ми обясни,че обезболяване може да се прави във всеки един момент и няма как да закъснея.хах Иначе съм спокойна, защото нито съм гледала клипчета, нито съм чела статии за раждането...Живот и здраве ще е естествено. Хубавото е, че никой не знае как ще е, колко ще боли и т.н. Всичко е индивидуално.Да имаме вяра, че всичко ще се нареди по най-добрия начин! Simple Smile

# 242
Има ли някой като мен да продължава и сега да си повръща? Всичко изтърпям, но  това съвсем ме довършва. Не е често, обаче така и не спря. Сигурно като тръгна да раждам, пак ще повръщам.

# 243
Вторият семестър ми спря гаденето, но миналата и по-миналата седмица няколко пъти ми се гадеше, повръщах и имах пак страшно силно обоняние както в началото, само като надуша нещо гадно и съм бляяргх Confounded

Подготвили ли сте някакъв крем за зърна и какъв?

Имам няколко мострички Purelan на Medela, взела съм ги в багажа за болницата и ако свършат работа ще си купя кремчето, мисля да си взема и някакви протектори за зърна.

# 244
Момичета,аз като ще раждам нормално трябва ли да се срещам с анестезиолог?

# 245
Ще те срещнат като те приемат. Ама всяка би трябвало да си направи консултация с алерголог, защото и за една епизоотомия правят локална упойка, към която може да сме алергични. Да не говорим за епидурална или пък за спинална, ако се премине към секцио, щото не се знае, знае ли се

# 246
Аз за зърната ползвам purslane 100 и съм доволна

# 247
  • София
И аз си взех лансинох, предните пъти също него ползвах.

Има развитие с нашата варицела - вече и двамата са с пъпки и се появяват нови. Добрата новина е, че най-лошият сценарий, за който се притеснявах, няма да се случи - и двамата карат едновррмвнно, а от мен се иска да не раждам в следващите 10 дни. Wink

# 248
Ще те срещнат като те приемат. Ама всяка би трябвало да си направи консултация с алерголог, защото и за една епизоотомия правят локална упойка, към която може да сме алергични. Да не говорим за епидурална или пък за спинална, ако се премине към секцио, щото не се знае, знае ли се

Днес бях на лекция за обезболяването по време на раждане и анестезиолога каза, че на алерголог не трябва да се ходи, освен ако нямаш алергия към медикаменти или не си предразположен към алергии. Това, което по скоро е важно е протомбиново време - изследване, което показва скоростта на съсирване на кръвта ;о)

Иначе на мен термина ми е на 30 август и вече нямам търпение да си видя бебката ;о) утре съм на преглед и много се надявам АГ да даде надежда за скорошно раждане Grinning

# 249
Човек ако не знае дали има алергии към медикаменти как да разбере? Затова са тестванията. А и да нямам алергия от аспирин примерно, това не значи, че нямам към упойки. На запад това е задължително и е практика. Тука ще ни уморят от мързел и философстване...

# 250
Ами не е така, анестезиолога обясни, че за да имаш алергия, трябва организма да ти се е срещнал с алергена, т.е. в момента в който правиш теста организма няма да даде реакция, но втория път вече ще имаш. Надявам се да не подвеждам никого, но точно тази сутрин се дискутира и след като анестезиолога е завеждащ отделение, смятам че е по-достоверен източник от.. нечие мнение Simple Smile А това, че на запад е едикакси пак не е коректно, защото зависи с какво го сравняваш, в Англия най-разпространен е райският газ, тук не е, в други страни е по друг начин. Та не може да се вади от контекста информацията. Но всеки сам решава кое е най-добре за него и на какъв източник ще се довери ;о) Аз лично съм се уговорила с анестезиолог, защото искам епидурална упойка живот и здраве, и той ми каза само протомбиново време. Та най-добре консултация с анестезиолог преди раждането, за ваше спокойствие, защото обясняват самата процедура, на какъв принцип действа упойката, позитивите и негативите ;о)

# 251
Аз смятам, че ако наистина е толкова опасно и толкова важно да се прави тест за алергия към упойки ще ги правят задължително в болницата. Никой няма да подложи на риск живота на пациент.

# 252
Ама и аз съм се консултирала и то с алерголог. Кой е по-достоверен източник на информация за алергии - алерголог или анестезиолог? Както и да е, всеки си знае. Тук вероятно повечето сме имали някакви консултации с анестезиолози за дребни или по-едри неща и за мен винаги са били проформа тези срещи с анестезиолозите.

Само поствам линк към интервю с нац. консултант по анестезиология. Има въпрос за алергиите към упойките https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/prof-d-r-atanas-temelko … sa-podvezhdashchi

И също всеки може да потърси в Гугъл за алергии към упойки и да прочете за не 1 и 2 ,ако не фатални, то поне животозастрашаващи ситуации след упойка без тестуване.

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 22:38 от DES_123

# 253
Момичете,
излезе ,че хемоглобина ми е 115 в 36г.с+4 дни АГ-то ми изписа витамин B12 на.
 ампули 1000 мг мускулно.Има ли от вас някоя което да е във същото положение,и имат ли странични ефекти тези инжекции?

# 254
  • София
Момичете,
излезе ,че хемоглобина ми е 115 в 36г.с+4 дни АГ-то ми изписа витамин B12 на.
 ампули 1000 мг мускулно.Има ли от вас някоя което да е във същото положение,и имат ли странични ефекти тези инжекции?
Не разбирам, какво от стойността на хемоглобина налага Б12? Може би има и друго изследване?
Знам, че Б12 много помага за усвояването на желязото и е нужен при бременност.
Моят хемоглобин е 119 и АГ ми каза, че е супер за бременна в тези седмици (тогава като правих изследването бях към 32-ра). Аз все пак ще се радвам ако успея малко да го вдигна.

Общи условия

Активация на акаунт