СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 847
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Има общо Б12 с хемоглобина. На моя приятелка същата терапия бяха изписали. Бий си инжекциите и не се плаши, само да знаеш, че са болезнени, защото Б12 е маслен разтвор. Но няма драма. Иначе аз преди месец бях с хемоглобин 116. Пиех само билкова кръв 2x10 ml+ отделно Б12 на таблетки по 1000 мг дневно. Док ми вдигна дозата билкова кръв на 2х20 мл + желязо на капки, което си купих от Зоя. По 15 капки на ден, както си пишеше на шишенцето. За по-малко от месец се вдигна на 125 хемоглобина ми. Доста добра формула, ако някой иска да опита и има време

# 256
Момичета,аз като ще раждам нормално трябва ли да се срещам с анестезиолог?

Ако си в БГ задължитилно попитай в болницата, в която ще раждаш как стои въпроса с анестезиолога, ако решиш да поискаш упойка. Тук, ако не си се уговорил предварително не се знае какво може да ти кажат. А и е хубаво да имаш тестуване за алергии към упойки, за да знаят какво да ти сложат, ако се наложи.

Искам да кажа и за тестуването. За мен то е задължително. Моята майка е оперирана без тестуване и получава алергия към упойката. Едвам е спасена! Така, че това не е шега работа...

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 10:03 от Trudy

# 257
Момичете,
излезе ,че хемоглобина ми е 115 в 36г.с+4 дни АГ-то ми изписа витамин B12 на.
 ампули 1000 мг мускулно.Има ли от вас някоя което да е във същото положение,и имат ли странични ефекти тези инжекции?
На мен с първата ми бременност ми биеха В12. В началото на 9-ят месец , АГ ме изпрати на хематолог, защото въпреки желязото, което приемах хемоглобинът падаше. Пуснаха ми по разширени изследвания и се оказа, че се нуждая от В12. Така целият 9- ти месец бях през ден на инжекции. Страничен ефект нямат, но са болезнени. Хемоглобинът ми беше доста по нисък. Сега след прием на желязо пак падаше, затова като говорих с АГ- то от началото на 8-ят месец приема В 12 на таблетки. За един месец се вдигна от 106 на 113.
С първата си бременност раждах нормално с епидурална, без дори предварително да съм ходила на среща с анестезиолог. Сега ще съм секцио и бях на консултация, защото болницата го изисква. На една от лекциите, на която ходех за упойките, анестезиологът каза, че не е нужно тестване, даже каза, че е опасно да се тестват бременни жени.
Някоя мама се чудеше дали с епидурална се усещат контракции те и кога да напъваш- усещат се да, но не са болезнени, а се усещат като напън за ходене до тоалетна.
Много дълго стана, усмихнат ден на всички.

# 258
Здравейте, аз днес имам час с анестезиолог. До момента все още не е ясно как ще раждам, но тук е задължително да се видя с анестезиолог в началото на 9ти месец. Много ми е интересно и как ще ми е хелоглобинът и желязото, до сега не съм пила нищо за тях, не бяха ниски, но вече предполагам, че ще се наложи да ми изпишат нещо.

# 259
Привет и от мен.
Да споделя една хубава история за раждане, от моя близка, която роди преди две седмици почти. Тя си ходеше до последно на работа и поради позицията на бебка/седалищно/ я оперираха. Не беше качила много, тя си е по принцип и много слаба, та останали са и 2кг и доктора дори и разрешава вече коремни преси... На мен преди 11години ми бяха забранили 6месеца. Та така... на всички ей така леко да минат дните....и бързо да се възстановим. А бебка се роди 3кг, седмица преди термин мисля. Сега си се кърми и всичко е както трябва.
Аз продължавам да гледам бельо за стягане след секцио, защото моите плюсчета са над 25кг.... та едва ли ще ми.останат два след раждането 😂 Все съм си мислила колко ще е хубаво да предлагат липосукция и ако се налага друго наведнъж с раждането.

# 260
Моя хемоглобин началото на месеца беше 100. Сега съм и аз на схема 2х20мл билкова кръв + 1т. Сорбифер дулурес + 1 т. фолиева киселина+ 1т. В12 1000мг. + 2т. Омега 3 от 1000мг.  Пък ще видим..

# 261
Аз доколкото знам, изобщо не е хубаво да се слага веднага стягащо бельо. Иначе и аз гледах, но смятам да ползвам само, ако се наложи на по-късен етап.
А моя АГ ми каза да не се мъча с упражнения след раждането, докато не се съберат хубаво мускулите на корема, иначе можело да останат така (с дупка между мускулите) и е вероятно да не се съберат правилно.

Не знам доколко е вярно, не съм раждала преди, но пък и майка ми посочи същото, пък тя е качила по 30-40кила с мен и брат ми, и месеци след това е изглеждала почти както преди - без тези екстри. Сега не може да познаеш, че е имала деца като я погледнеш, освен ако не я питаш.

# 262
Лично аз въобще не бързах да започвам с упражнения след секциото. Истината е, че дълго време изпитвах дискомфорт на разреза при опит за коремни преси, така че реших да си дам време, а коремът ми така или иначе се прибра. Ползвах и стягащо бельо като позазаздравя раната, но не помня точно колко време беше минало от операцията.
Сега ще видя как ще се чувствам и кога ще започна отново да тренирам. Все пак съм си спряла мултиспорт картата за септември, за по-нататък ще преценя, но едва ли първите месеци след раждането ще ми е до спорт Simple Smile

# 263
Аз мисля първоначално да започна с дългите кучешки разходки сутрин, тъкмо и таткото да разбере от гледане на дете😁
После ще видим дали ще са коремни преси или тичане. Стига да се чувствам добре ще експериментирам.Аз и преди си имах шкембенце, така че много не се притеснявам. До момента съм качила 10 кг. все си мисля, че ще ги сваля лесно, а ако сваля още някой бонус ще е екстра.

# 264
Дами, по въпроса с коланите... И аз мислех да не ползвам, обаче се оказа изключително удобство.
Аз родих в Щерев преди няколко дни, всъщност още сме тук, че бебинка нещо сваля тегло 😔, но колан ми сложиха още на операционната. Аз съм секцио все пак де, не знам как е при нормалното. В момента, в който го свалих да се изкъпя, имах чувството, че всичко от корема ми ще се излее върху пода.
Не знам какви стават мускулите, но нямам намерение да го свалям, освен през нощта може би.

# 265
Честито бебче, Зазамег! Не се притеснявай, ще тръгне нагоре теглото. Нека да е здрава и много щастлива. И нека най-лошото е вече зад гърба ви Simple Smile. Арабаджи ти прави секциото, нали? Ще споделиш ли впечатления

# 266
Днес в 9.21 се появи моята малка принцеса Елеонора с мерки 3310 /48см Simple Smile

# 267
Честито бебче, Зази! Пожелавам здраве, а на теб бързо възстановяване!
Аз все повече се депресирам. Днес влизам в 39 г.с. и нямам никакви признаци за раждане. От толкова притеснения за преждевременно раждане, сега пък ме е страх, че не излиза този бебон. Днес и никак не ми е активен, а бях преди 2 седмици на последната консултация и започват да ми се въртят гадни мисли в главата. Sad

# 268
Таничка, честита бебка и на теб. С пожелание за здраве и безгрижно детство!

# 269
Хехех честити бебоци 😍🌞🤗 и бързо възстановяване на мамите. Заза, моля сподели какъв точно колан ти сложиха. Аз до сега пък гледах видео в което слагат тежест веднага на корема.
Съншайн, спокойно има време миличка. След толкова пазене, няма да се учудя да преносим 😂

Общи условия

Активация на акаунт