СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 854
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Честита бебка и на теб, Таничка. С пожелания за здраве и на вас от мен.
Ааа, без преносване моля. Joy Между другото баща ми носеше колан след коремна операция, за да не направи херния. Беше си като пояс, който се закопчава отпред. Предполагам след секцио слагат заради това. А една приятелка след като роди носеше колан, който се обува върху бельото, ластичен, но беше направила алергия от него и то защото го слагаше лятото в жегите. Може би са различни и аз не знам.

# 271
Седя на балкона и хрупам ананас. Дано да тръгне бебка. Че нали и преди 10 дни се беше обърнала седалищно и сега като пак е главично не смея да лежа в поза, различна от наляво, че да не се завърти пак... мъчение е голямо само наляво да спиш цяла нощ.

# 272
Честити бебчета💕 Нека са живи и здрави и много игриви, бързо възстановяване на мамите, дай боже и при нас останалите всичко да е наред. Момичета може ли по-подробно да разкажете за ражданията? Аз днес влизам в 40та г.с. Момичета всичко пробвах... ананас, стълби, разходки... Само секс остана... ама ...
Съншайн, не влизаш ли в 40та сед. в четвъртък? Или нещо се бъркам?

# 273
Честити бебчета💕 Нека са живи и здрави и много игриви, бързо възстановяване на мамите, дай боже и при нас останалите всичко да е наред. Момичета може ли по-подробно да разкажете за ражданията? Аз днес влизам в 40та г.с. Момичета всичко пробвах... ананас, стълби, разходки... Само секс остана... ама ...
Съншайн, не влизаш ли в 40та сед. в четвъртък? Или нещо се бъркам?
Не. Следващия вторник евентуално, ако не родя. Днес влизам в 39

# 274
Ама чакайте, че ви излъгах без да искам Scream (ясно е колко помня)
В операционната ми сложиха тежести и лед. А после в реанимация, преди раздвижването сложиха колана. Не знам какъв е, но прилича на онези дето се ползват за болки в кръста- ластичен с лепки отпред. Не запотява, няма алергии, супер е. Но не става за навън например, освен ако не си с дебели дрехи може би.
Аз иначе съм приготвила един тип стягащо бельо за изписването (евентуално) и ако ми хареса, ще си го нося през деня.
За раждането при Арабаджи... Ами, аз я харесвам, защото доста обръща внимание. Направи ми впечатление, че си познава добре пациентите. На операцията беше спокойна, но с нея имаше втори оператор една възрастна докторица, която никога не бях виждала - д-р Гогова мисля, че беше. Тази жена е страшилище... Тя направляваше Арабаджи през цялото време. Хем в случая Арабаджи изглеждаше като стажант, хем бях абсолютно сигурна, че всичко ще е ОК. Тази докторка работи със страхотен замах и сигурност. Възрастна, с опит личи си. Мина и два пъти на визитации, строга е, но и пуска яко майтапи. Хареса ми.
Да спомена и, че анестезиоложката, д- р Маниска е направо страхотна. Под нейно ръководство не усетих нищо.
Д-р Арабаджи ми е направила страхотен шев, конците някакви животински, не се махат. Лепенката е водоустойчива, къпането става още на следващия ден, цялостно. Тя минава по два пъти на ден при мен. Днес също мина да види детето, понеже разбрала, че няма да ни изписват. Ами как да не е доволен човек!!!
И все пак, колкото и да са внимателни и мили, надявам се утре да нощуваме вкъщи.

# 275
  • София
Честити бебчета. Да са живи и здрави и много щастливи. А на мамите бързо възстановяване. Simple Smile

# 276
Честито на всички мами! Да са ви здрави, спокойни и спящи бебоците, а вие да се възстановявате бързо. Лично на мен много добре ми действат позитивните истории за раждането, така че благодаря на всички, които споделят.
Аз цял ден се занимавам с тоновете бебешки дрехи, с които ме заля една приятелка, мама на близнаци. Разпределях, прах, гладих, подреждах, направо каталясах.
Сега пък в друг филм се вкарах. В профилактика сме и нямаме топла вода вкъщи, та ходим да се къпем в апартамента на майка ми, който е наблизо. Та се замислих, ако тръгна да раждам, трябва или да тичам няколко преки на баня или да се изкъпя вкъщи със студена вода. Смях. Как пък за толкова години не ги изпрофилактираха, ремонтираха и продухаха тия тръби, та всяко лято ни тормозят...

# 277
Честити, бебчета! Нека бъдат живи и здрави, а на маите бързо и леко възстановяване!

# 278
И ние сме без топла вода. И майка ми живее наблизо. Ама и тя няма вода Grinning. Та ние подгряваме вода в тенджера и с легена... няма как. И аз се чудя какво ще правя, ако зараждам преди неделя, когато вече ще има вода. Ама какво да правя- пак с легена. Лошото е, че вече едва се навеждам. Като клекна няма ставаме. И ръцете, и краката са ми се подули.... не много, ама си има разлика и ги усещам подпухнали. Мъка

# 279
Ох, нашата профилактика на топла вода/парно от ТЕЦ започва на 09.09 и продължава до 23.09.Терминът ми е на 13.09. Какво повече да кажа. Пълна тъпотия. :/ За миене на дупе ще топля в електрическа кана вода, за къпането -  в тенджера.  За нас с приятеля ми или пак с тенджера, или при свекървата, че е наблизо. Ами няма как, ще се оцелява някак.
Момичета, днес се замислих, ако всичко е наред и раждам естествено, то приятелят ми ще стои  с часове в чакалнята ли(ще раждам в Селена)? Ако продължи дълго  8ч примерно, какво правим? Вие как си го представяте? Аз не мисля, че пускат в предродилна зала мъжете... Нека някоя от вече родилите мами да сподели какво е било при тях.  Simple Smile

# 280
И аз се нареждам до тези без топла вода от вчера до петък- терминът ми е на 9.9- надявам се роди тогава, а сега още повече искам да не е тази седмица..... Категорично си купувам бойлер- това не е нормално всяко лято, а зимата все ще има някоя авария...
За раждането аз мисля да го изпратя вкъщи моя господин, то какво да стои сам в болницата- не знам, и на мен ми е за първи път и не зная как точно протичат нещата, но със сигурност ще чака напътствията ми GrinningGrinning

# 281
Моят в Токуда плътно с мен Simple Smile

# 282
И моят ще е плътно до мен, живот и здраве. И аз ще раждам в Токуда.

# 283
Ох, аз искам да се оплача. Не изпитвам никакъв страх или притеенения от раждането, обаче след като преди три години родих 10 дни по-рано, сега имам 3 дни до термина и бебето не иска да излиза още, а пробвах абсолютно всичко! Знам, че е прибързано и ще излезе, когато е готово, но вече съм супер изнервена, хората ме питат всеки ден: е, не роди ли?!, разстройвам се за всяко нещо, отделно днес голямото дете има РД и ми писна да слушам как и това трябва да се роди тогава... най-големият ми ужас винаги е бил преносването и гледам, че започва да ме застрашава🤣 Даже не мога да спя като хората, събуждам се нощем с надежда за контракции...

# 284
И аз го имам тоя страх, пък съм на 2 седмици от термин... но едва чакам и аз да излезе и се чудя как да я изкарам

Общи условия

Активация на акаунт