СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 889
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Един въпрос към вече родилите в Токуда секцио. Караха ли ви да сте без лак. На мен докторката ми каза, че нямало нужда  да го махам и че апаратурата в Токуда била достатъчно модерна. А моя приятелка скоро роси секцио пак в Токуда но при друг лекар и той й беше казал да го махне на ръцете. В дилема съм. Също така съм с гел и гел лак. Дали може само с обикновен лак или гела и гел лака не са проблем ?
Аз раждах секцио в Токуда , по-рано от определената дата, понеже ми изтекоха водите. Никой не ме накара да си махна лака, родих си с него - и на ръцете и на краката 😊 Много бях щастлива от факта. 😉

# 421
  • София
Извинявайте за глупавия въпрос - какво общо има лакът със секциото? Аз нещо пак не съм разбрала Wink
Нямам лак на ръцете, но на ноктите на краката имам безцветен или заздравител.

# 422
Искам да попитам в Токуда плащането на изписването ли става или като те приемат?
Притеснявам се да не ми изтекат и на мен водите преди датата за секции и искам да съм подготвена, че ММ както все е на работа може да ми се наложи да ходя сама в болницата.

# 423
  • София
Преди няколко години беше при изписването - накрая плащаш и тогава ти дават епикризите и болничния, като покажеш горе на лекатрите фактурата и бележката. Предполагам и сега е така, но нека вече родилите мами да дадат по-актуална информация.

# 424
Извинявайте за глупавия въпрос - какво общо има лакът със секциото? Аз нещо пак не съм разбрала Wink

Заради упойките. Ако има някакъв проблем, гледат да не посинеят пръстите под ноктите. Нещо такова знам

# 425
  • София

Заради упойките. Ако има някакъв проблем, гледат да не посинеят пръстите под ноктите. Нещо такова знам

Благодаря Simple Smile

# 426
Може ли да питам вече родилите мами как се справят с жегите.
Ние сме на 12 етаж, без климатик и вътре е постоянно 30 градуса. Колкото и да проветрявам, нищо не става, то просто въздухът е топъл.
Не знам как да я обличам, завивам, дали ѝ е топло, дали пък не изстива, ако е по-съблечена... Ужас!!!

# 427
Bibka родих секцио в Токуда с гел лак на ноктите и краката. Всички даже му се зарадваха и не са ми направили забележка. Предварително питах АГ -то си.
Beni  още пари не са ми искали, явно ще е на изписването.
Аз да питам плащат ли се упойките в Токуда???
Имам бита епидурална, след това спинална за спешното секцио...
Та много се чудя сега с колко ще ми одерат кожата. 🤔🤔🤔

# 428
Bibka родих секцио в Токуда с гел лак на ноктите и краката. Всички даже му се зарадваха и не са ми направили забележка. Предварително питах АГ -то си.
Beni  още пари не са ми искали, явно ще е на изписването.
Аз да питам плащат ли се упойките в Токуда???
Имам бита епидурална, след това спинална за спешното секцио...
Та много се чудя сега с колко ще ми одерат кожата. 🤔🤔🤔
Хммм, предварително за някакви цени чете ли някъде там?
Мисля че около 2000-2200 лв .

# 429
Мисля,  че упойки са безплатни.

# 430
Аз чак не мога да повярвам , че като се прибрах от болницата бях свалила всичките 7 кг които качих, а сега и още 3 от кърменето. Знам, че си е почти изключение да се качат толкова малко, но все пак за мен пак са си килограми и се учудих как се изпариха за 4-5 дни. За мен това не е важно, по-важното е че след месеци страхотно неудобство и болки, плакала съм дори вечер, сега всичко отмина и дори по-малко, заради бебчо, успявам да попсивам, както преди, просто се чувствам отново себе си, на място в кожата си. Наистина е вярно момичета, като родиш всички “екстри” от бременността си отиват. Ще се почувствате като преродени! ❤❤❤

П.С. Да, наистина казаха, че е за разреждане на кръвта в рамото, но не помня много 😬😁. Като ти дадат бебето и буквално забравяш всичко около теб, мен ме беше страх да го пипна.. 💜 толкова са мънички.

Милена,
късметлийка си ти. Дано при всички мами да е така, но дано не прозвучи черногледoо при мен не е така.

- Имах високо кръвно преди да родя (гранично високо), след раждането влезе сравнително в граници (мах. 130 горна, което е ок), преди бременността не съм имала проблеми с кръвно.
- Задържане на вода от 6 месец: 8ми и 9ти месец пръстите на ръцете ми бяха перманентно изтръпнали. Родих преди 10 дни, положението изобщо не се е променило. Да не кажа, че след секциото, даже малко повече вода задържах в краката.
- Имах затруднено дишане в 9ти месец, като че ли коремът ме подпираше от всякъде: ами и това още не е изчезнало, но задухът определо намаля.
Май други оплаквания съм нямала, не мога да сравнявам преди и след.

Надявам се, че аз съм изключението, а вие да сте правилото, че всички болежки изчезват като с магическа пръчица!

Не съм раждала в София, моята медикаментозна терапия след секцио беше:
- 3 дни клексан на инжекции (при мен в бедрото)
- според мед. изследвания на кръвта: 2 дни антибиотик (не разбрах какъв) през абокат
- сутрин, обед и вечер (3дни): таблетки парацетамол 1000мг + ибупрофен 600мг + магнезий (за по-лесно изхождане, да не се напрягат мускулите след секцио)
На 4тия ден ме изписаха,  в къщи пих още седмица парацетамол и ибупрофен, вече ги спрях.

Кураж на всички, които им предстои раждане. На мен ми беше първо, само мога да повторя, че секциото не е страшно (но го казвам, след като мина Simple Smile и гледайте да станете възможно най-бързо от леглото. Само така се ускорява процеса на лечение! )

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 11:27 от Potrebitelka1

# 431
Преди няколко години беше при изписването - накрая плащаш и тогава ти дават епикризите и болничния, като покажеш горе на лекатрите фактурата и бележката. Предполагам и сега е така, но нека вече родилите мами да дадат по-актуална информация.
Да, така е и сега

# 432
Честито на всички! Да ви попитам какви колани си взехте и смятате ли, че има ефект от тях?

# 433
Назад в темите обсъждахме темата „колани”. Като цяло трябва да се постветваш с лекуващия лекар според състоянието ти.

# 434
Не знам как да я обличам, завивам, дали ѝ е топло, дали пък не изстива, ако е по-съблечена... Ужас!!!

Претоплянето е по-опасно от охлаждането, макар че и двете са неприятни.
Бебетата не могат сами да конктролират сами телесната температура, така че не гледай, какво е времето навън, а как се чувства детето. Моето е постоянно със студени ръце, даже на моменти посиняват. Но крака и ръце не са определящи, дали му е добре. Трябва нослето да е топло, и / или вратът / между плешките също да е топло. Ако там  е изпотено бебето, значи много си го обляква, ако пък е хладно, значи му трябва още един кат дрехи.

При мен не е толкова горещо, през деня навън става до към 25°С, нощем пада до 15°С. Моя Мартин си стои все със едни и същи дрехи: боди с къс ръкав + румпър с дълъг ръкав отгоре. Рядко слагам шапка. Не слагам ръкавици. През деня понякога го завивам с бархетна пелена, понякога не, вечер спи в лятно чувалче без ръкави (чувалчето). Не че имам много опит, но до сега не е претоплен, не е и настинал.

Общи условия

Активация на акаунт