СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 900
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Може ли да питам вече родилите мами как се справят с жегите.
Ние сме на 12 етаж, без климатик и вътре е постоянно 30 градуса. Колкото и да проветрявам, нищо не става, то просто въздухът е топъл.
Не знам как да я обличам, завивам, дали ѝ е топло, дали пък не изстива, ако е по-съблечена... Ужас!!!
Педиатърът ми каза много полезен за мен факт, че ако връхчетата на пръстчетата на бебето са леко по-студенки, значи му е ок. Ако са топли, трябва да го “поразхвърляме” 😁

# 436
Въпреки че ми е второ раждане и мен ме е шубе. Предишното се наложи да е секцио, защото в хода на раждането стана ясно, че не може да мине през таза бебка, роди се 4. 300кг три дни преди термин. Сега обаче твърдят, че беб може да се роди и естествено и чакаме. А, в 34+5 г.с. беше вече 2900 и много ме съмнява тая работа, че няма и той да чукне 4 кг... Страх ме е да не се заклещи и да се мъчат да го вадят с форцепс и вакуум 😕
Elibeth, и аз изпитвах ужас от “помощните средства”, но ако се наложи е по-добре. Бебо се роди преди 2 дни и трябваше едно дръпване с вакуум, защото вече се мъчехме и двамата час и нещо. Реално има малък хематом не от вакуума, а от прекалено дългото време в дъното 😭 хубавото е, че вече се разсейва, до седмица ще си е добре.
За упрежаненията и подготовката за раждането-какво да кажа, през цялото време си повтарях как се диша, броях си, но накрая не успях с практиката. Важното е, че мина и сме добре.

Никой не слушай, моля те.
Като моята свеки пак...видиш как с.лекота родила, как почти нищо не качила, как другите били „като коне”, как били „стресирани”'секцио родените... и накрая „ама има и други” т.е. като мен. Е каква файда, когато вече си вдигнал кръвното на някой. Та се чудя и аз за момент, но после изниква онзи спонтанен аборт в 11г.с който ме убеди, че не мога да родя нормално, нестресирано бебе. На никой не го пожелавам... и си замълчавам на всичките глупости.
Мери, аз малко наваксвам-утре ще ме изписват и ще виждам сеекървомонстъра за първи път от 2месеца. Толкова съм напрегната, че аз, ако чуя каквото и да било, най-много да я изхвърля пред синовете и. Така че ти завиждам за търпението. Онзи ден като разбра, че е станала баба питала ММ, дали съм кръстила детето на мен или някой от моята рода-съответно сега е доволна, че не е на никой, вчера се обадила пак и като чула, че нямам кърма, взела да се чуди как могло и защо. Та чакам утре, тъкмо съм като пренавита пружина и си търся отдушник 😈

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 17:40 от AleksM123

# 437
Оххх как можело...
Пий течности. Мен предния път кърмата ми тръгна с натурален сок и топъл компрес на гърдите. Естествено трябва да пробваш зърната ръчно дали почват да пускат.
Ние сме решили да има тяхна.буква, но преди всичко да е на светец, че аз съм си вярваща.
Та така, затаила съм дъх... от днес ми спряха лекарствата и се моля до вторник всичко да е ок, че тогава сме на преглед.
Иначе леко съм притеснена вече за операцията, но...нормално вероятно.

# 438
Това с кърмата е супер индивидуално, на едни им тръгва по-рано, на други - по-късно. Aleks, слагай бебето ма гърда, за да стимулираш, храни си го с млякото, което ти дават в болницата и си свиркай. Нищо няма да му стане и няма да свикне да се храни от шише за няколко дни.
Нашето бебе също няма да е кръстено на никой. Още не знаех, че съм бременна, когато ми влезе в главата едно име и все си мислех колко е хубаво и че ако имам още едно момиче, ще се казва така. Каката е кръстена на баща си, като бях бременна с нея, млада и зелена, предлагах на мъжа ми тя да е кръстена на майка му, защото ми допада името, но той не се съгласи и много се радвам, че стана така Simple Smile

# 439
Никой на никого не кръщавам аз, свекъри нямам да се обиждат, нашите хич не държат, но и да държаха - нямаше да ги огрее, против съм и толкова!
Alex, благодаря са успокоението 🤗
Zazameg, това още дълго ще те тормози като въпрос. Ако бебка е спокойна и спи, значи ѝ е добре, ако нервничи без да е гладна или с пълен памперс, значи може да ѝ е топло/студено. Ръчички и крачета, както са казали другите - не са показател, пипни вратлето и ще разбереш.

# 440
  • София
ЕлБиЕн ,бях се зачела в твоя публикация преди години за раждане с упойка или без.В крайна сметка ти как роди ?

В крайна сметка родих с епидурална упойка. След нея наистина беше по-добре болката. Тогава много не знаех по темата, обаче, въпреки че се интересувах. Отчитам като грешка обезвижването през цялото време откакто усетих първите контракции. Цялата предишна нощ не спах, но лежах. На следващия ден бяхме в парка, но пак стояхме, а не се разхождахме много много. Отидох в 8 часа вечерта в болницата, приеха ме с 2 см разкритие и ми сложиха система - бях легнала, разбира се. Предполагам окситоцин и обезболяващи са ми вляли. Не можех да говоря от болка, но по някое време ме питаха искам ли епидурална, която отначало не ми хвана, но лекарят викна анестезиолога да сложи още малко и след това вече бях комуникативна. Не помня кога, но ми спукаха водите и ме изправиха малко да напъвам вертикално.

Ние сме на 12 етаж, без климатик и вътре е постоянно 30 градуса. Колкото и да проветрявам, нищо не става, то просто въздухът е топъл.
Не знам как да я обличам, завивам, дали ѝ е топло, дали пък не изстива, ако е по-съблечена... Ужас!!!

Zaza, в Майчин дом ли сте или имаш предвид вкъщи на 12-я етаж?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 11:13 от AnMary

# 441
И аз съм против кръщаването на роднини. Но по чисто съвпадение първите две букви от избраното име съвпадат с първите две на майка ми. Та разправях на ММ, че техните ще си помислят, че я кръщаваме на мама, ама той вика да си мислят каквото щат и разговорът приключи Grinning. Иначе няколко пъти дори се опитах да го разубедя от името, но той си захапа за него от самото начало и край. В крайна сметка това е името, което ни харесва и така ще се казва рожбичката ни Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 09:52 от DES_123

# 442
Здравейте момичета! Ние решихме да кръстим нашето дете на свекър ми. Аз нямам нищо против, дори сама кзах на мъжа ми да избере на кой от двамата да го кръстим, но моите свекър и свекърва са много добри хора. Дори все повтарям на мъжа ми “ох дано бебето прилича на баща ти” 😂 че понякога чак се дразни(а той самия прилича на него😃), но му и става хубаво. Те са много начетени, съвременни, интелигентни хора и от самото начало ме приеха като дъщеря, знам че са рядкост и с кеф бих си кръстила децата на тях, ако знам,че биха се зарадвали. ❤ А на моите родители вече има кръстено внуче и знам колко щастливи бяха, въпреки че никога не са държали. Та мисълта ми е зависи какви са хората, дали заслужават и дали биха го оценили, аз не намирам лошо в кръщаването, ако пак казвам заслужават.

# 443
На баби и дядовци и аз не кръщавам- те обикновено винаги са недоволни, че примерно си взел само първата буква, или другите са недоволни, че са пренебрегнати. ММ отдавна повтаря, че ако имаме момче един ден иска да носи същото като неговото име, а техните разбрах, че чакали име 😃. Напълно съм съгласна да носи на мъжа ми името, но има една малка подробност - баща ми е със същото име 😃 И ние сме на мнение кой каквото иска да мисли, то ще е кръстено на баща си, не на дядо си. И все пак очаквам коментари и физиономии, понеже “си знам стоката”, но най- важно е живи и здрави да са дечицата ни на всички !!!
💙💛💙💛💙Честит прекрасен месец СЕПТЕМВРИ 💙💛💙💛💙

# 444
Включвам се и аз някак супер доволна, че дочакахме Септември ❤ Да са живи и здрави всичките ни бебоци които вече излезнаха и всички, които чакат своя ред.
Радвам се, че има и съобразителни свекита, хубаво е да го чуеш.
Тази нощ бях спряла всички ношни лампи, с които се мъча да свиквам няколко дни, та поспах малко.
От вчера обаче съм с по—често изхождане и каквото хапна, веднага ме свива. Иначе всеки ден си е тръпка...
Прекрасна неделя ви желая 🌞

# 445

Zaza, в Майчин дом ли сте или имаш предвид вкъщи на 12-я етаж?

Вкъщи Cry

# 446
Никой на никого не кръщавам аз, свекъри нямам да се обиждат
Бебка също няма да е кръстена на никой, но свеки не харесва името и все подпитваше дали е окончателно. Grinning Grinning

# 447
За да не слушам коментари за името, само аз и ММ го знаем и не го казваме

# 448
Майчета, тези от вас, които вече си гушкат бебетата, сблъскаха ли се вече с колики? Бебинка е на 8 дни, уж рано било, но има моменти на страшни гърчове, безпокойство, ритници и т.н., без да има резултат в памперса, та се чудя дали са я почнали вече!?!?

# 449
Добро утро, момичета! И добре дошли в септември. Аз тайно си мечтаех бебчо да се роди .09.2019г., но все си мислех, че няма да стане и ето че дочакахме. Щастлива съм и страшно нетърпелива вече.
Ние нашия бебон няма да го кръстим на никого. И се радвам, че е момче, защото за момиче името, което харесвам е с буквата на свеки и щеше да мисли, че е на нея кръстено. Пожелавам Ви хубав ден и щастлив септември!

Общи условия

Активация на акаунт