СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 911
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, мамита! На тези, които чакат търпеливо - леко да ви е.
Да се похваля, днес ни изписват. По принцип държат 5 нощувки в Токуда, но поне нещо хубаво да ми се случи. 😁😁😁 Тръгвам си днес, а трябваше утре да е изписването.
Все тая, нямам търпение да се прибера вкъщи и да се успокоя.
Бебка не искаше да суче, изредиха се всички акушерки да ми помагат и все не ставаше, но снощи, цяло чудо - ТЯ ЗАСУКАААААА... много съм щастлива. Със силиконови зърна съм, че се оказа, че моите са плоски, но няма значение. С малки крачки напредвам. Днес, гърдите ми са напрегнати, текат, вече ми слиза кърмата..това също ме прави щастлива.
И не се отказвайте. През тези дни се цедих с помпата и й давах коластрата - първо тайно (защото не ми даваха), а после явно.
Доволна съм много наистина, акушерките много ми помагаха, както и моята докторка, а бе, персоналът е страхотен.
Хубав ден от мен. ❤❤❤

# 451
Супер, браво! А как стерилизира помпата там?

# 452
Супер, браво! А как стерилизира помпата там?
Никак.
Просто я мия много старателно с гореща вода и бебешко веро, което ММ донесе с чисто нова гъбичка.
В крайна сметка, бебетата няма да живеят във вечно стерилна среда.
След като на въпроса за силиконовите зърна (как за ги помиствам) ми отговориха да ги мия с гореща вода и бебешко веро - било достатъчно, реших, че и за помпата е.

# 453
Здравейте, мами!
Искам да попитам тези, които лежите колко често ставате и какви лекарства пиете, както и имате ли контракции?
Аз съм в 34+5 и се оказа, че бебчо е слезнал много ниско(на нивото на пубиса) и от четвъртък лежа за задържане, но днес ще ме изписват и трябва да лежа и да пия една торба лекарства: магнерот, салбутамол, но шпа, защото датата ми за секцио е чак 27 септември.
Аз цяла бременост не се спрях и сега чак не мога да си представя да лежа нон стоп, но ще го направя, като гледам колко смели мами има и са цяла бременост така, направо поклон.
Забравих да спомена, че независимо от вливките вечер имам безболезнени контракции, но доста, корема ми става на камък когато си реши.

# 454
Няма страшно. Издържа се лежането и то за няма и месец, ще се справиш! Аз също през почти цялата бременност пиех Магнерот и Но-шпа. Излизах, но рядко и то на съвсем кратки разстояния и гледах повече от час да не стоя права или седнала. Вкъщи нищо не съм правила. Успех и вярвам, че ще се справиш.

# 455
Съвет.... хубава книга и интересна ТВ програма иии лежане с лекарства. Не е голяма мъка, на финала си. Сега ще има и нови предавания по тв, така че все нещо ще ти допадне и няма да усетиш кога е дошло 24ти. Никаква домакинска шетня, дори чинии. Истината е,че в последния месец и тежестта на бебчовците оказва влияние. Ограничен секс... и не на последно място спокойствие.
Sunshine...ние се улежахме с теб.
Аз от вчера съм без лекарства. Да видим коя ще изпревари. Много бе приятно да знам,че има и други като мен с които се подкрепяхме. Единствено мога да благодаря на всички и да се похвалим скоро с бебчовци 🌞

# 456
Момичета, днес се събудих с ужасни болки в пръстите на дясната ръка, а не спя на нея. С левия крак също имам проблеми, а като цяло от няколко дни глезени направо нямам. Вие пиете ли нещо за подуване то? Във Вторник съм на преглед и ще питам, но понякога не се издържа.

Diin, в Токуда показаха ли ти как да правиш тоалет на бебето?
В нас ще има баби, но като знам майка как ме вбесява не ми се иска да я питам за всяко нещо.
Май и мен започва да ме хваща паниката 😪
Сега пера дрешки, толкова са много, че не знам къде ще ги прибирам, а уж за бебка си има цял гардероб+шкафчета та на леглото.

# 457
Съвет.... хубава книга и интересна ТВ програма иии лежане с лекарства. Не е голяма мъка, на финала си. Сега ще има и нови предавания по тв, така че все нещо ще ти допадне и няма да усетиш кога е дошло 24ти. Никаква домакинска шетня, дори чинии. Истината е,че в последния месец и тежестта на бебчовците оказва влияние. Ограничен секс... и не на последно място спокойствие.
Аз от вчера съм без лекарства. Да видим коя ще изпревари. Много бе приятно да знам,че има и други като мен с които се подкрепяхме. Единствено мога да благодаря на всички и да се похвалим скоро с бебчовци 🌞
Постискай още малко. Вече нямаш ли разрешение да се разхождаш по малко или до секциото трябва да лежиш? Да не те отчайвам, но аз спрях всички хапове в началото на август и мислех, че веднага ще родя.... Да ама не. Тъй като и аз съм вярваща, днес с ММ ще отидем до любимия ми манастир да запалим по една свещичка ей така за здраве. А и малко да се разсея, че през 5 мин. ми се сменят настроенията. Grinning

# 458
Момичета, днес се събудих с ужасни болки в пръстите на дясната ръка, а не спя на нея. С левия крак също имам проблеми, а като цяло от няколко дни глезени направо нямам. Вие пиете ли нещо за подуване то? Във Вторник съм на преглед и ще питам, но понякога не се издържа.

В нас ще има баби, но като знам майка как ме вбесява не ми се иска да я питам за всяко нещо.
Сега пера дрешки, толкова са много, че не знам къде ще ги прибирам, а уж за бебка си има цял гардероб+шкафчета та на леглото.

Да, показват ти всичко и ти обясняват.

# 459
Постискай още малко. Вече нямаш ли разрешение да се разхождаш по малко или до секциото трябва да лежиш? Да не те отчайвам, но аз спрях всички хапове в началото на август и мислех, че веднага ще родя.... Да ама не. Тъй като и аз съм вярваща, днес с ММ ще отидем до любимия ми манастир да запалим по една свещичка ей така за здраве. А и малко да се разсея, че през 5 мин. ми се сменят настроенията. Grinning
Забраната си важи до последно при мен тъй като ще съм с операция.

# 460
Успокояващото е, че малко остана. Heart

# 461

Бени,и аз съм така с подуването,буквално ръцете ми бяха безполезни,не можех да си свия пръстите от болка и подуване,от няколко дни пия шуслерови соли номер 8,консултирах се с представител и схемата ми е 5 сутрин и 5 вечер,разтворени във вода,от два дни съм много добре,не мога да кажа че напълно изчезва дискомфорта но едно 70% съм облекчена,не са ми така болезнени и мога да си свърша работата...искам да отбележа че не съм обвързвна с марката по никакъв начин,но съм използвала солите за други цели преди и също бях доволна...

# 462
Здравейте,момичета! Честито на мамите,които вече имат бебчета и на тези които още чакат( като мен ) леко раждане! Simple Smile
Да питам тези,които вече са родили, как ги обличат в болницата и за изписването,че леко съм в чуденка вече за дрешките и одеалцето?

# 463
Здравейте,момичета! Честито на мамите,които вече имат бебчета и на тези които още чакат( като мен ) леко раждане! Simple Smile
Да питам тези,които вече са родили, как ги обличат в болницата и за изписването,че леко съм в чуденка вече за дрешките и одеалцето?
В болницата ги обличат с боди с къс ръкав и отгоре гащеризон.
На изписването, днес, облякох малката по същия начин + ръкавички. Шапката не я сложихме, защото беше топло.
Като акушерката ме посъветва да не я завивам с пелената, че е топло. Изкарахме я с кошчето и пелената отгоре, но не плътно до бебето, защото беше топло.
Пелената ми е памучна, тънка.
Дано съм била полезна. 😊

# 464
Мами... здравейте! Честито на родилите и късмет и спокойствие на нас останалите - дойде септември!!!! ....
Има ли мами от Сухата река, Подуяне... да излизаме на Герена като дойде време? .. все си мисля, че следродилната депресия няма да ме подмине и да има с кого да излизаме в парка - да споделяме, да обсъждаме! ... та исках да питам дали има от района?

Общи условия

Активация на акаунт