Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблемна дъщеря тийнейджрка :(

 • 17 623
 • 145
 •   1
Отговори
# 135
 • Мнения: 29 158
А, гледам да не се успивам със самозаблуди. Но се надявам, че както голямото ми дете мина през пубертета без да нанесе на себе си и нас трайни увреждания, така и малката кикимора ще я прекараме без фатални последици. Ма, ще видим...Оммммм!

# 136
 • Мнения: 1 058
Според героинята от един много хубав филм /"Русалки"/ децата не идват с упътване за употреба и каквото и да правим - почти винаги грешим. Важното е да не ги слагаме под общ знаменател "всички са гадове" или пък тъкмо напротив - "моето дете е самото съвършенство". Живите хора правят собсвтени грешки в собствения си живот, а нашата работа, като родители, е да ги подпрем, ако залитнат. Няма правила и "правилното" е индивидуално за всеки.

Успех ви пожелавам!

# 137
 • Мнения: 11 630
На мен ми направи впечатление израза: "дадохме й добро възпитание, от нищо не сме я лишавали" Понякога трябва да има някои ограничения и лишения. Здравословно им е някак. Не може да получават всичко наготово децата, не им се отразява добре.

И друго - много пък сте толерантни?!? Турци, цигани за гаджета - нямало проблем? Моля? Дъщеря ми ще ходи с циганин и аз ще кимам доволно, ако е свестен...? Леле мале Не бих могла да я спра, но подкрепа от мен ще види точно никога. Абе това е слабо казано. За какво да се правим, че е безпроблемно да излиза момичето с момчета от други религии и разбирания, като хич не е така?

Успех желая от сърце!

Извадих си много изводи от темата...

# 138
 • София
 • Мнения: 53
Трябва да се правят тестове. Всеки ден. Стриктен режим, така че да се откъсне от тази токсична персона. Също да отиваш с нея до училище, но да я водиш от задния вход, така че да не може да излиза от прения. Взимаш я и дори да те мрази за " засрамващи'" пред приятелите неща, после ще ти благодари. И я накарай да покачи успеха.

# 139
 • Мнения: 29 158
Трябва да се правят тестове. Всеки ден. Стриктен режим, така че да се откъсне от тази токсична персона. Също да отиваш с нея до училище, но да я водиш от задния вход, така че да не може да излиза от прения. Взимаш я и дори да те мрази за " засрамващи'" пред приятелите неща, после ще ти благодари. И я накарай да покачи успеха.
Пропусна синджира, намордника и белезниците.

# 140
 • София
 • Мнения: 10 124
Уиш, ако нямаш опит с наркотиците, замълчи. Съвсем сериозно го пиша.

Дано никога нямаш.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 20:56 от змия

# 141
 • Мнения: 29 158
Змия, аз не останах с впечатлението, че момичето има проблем точно с наркотиците. По-скоро лоша компания, връзка с неподходящо момче, алкохол, такива неща. Но ако има, предложеното в горния пост пак няма да работи. В такъв случай, трябва да се реже до дъно- смяна на града, средата, ако трябва дори на държавата.

# 142
 • Мнения: 421
На дъщеря ма съученичка е наркоманка. Точно това правят: всяка седмица тест, водят е до входа на училище, прибират я, роднина е учителка в училище-следи я. Но вече е в лайната яко. Стриктен контрол.

# 143
 • Мнения: 21
Най- отрезвяващи са нагледните примери. В нашия квартал по време на моето тинейджърство можахме да видим как някои момичета се започнаха с хероин и деградираха пред очите ни - започнаха се продажби на вещи, защото все им трябваха пари, почнаха да се предлагат за секс- услуги, стигна се до там, че вече и за това нямаше желаещи, защото не ги знаеш с кой друг са били, развалиха им се зъбите и за 2 години се превърнаха в ходещи руини. Нямаха други приятели, освен други наркомани. Другите ги избягваха. При едната семейството взе крайно решение да заминат всички в чужбина. Оправи се. Някои към днешна дата виждам в социалните мрежи, че имат семейство, но не знам как са се отървали. За останалите нас не беше нужно да ни казват родителите колко е зле с наркотиците. Ние знаехме по- добре от тях. Аз лично съм имала и отрицателния пример на майка ми как не трябва да се подхожда в разговорите с тинейджър. Брат ми имаше разни случки, след които му вдигаха луди скандали. Имаше една история, че на улицата футболна агитка бяха ударили шамар на приятелката му и той съответно беше върнал шамара. Е, след това един срещу много го бяха пребили жестоко. Друг път имаше бой в дискотека квартал срещу квартал. Е, не можеше майка ми да разбере, че той не може да си стои настрана и да остави да бият приятелите му. И така, неразрешим конфликт на ценности. Аз в такива случаи вместо караница бих предложила да му помогна да се измие, лечение с лед за отоците и много, много разбиране и обич.

# 144
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 143
Как е положението към момента, авторке?

# 145
 • Русе
 • Мнения: 27
Доста време е минало от последните постове,но и мен ме интересува как са се развили събитията с девойката? Как постъпихте Вие? Какво помогна?

Общи условия

Активация на акаунт