БЧК за шофьори?

• 75 818
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Няма значение кога се явяваш. Важи 5 години, така че все ще успееш да вземеш книжка през това време.

# 31
Здравейте! Някой знае ли точно колко време е курсът? Ако започне в 9.00 в колко трябва да свърши? Важно ми е, а на обявените телефини не вдигат.

# 32
В София е от 8 до 14 часа.

# 33
А при записване онлайн като адрес постоянният по лична карта ли се посочва?

# 34
Някой може ли да каже какво означава и как се записва БЧК по държавна поръчка, кой може да се възползва от това намаление, тъй като от 60, цената спада до 9 лева.

# 35
  • Mediterraneo
Няма такова нещо като държавна поръчка. Нормалната цена на курса е 60 лв. Лицата с ТЕЛК над 50% плащат с 50% отстъпка, т.е. 30 лв. Ученик, обучаван по държавна поръчка за водач на МПС  и щатните служители на БЧК плащат по 9 лв. Вероятно те обърква вторият случай. Специалността ти трябва да дава възможност за безплатно изкарване на книжка( напр. Русенски университет има специалност Технология и управление на транспорта).

# 36
Отстъпката е за няколко училища по транспорт. Обадете се в съответния областен офис на БЧК, няма да ви откаже никой информация. Важи само ако сте сега ученик

# 37
Не подценявайте курса, при нас от 10 човека, имаше 3 скъсани. Не можеше да се подсказва, преписва. Лекторът ни следеше изкъсо. Най-добре се подгответе от предния ден, като изчетете книжката, която ви дават при заплащане. Информацията не е малко и може да се объркате като трябва запомните всичко наведнъж..

# 38
Ако на теста в БЧК ти трябва да преписваш и да ти подсказват по-добре да не ставаш шофьор.

# 39
Днес се явих. Така не се бях смяла никога. Лекарят, който водеше лекцията беше изключително забавен. На мен, като цяло ми беше интересно и полезно. На теста скъсаха двама от 12 човека. Таксата е 75лв

# 40
Здравейте, първо трябва си изкараш шофьорския курс и тогава да караш БЧК или не е нужно може да имаш БЧК и след известно време да се запишеш на курсове за шофьори!

# 41
БЧК важи 5 години, може да го караш когато си решиш.

# 42
  • Варна
Здравейте, някой да е карал БЧК във Варна скоро? От 9ч до колко часа е? Детето е болно и се чудя как да се организирам. Системата вече не ме пуска да го отложа. Освен това изпита същия ден ли е? Мога ли да се подготвя с нещо предварително? Записах се онлайн и не съм питала нищо😏

# 43
  • Телиш/Плевен
Не съм от Варна, но предполагам, че навсякъде протича по един и същи начин.
От 9 до 12-13 ч. са лекциите, изпитът е след тях. Не е нужна предварителна подготовка, обясняват всичко много хубаво и стегнато.
От БЧК дават една малка книжка с темите, които се разискват на курса, но при нас ги дадоха след като вече се бяхме събрали за самия курс, така че ако и при вас е така, няма да ти свърши работа за предварителна подготовка. Чувала съм, че на места ги дават още при записването, та само при това положение би могъл да се подготви предварително човек. Но наистина не е нужно, достатъчно е да се слушат внимателно лекциите.

# 44
  • Mediterraneo
Пък и изпитът не е кой знае какво, под формата на тест е и, ако поне малко си внимавал на лекцията, ще го вземеш без проблем. След като едва завършили братя, неговорещи добре български изобщо, успяват да се справят...

Общи условия

Активация на акаунт