БЧК за шофьори?

• 75 818
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
На БЧК курса няма взимане на кръв. Има едно клипче с катастрофи сглобено от КАТ, което е супер нереалистично до степен да е абсурдно. Не са истински катастрофи, а са си сцени заснети с актьори. Прилича на сцена от "От местопрестъплението" или друг подобен сериал.  Поне преди години беше така, сега не знам дали са го сменили.

Дистанционен вариант не знам да има, може да е било нещо временно по Ковид.

# 61
Август бях на БЧК за книжка. Клипчето с катастрофите е компилация от сцени заснети с актьори и истински катастрофи. Истинските катастрофи в повечето случаи са заснети от улични камери - самите сблъсъци, а не последствията, така че трупове няма да видиш, но е стряскащо колко бързо може да стане всичко.
Относно говоренето преди това, не бих казала, че е нещо толкова гадно, което да не може да се издържи. Правят се няколко почивки, имахме мисля 4 или 5 такива.

Добре е да предупредиш все пак и ако не се почувстваш добре да можеш да излезеш от стаята за няколко минути. Никой няма да те  държи насила да припадаш там, щом не ти е добре излизаш да глътнеш въздух.
В, случая важното е да не изпуснеш тези въпроси , които се падат на изпита, защото по време на обучението, обучаващия казва - този въпрос го има в изпита, запомнете го.

# 62
Колко време продължава всичко? А има ли демонстрации как да окажеш първа помощ?

# 63
От 9 сутринта до 14-14:30 продължава.

Има една единствена демонстрация за оказване на първа помощ - на манекен се  показва как се прави изкуствено дишане и сърдечен масаж.

Общи условия

Активация на акаунт